Rektör Çarıkçı’nın 10 Kasım Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yılında onu sadece modernist temeller üzerine kurduğu Türkiye Cumhuriyeti tarihine değil dünya tarihine de yön veren askeri ve siyasi bir deha olarak görmek gerekir. Atatürk,  asker kökenli olmasına karşın uzun ve çetin savaşlardan çıkmış yorgun bir milletin yeniden dirilip güçlenebilmesi için ülkenin kısıtlı olan kaynaklarının büyük kısmını sağlığa ve eğitime yatırım yaparak değerlendiren vizyon sahibi bir devlet adamıdır.

Tüm dünya devletleri ile birlikte hem ileri teknolojiyi kullandığımız hem de küresel salgın hastalıklarla mücadele ettiğimiz bu dönem bize onun sağlığa ve eğitime verdiği önem ve değerde ne kadar doğru bir tespitte bulunduğunu kanıtlamıştır. Çünkü bir milletin sağlığı ve eğitimi olmadan ayakta kalması ve medeniyete ulaşması dün olduğu gibi bugün de mümkün değildir.

Bu doğrultuda, Süleyman Demirel Üniversitesi, eğitim sistemini dünya ile entegre edebilmiş;  kuruluşundan bugüne dek çağdaş bilim ve teknolojinin elde edilmesi, kullanılması ve yaygınlaştırılması için tüm öğrencileri, öğretim elemanları ve paydaşları ile birlikte el ele ülke kalkınmasını hedefleyen bir üniversite olarak yoluna devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin üzerinden 83 yıl geçmesine rağmen hâlâ dünyanın önemli liderlerinden biri olarak anılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini daha iyi öğrenmek, daha iyi anlamak ve anlatmak üzere Cumhuriyetimizin kurucusunu saygı ve rahmet ile anıyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü