KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 2462114190
E-Posta kansuekici@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TARİH 9.7.2002
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ . 16.8.2005
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TARİH 12.7.2012
İLGİ ALANLARI
Anadolu Selçuklu Devleti, İlhanlılar, Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Moğol İmparatorluğu.
YAYINLAR
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 EKİCİ, Kansu, “Geyhâtû Han Döneminin Sonuna Kadar Büyük Moğol Hanlığı-İlhanlı Münasebetleri”, SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi Kemal Göde Özel Sayısı, Isparta 2013.
  • 2 ARTUÇ, Nevzat-EKİCİ, Kansu, "Yıldırım Orduları Meselesi: Enver, Cemal ve Mustafa Kemal Paşa'ların Tutumu", SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, (Atatürk'ün 125. Doğum Yılı Anısına) Sayı: 14, Isparta 2006, ss.145-159.
  • 3 EKİCİ, Kansu, "Anadolu Selçukluları'nda Türkmen İsyanlarının Nedenlerine İlişkin Tespitler", SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, Sayı: 13, Isparta 2005, ss.89-102.
  • Alanında makale, kitap bölümü ve karar tahlili çevirisi
  • 1 John Mason Simith, Jr, Moğol İranında Gümüş Para Birimi, (Çev. Kansu Ekici), Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi, c. XIII, S. 2, İzmir 2013, s. 347-369.
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 EKİCİ, Kansu, Anadolu Selçuklu Devleti'nde Üç Kardeş Devri, SDÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Isparta 2005.
  • Doktora Tezi
  • 1 EKİCİ, Kansu, İlhanlı Hükümdarı Geyhâtû ve Zamanı, SDÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Isparta 2012.
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 EKİCİ, Kansu-KARAGÖZ, Hakan, Çanakkale Harpleri'nde ve Güneydoğu'daki Ispartalı Şehitler, (BAP), Isparta, 2006.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde editörlük
  • 1 EKİCİ, Kansu-ÇİFTÇİOĞLU, İsmail, SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi Kemal Göde Özel Sayısı, Isparta 2013.
VERDİĞİ DERSLER
Anadolu Selçuklu Tarihinin Kaynakları
Anadolu Selçukluları ve Beylikleri Tarihi
Bitirme Ödevi I