Yeşil Dönüşüm İçin Yenilikçi Fikir Sahiplerine TÜBİTAK’tan 450 Bin TL Hibe

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla “BiGG Yeşil Büyüme Çağrısı” açıldı. Üniversitemizin yürüttüğü BİGGWind programı ile 450 bin TL'lik TÜBİTAK hibe desteği için “BİGG Yeşil Büyüme Çağrısı” başvuruları başladı.

TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı “Teknolojik Ar-Ge ve İnovasyon” içeren projeleri desteklemek adına TÜBİTAK tarafından açılan geri ödemesiz %100 hibe programıdır.  SDÜ olarak 2018 yılından beri bu program kapsamında, 11 ekip iş fikirlerini hayata geçirmek için TÜBİTAK’tan yaklaşık 2,2 Milyon TL geri ödemesiz hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

Bu çağrı kapsamında aşağıda belirtilen öncelikli Ar-Ge ve Yenilik konularında yenilik odaklı, ticari değeri doğrulanmış ürün ve hizmetlere dönüştürülecek aşağıdaki alanlardan iş fikri başvuruları 13 Temmuz tarihine kadar kabul edilecektir.

•             İklim Değişikliği, Çevre ve Biyoçeşitlilik

•             Temiz ve Döngüsel Ekonomi

•             Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı

•             Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım