KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 2462111472
E-Posta ozlemsalman@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MAKİNA EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TESİSAT ÖĞRETMENLİĞİ 29.6.2001
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ . 18.8.2005
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ . 18.5.2011
İLGİ ALANLARI
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim (CAD/CAM), Geleneksel olmayan üretim yöntemleri Triboloji, Yağlama, Bitkisel Yağlayıcılar, Yüzey özellikleri
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Durak,E., Salman, Ö., "Gidip Gelme Hareketli Aşınma Test Makinasının Tasarımı ve İmalatı", V.makina tasarım ve İmalat Teknolojileri Kongresi, sayfa 407-414, 17-18 ekim 2009, TMMOB Makina Müh.Odası, Konya
  • 2 Fatih TAYLAN, Özlem SALMAN, M.Cengiz KAYACAN, Tel Erozyon Parametreleri ve Yüzey Pürüzlülüğü Arasındaki İlişkinin Evrimsel Programlama ile Modellenmesi, Bilimde Modern Yöntemler Sempozyumu-BMYS, 15-17 Ekim 2008, Eskişehir
  • 3 Özlem SALMAN, Ertuğrul DURAK, Filiz KARAOSMANOĞLU, Çevre Dostu Bitkisel Yağların Tribolojik Özellikleri, 15. Yıl Mühendislik Mimarlık Sempozyumu 14-16 Kasım 2007, Isparta
  • 4 M. Cengiz KAYACAN, Özlem SALMAN ve M. Mahir SOFU, Elektro Erezyon İle İşlemede Yüzey Pürüzlülüğünün Yapay Sinir Ağları İle Modellenmesi, Bilimde Modern Yöntemler Sempozyumu (BMYS), 16 - 18 Kasım 2005, Kocaeli.
  • 5 M.Cengiz KAYACAN, Özlem SALMAN, 2004, e-üretimde yapay sinir ağı ve genetik programming metodu kullanılarak matkapla delik delme işleminde üretim maliyeti optimizasyonu, IV.Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu, Konya
  • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Murat ÖZTÜRK, Özlem SALMAN, Murat KOÇ, Nuri ÖZEK, “Yapay Sinir Ağları ile Aylık Ortalama Güneşlenme Radyasyonunun Modellenmesi” Adım Fizik Günleri I, sayfa 68, 21-22 Mayıs 2010.
  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Dalma Erozyon İşlemlerinde Yüzey Pürüzlülük Parametrelerinin Genetik Programlama İle Belirlenmesi, 2005
  • Doktora Tezi
  • 1 Yağlama Yağı İçin Bitkisel Yağların ve Esterlerinin Tribolojik Özelliklerinin İncelenmesi, 2011
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yürütücülüğü
  • 1 Polimer yatak malzemelerinin tribolojik özelliklerinin araştırılması, SDÜ BAP 4126-YL1-14 (13.10.2014 / 13.06.2015)
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 Çevre Dostu Yağlama Yağı Adayı Bitkisel Yağı Metil Esterinin Sürtünme Performansının İncelenmesi, TÜBİTAK Hızlı Destek, 108M627, 2009-2010.
  • 2 Çevre Dostu Alternatif Yağlama Yağların Tribolojik Özelliklerinin Araştırılması, S.D.Ü., BAP Koordinasyon Birimi, Proje No : 1328-M-06, 2006-2009.
  • 3 Dalma Erozyon İşlemlerinde Yüzey Pürüzlülük Parametrelerinin Genetik Programlama ile Belirlenmesi, S.D.Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri, 03YL787, 2005.
  • 4 M.Lütfü Baydar, M.Cengiz KAYACAN,Hüseyin YORGANCIGİL,Remzi VAROL, Erdal EROĞLU,Ramazan KAYACAN, Arş.Gör. Ufuk BEKÇİ,Oğuz ÇOLAK, Fatih TAYLAN,Sinan İLKAZ,Mehmet Mahir SOFU,Emre HAMAMCI,Özlem SALMAN.,Lazer sinterleme yöntemiyle metal tozundan hızlı prototipleme yapan cihaz tasarımı ve imalatı., DPT Projesi, Proje no: 2003K121020/11, 2005.
  • Uluslararası sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 Technical Support and Conference Secretariat, 1st International Conference of Sustainable Life In Manufacturing (SLIM 2010), 24 - 25 June 2010, Isparta,TURKEY.
  • Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül (kongre, sempozyum ve bildiri ödülleri hariç)
  • 1 Tübitak Bilimsel Yayınları Teşvik - Aralık 2008
  • 2 Tübitak Bilimsel Yayınları Teşvik - Eylül 2008
  • Üye olunan bilimsel kuruluş
  • 1 Triboloji Derneği, Kayseri
  • Uluslararası tanınmış üniversitelerde doktora sonrası çalışma
  • 1 `Surface functionalization characteristics using Magnetic Abrasive Finishing` University of Florida, 2012/2013.
VERDİĞİ DERSLER
Çevre Dostu Yağlayıcılar