KİŞİSEL BİLGİLER
Ana Bilim Dalı Çevre Koruma Ve Kontrol
E-Posta huseyinyazici@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 5.7.2005
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - 28.8.2007
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 24.12.2014
İLGİ ALANLARI
Sorpsiyon Prosesleri, Su ve Atıksu Arıtımı, İklim Değişikliği
YAYINLAR
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Yazıcı, H., Kılıç, M., 2016. Effect of the concentration balance in feeding solutions on EBPR performance of a sequencing batch reactor fed with sodium acetate or glucose. Water, Air and Soil Pollution, 227:389, 1-19.
  • 2 Yıldız, A.H., Karaşahin, M., Kılıç, M., Yazıcı, H., 2011. Assessment of short-term leach behavior of waste natural stone slurries mixed into soils in road and earth construction. Scientific Research and Essays, Vol. 6(14), pp. 2904-2912.
  • 3 Kılıç, M., Yazıcı, H., Solak, M., 2009. A comprehensive study on removal and recovery of copper(II) from aqueous solutions by NaOH-pretreated Marrubium globosum ssp. globosum leaves powder: potential for utilizing the copper(II) condensed desorption solutions in agricultural applications. Bioresource Technol. 100, 2130-2137.
  • 4 Solak, M., Kılıc, M., Yazıcı, H., Sencan, A., 2009. Removal of suspended solids and turbidity from marble processing wastewaters by electrocoagulation: Comparison of electrode materials and electrode connection systems. J. Hazard. Mater. 172, 345-352.
  • 5 Yazıcı, H., Kılıç, M., Solak, M., 2008. Biosorption of copper(II) by Marrubium globosum subsp. globosum leaves powder: effect of chemical pretreatment. J. Hazard. Mater. 151, 669-675.
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Minta, S., Solak, M., Yazıcı, H., 2008. Türkiye'de sera gazı emisyonlarının azaltımında uygulanabilecek alternatif yöntemler. Çevre Sorunları Sempozyumu, 14-17 Mayıs 2008, Kocaeli.
  • 2 Yıldız, A.H., Karaşahin, M., Kılıç, M., Solak, M., Yazıcı, H., 2008. Göller yöresi mermer işletmelerinden alınan toz atıkların yol inşaatında kullanılması sonucu oluşan kirleticilerin yer altı su haznelerine etkisi. MERSEM'2008 Türkiye VI. Mermer ve Doğaltaş Sempozyumu, 26-27 Haziran 2008, Afyon, 381-388.
  • 3 Yazıcı, H., Solak, M., Kılıç, M., 2007. Marrubium globosum ssp. globosum yaprakları ile Cu2+ biyosorpsiyona ön işlem uygulanmasının etkisi. Ulusal Çevre Sempozyumu, 18-21 Nisan 2007, Mersin.
  • 4 Solak, M., Yazıcı, H., Kılıç, M., 2007. Gül posasının Co2+ biyoserbe etme kapasitesinin araştırılması. Ulusal Çevre Sempozyumu, 18-21 Nisan 2007, Mersin.
  • 5 Solak, M., Yazıcı, H., Kılıç, M., 2006. Maribium glabosum ile Cr6+ İyonunun Sulu Çözeltiden Biyosorpsiyonunun İncelenmesi. Türkiye'de Çevre Kirlenmesi Öncelikleri Sempozyumu V, 11-13 Mayıs 2006, Gebze, 148-154.
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Marrubium globosum ssp. globosum bitkisi ile sulu çözeltilerden Cr ve Cu2+ iyonlarının biyosorpsiyonunun incelenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı, Isparta, 154s.
  • Doktora Tezi
  • 1 Karbon Kaynağının ve Katyon Dengesinin Biyolojik Aşırı Fosfor Giderimi Prosesi ve Aktif Çamurun Çökme Performansına Etkisinin Değerlendirilmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı, Isparta, 134s.
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 Karbon Kaynağının ve Katyon Dengesinin Biyolojik Aşırı Fosfor Giderimi Prosesi ve Aktif Çamurun Çökme Performansına Etkisinin Değerlendirilmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, Proje No: 2202-D-10, Yardımcı Araştırmacı
  • 2 Marrubium globosum spp. globosum Biyokütlesinin Cr6+, Cu2+ ve Ni2+ İyonlarını Biyosorbe Etme Kapasitesinin ve Sorpsiyon Mekanizmasının Belirlenmesi. TÜBİTAK Projesi, ÇAYDAG-106Y295, Kılıç, M., Yazıcı, H., Solak, M., Yrd. Araştırmacı.
  • 3 Marrubium globosum ssp. globosum Bitkisi ile Sulu Çözeltilerden Cr ve Cu2+ İyonlarının Biyosorpsiyonunun İncelenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, 1428-YL-06, Kılıç, M., Yazıcı, H., Yrd. Araştırmacı.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde hakemlik
  • 1 M.A., Acheampong, E.D.O., Ansa, E. Awuah, Biosorption of Pb(II) onto Cocos nucifera shell and Moringa Oleifera seeds. Chemical Engineering Communications.
  • 2 J.E., Lim, M., Ahmad, S.S, Lee, C.L., Shope, Y., Hashimoto, K.R., Kim , A.R.A., Usman, J.E., Yang, S.O., Yong. Effects of Lime-Based Waste Materials on Immobilization and Phytoavailability of Cd and Pb in Contaminated Soil. CLEAN - Soil, Air, Water.
  • 3 CLEAN - Soil, Air, Water, 2011.
  • Dekan, enstitü yada yüksekokul müdür yardımcılığı; merkez müdürlüğü yada bölüm başkanlığı
  • 1 Müdür Yardımcısı, SDÜ Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksekokulu
  • 2 Bölüm Başkanlığı, SDÜ Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü
  • 3 Bölüm Başkanlığı, SDÜ Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü