KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 2462110037
E-Posta meltemciger@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HUKUK 31.7.2009
Yüksek Lisans UNIVERSITY OF BRISTOL 30.9.2011
Doktora UNIVERSITY OF BRISTOL 29.9.2015
İLGİ ALANLARI
mülteci hukuku, göç hukuku, uluslararası hukuk
  • Alanında, yurtdışında yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 Meltem INELI-CIGER, ‘An Examination of the Comprehensive Plan of Action as a Response to Mass Influx of ‘Boat People’: Lessons Learnt for a Comprehensive Approach to Migration by Sea’ in V. Moreno-Lax and E. Papastavridis (eds), 'Boat Refugees' and Migrants at Sea: A Comprehensive Approach (Brill/ Martinus Nijhoff 2016) 408-438.
  • 2 Meltem INELI-CIGER, ‘Protection Gaps and Temporary Protection' (2016) 40 Max Planck Yearbook of United Nations Law 408-435
  • 3 Meltem INELI-CIGER, 'Has the Temporary Protection Directive Become Obsolete? An Examination of the Directive and its Lack of Implementation in view of the Recent Asylum Crisis in Mediterranean' ineline BAULOZ, Meltem INELI-CIGER, Sarah SINGER and Vladislava STOYANOVA (eds) Seeking Asylum in the European Union: Selected Protection Issues Raised by the Second Phase of the Common European Asylum System (Brill/ Martinus Nijhoff 2015) 225-247.
  • 4 Meltem INELI-CIGER, ‘Revisiting Temporary Protection as a Protection Option to Respond to Mass Influx Situations’ in J.-P. Gauci, M. Giuffré and L. Tsourdi (eds), Exploring the Boundaries of Refugee Law, Current Protection Challenges (Brill/ Martinus Nijhoff 2015) 197-217.
  • 5 Meltem INELI-CIGER, Celine BAULOZ, Sarah SINGER, Vladislava STOYANOVA, 'Introducing the Second Phase of the Common European Asylum System' in Celine BAULOZ, Meltem INELI-CIGER, Sarah SINGER and Vladislava STOYANOVA (eds) Seeking Asylum in the European Union: Selected Protection Issues Raised by the Second Phase of the Common European Asylum System (Brill/ Martinus Nijhoff 2015) 1-22.
  • Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Meltem INELI CIGER, 'Uluslararası Hukuka Uygun Geçici Koruma Rejiminin Unsurları Üzerine' (2016) 2(3) Göç Araştırmaları Dergisi 62-92
  • 2 Meltem INELI-CIGER, ‘Why Do States Share The Burden During Refugee Emergencies?’ (2015) 5(2) Suleyman Demirel University Faculty of Law Review 65-111.
  • Diğer bilimsel dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Meltem INELI-CIGER, ‘Implications of the New Turkish Law on Foreigners and International Protection and Regualtion no. 29153 on Temporary Protection for Syrians Seeking Protection in Turkey’ (2014) 4 (2) Oxford Monitor of Forced Migration 28-36.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Meltem INELI-CIGER, ‘A Temporary Protection Regime in Line with International Law: Utopia or Real Possibility?’ (2016) 18 (3-4) International Community Law Review 278–316.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Meltem INELI-CIGER, ‘Time to Activate the Temporary Protection Directive Why the Directive can Play a Key Role in Solving the Migration Crisis in Europe’ (2016) 18 (1) European Journal of Migration and Law 1-33.
  • Uluslararası kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 Avrupa Komisyonu İç İşleri Konseyi tarafından hazırlatılan ‘Study on Temporary Protectection Directive’ Avrupa Birligi Geçici Koruma Direktifi adlı projede hukuk danışmanlık
  • Alanında yurtdışında yayımlanan kitap editörlüğü
  • 1 Celine BAULOZ, Meltem INELI-CIGER, Sarah SINGER and Vladislava STOYANOVA (eds) Seeking Asylum in the European Union: Selected Protection Issues Raised by the Second Phase of the Common European Asylum System (Brill/ Martinus Nijhoff 2015).
VERDİĞİ DERSLER
Avrupa Göç ve Mülteci Hukuku