Rektör Çarıkçı’nın 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in Vefatının 7. Yılı Nedeniyle Anma Mesajı

2000 yılının eğitim-öğretim dönemi başında üniversitemizin açılışında yaptığı konuşmada: “Bu küçülen dünyada, Isparta’nın adının böyle bir üniversitede olmasından Ispartalım, milletim, vatandaşım herkes gurur duyacak. Isparta el birliği ile bu üniversiteyi kucaklamıştır. Isparta üniversitesini seviyor ve üniversite de Isparta’yı seviyor.” diyen Sayın Demirel, eğitimin önemine yürekten inanmış ve özellikle üniversite eğitimi konusunda somut çalışmalar gerçekleştirmiş bir devlet adamı ve bir büyük Türk portresidir. Cumhuriyet’in 50 yılına damgasını vurmuş olan hemşehrisi olmaktan da gurur duyduğumuz Demirel, devlet hayatında “hizmet adamı” sıfatıyla ünlenmişken yol göstericiliği, her kesimi aynı ortak değerler altında birleştirmesi, sevecenliği, cana yakınlığı ile millet hafızasında da “baba” olarak yer etmiştir. Türk siyaset, devlet ve toplum hayatında her kesimden ve yaştan insanın yadırgamadan kullandığı  “baba” sıfatı onun kendine özgü kişiliği, babacan üslubu, ülkesine ve vatandaşına duyduğu sevgisinden kaynaklıdır.

Demokratik Cumhuriyet’in kazanımlarını inançla savunmuş, tüm dünyanın tanıdığı, dünden bugüne hep konuşula gelen bir devlet adamı olan merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’i vefatının 7. sene-i devriyesinde baba ocağında anarken adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi ailesi olarak onu şükranla, rahmetle ve minnetle tekrar yad ediyoruz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü