2019 Yılı Erasmus+ Konsorsiyumları için Hibe Dağıtım Sonuçları Açıklandı

Süleyman Demirel Üniversitesi koordinatörlüğünde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ile Isparta Girişimci Sanayici İş İnsanları Derneği ortaklığında oluşturulan ve Ulusal Ajans tarafından 3 yıllığına akredite edilen “Isparta Erasmus+ Konsorsiyumu” için personel ders verme ve öğrenci staj hareketliliklerinde kullanılmak üzere tahsis edilen hibelere ilişkin sonuçlar açıklandı.

Bu kapsamda Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye Ulusal Ajansına konsorsiyum faaliyetleri için ayrılan bütçeden 11 bin 900 euroluk kurumsal destek hibesi ile birlikte üniversitemize toplam 52 bin 650 euroluk ek bütçe aktarılacak.

İlgili hibenin 27 bin 100 euroluk miktarı, SDÜ ve ISUBÜ’nün bünyesinde öğrenim görmekte olan 18 öğrencinin staj hareketliliği yapmasına, 13 bin 650 eurosu da 16 akademik personelin ders verme hareketliliğinde bulunmasına olanak sağlayacak. İlk aşamada toplam 34 kişinin yararlanmasının öngörüldüğü konsorsiyumda, her bir hareketlilik tipi için bu sayının iki üniversite arasında “Doğruluk Beyanı”na sadık kalınarak eşit dağıtılması planlanmaktadır. Bununla birlikte iki kurumdan birinde talep yetersizliği olması durumunda, hibenin etkin kullanılabilmesi adına,  talep fazlası olan kurumun yedeklerine geçilecektir.

Konsorsiyum kapsamında gerçekleştirilecek hareketlilikler için her iki üniversite eşzamanlı olarak ilana çıkacak olup detaylar ilerleyen günlerde yayımlanacaktır.

2019 dönemi için konsorsiyumlara aktarılan hibe miktarlarını görmek için tıklayınız

Yayın Tarihi: 14.06.2019