KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 2462111391
E-Posta utkukose@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası http://www.utkukose.com
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 9.6.2008
Yüksek Lisans AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR (YL) (TEZLİ) 8.6.2010
Doktora SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (DR) 2.8.2017
İLGİ ALANLARI
Yapay Zekâ Makine Etiği Yapay Zekâ Güvenliği Optimizasyon Bilgisayar Programlama Kaos Bilgisayar Eğitimi E-Öğrenme Uzaktan Eğitim Bilgisayar Bilimleri
  • Alanında özgün bilimsel kitap
  • 1 Köse, U., & Armutlu, H. (2015). Bulut Bilişim: Temel Konular ve Amazon Web Services, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • 2 Köse, U. (2015). Algoritma Kavramı ve Bilgisayar Programlama Öğreniminde Pratik Yaklaşımlar, AKY Yayıncılık, Uşak.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Kose, U. (2013). A sociologic evaluation: effects of social networking caused e-learning on university students. International Journal of Web Based Communities, 9(2), 274-290.
  • 2 Kose, U., & Deperlioglu, O. (2012). Intelligent learning environments within blended learning for ensuring effective c programming course. International Journal of Artificial Intelligence & Applications, 3(1), 105.
  • 3 Kose, U. (2012). Fundamentals of fuzzy logic with an easy-to-use, interactive fuzzy control application. International Journal of Modern Engineering Research, 2(3), 1198-1203.
  • 4 Kose, U. (2012). Developing a fuzzy logic based game system. Computer Technology and Application, 3(7).
  • 5 Kose, U., & Ulker, E. (2012). Pareto Zarflama-Temelli Seçim Algoritması (PESA) ile B-Spline Eğri Tahmini. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 5(2), 25-32.
  • 6 Deperlioglu, O., Kose, U., & Yildirim, R. (2012). Design and development of an e-learning environment for the course of Electrical Circuit Analysis. Interdisciplinary Journal of E-Learning and Learning Objects, 8(1), 51-63.
  • 7 Kose, U. (2012). Design & Development of a Software System for Swarm Intelligence based Research Studies. BRAIN. Broad Research in Artificial Intelligence and Neuroscience, 3(3), 12-17.
  • 8 Kose, U. (2010). A web based system for project-based learning activities in “web design and programming” course. Procedia-Social and Behavioral Sciences, 2(2), 1174-1184.
  • 9 Kose, U. (2010). A blended learning model supported with Web 2.0 technologies. Procedia-Social and Behavioral Sciences, 2(2), 2794-2802.
  • 10 Yalçın, N., & Kose, U. (2010). What is search engine optimization: SEO?. Procedia-Social and Behavioral Sciences, 9, 487-493.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Kose, U., & Arslan, A. (2017). Forecasting chaotic time series via anfis supported by vortex optimization algorithm: Applications on electroencephalogram time series. Arabian Journal for Science and Engineering, 42(8), 3103-3114.
  • 2 Kose, U., & Arslan, A. (2017). Optimization of self-learning in Computer Engineering courses: An intelligent software system supported by Artificial Neural Network and Vortex Optimization Algorithm. Computer Applications in Engineering Education, 25(1), 142-156.
  • 3 Kose, U., & Arslan, A. (2017). Time series prediction by a hybrid approach of artificial neural network and cognitive development optimization algorithm. Scientia Iranica, (In Press).
  • 4 Vasant, P., Kose, U., & Watada, J. (2017). Metaheuristic Techniques in Enhancing the Efficiency and Performance of Thermo-Electric Cooling Devices. Energies, 10(11), 1703.
  • 5 Kose, U., & Arslan, A. (2016). Intelligent E-Learning System for Improving Students' Academic Achievements in Computer Programming Courses. International Journal of Engineering Education, 32(1), 185-198.
  • 6 Yalcin, N., Altun, Y., & Kose, U. (2015). Educational material development model for teaching computer network and system management. Computer Applications in Engineering Education, 23(4), 621-629.
  • 7 Deperlioglu, O., & Kose, U. (2013). The effectiveness and experiences of blended learning approaches to computer programming education. Computer Applications in Engineering Education, 21(2), 328-342.
  • 8 Kose, U., Koc, D., & Yucesoy, S. A. (2013). Design and Development of a Sample" Computer Programming" Course Tool via Story-Based E-Learning Approach. Educational Sciences: Theory and Practice, 13(2), 1235-1250.
  • 9 Tüfekçi, A., & Köse, U. (2013). Bilgisayar Programlama Öğretiminde Yapay Zekâ Tabanlı Bir Yazılım Sisteminin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 28(28-2).
  • 10 Deperlioglu, O., & Kose, U. (2011). An educational tool for artificial neural networks. Computers & Electrical Engineering, 37(3), 392-402.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde editörlük
  • 1 Journal of Multidisciplinary Developments (JOMUDE)
  • Alanında yurtdışında yayımlanan kitap editörlüğü
  • 1 Kose, U., Guraksin G. E., & Deperlioglu, O. (2018). Nature-Inspired Intelligent Techniques for Solving Biomedical Engineering Problems, IGI Global, USA (In Progress).
  • 2 Kose, U., & Koc, D. (Ed.). (2014). Artificial Intelligence Applications in Distance Education. IGI Global, USA.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde hakemlik
  • 1 Advances in Research – Sciencedomain International
  • 2 American Journal of Experimental Agriculture – Sciencedomain International
  • 3 American Journal of Software Engineering and Applications – SciencePG