V. Oyun Yazarlığı Atölyesi Başlıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, “V. Oyun Yazarlığı Atölyesi” kapsamında Devlet Tiyatrosu sanatçılarını ağırlıyor.

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen “V. Oyun Yazarlığı Atölyesi” 18-19-20 Mayıs 2019 tarihlerinde Üniversitemizde gerçekleştirilecek. Dramatik yazarlık eğitimi veren üniversiteleri kapsayan atölye çalışmalarının amacı; ülkemizin oyun yazarlığı alanında genç oyun yazarlarının gelişmesine katkı sağlamak, disiplinlerarası iletişimi güçlendirmektir. 3 gün boyunca sürdürülecek olan çalışmanın ilk günü tüm seyircilere açık olarak gerçekleştirilecek.

18 Mayıs 2019 Saat: 11.00’de Muhsin Ertuğrul Sahnesinde başlayacak program; Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum’un açılış konuşmalarıyla başlayacak. Saat 11.30’da Prof. Dr. Bozkurt Kuruç “Ülkemizde Oyun Yazarlığına Bakış” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Saat 13.00’te “Ülkemizde Oyun Yazarlığı Alanındaki Sorunlar” konulu oturumda; Dramaturg Eren Aysan yönetiminde Başrejisör Hakan Çimenser, Başdramaturg Canan Kırımsoy, Yönetmen Akif Yeşilkaya, Oyuncu Mithat Erdemli, Oyuncu-Yönetmen Saydam Yeniay, Oyuncu-Yönetmen Kubilay Karslıoğlu, Oyuncu-Yönetmen Eray Eserol konuşmacı olarak yer alacak.

Program 19, 20 Mayıs 2019 tarihlerinde Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı öğrencileriyle yapılacak yuvarlak masa atölye çalışmaları ile devam edecek. “V. Oyun Yazarlığı Atölyesi”nin 2.ve 3. günü seyircilere kapalı olarak gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 14.05.2019