KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 2110248
E-Posta kamileunlusoy@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - 8.7.2002
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - 16.8.2005
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - 18.1.2012
İLGİ ALANLARI
İslam Mezhepleri Tarihi Çağdaş İslam Akımları Alevilik-Bektaşilik Araştırmaları
YAYINLAR
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayın
  • 1 Ünlüsoy, Kamile, "Günümüz Aleviliğinde Eğitim Çalıştayı Kitabı Üzerine" SDÜ İlahiyat Fakültesi Dergisi, yıl:2009/2, sayı:23, Isparta.
  • 2 Ünlüsoy, Kamile, "İmamiyye'nin İmamet Nazariyyesinin Teşekkül Süreci", M. Bozan, SDÜ İlahiyat Fakültesi Dergisi, yıl: 2004/2, sayı 13,Isparta.
  • Hakemli dergide yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayın
  • 1 Ünlüsoy, Kamile, "Tarihten Teolojiye İslam İnançlarında Hz. Ali, Haz. Ahmet Yaşar Ocak", e-makalat Mezhep Araştırmaları, yıl:2008, sayı:1, Ankara.
  • 2 Ünlüsoy, Kamile, "Şiiliğin Farklılaşma Sürecinde Cafer-i Sadık'ın Yeri", M. Atalan,Arayışlar, İnsan Bilimleri Araştırmaları Dergisi, yıl:2005, sayı:13, Isparta.
  • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Sarıkaya, M. S., Ünlüsoy K. "Hacı Bektaş Veli'nin İnanç Dünyasında Hz. Ali ve Ehl-i Beyt", Doğumunun 800. Yılında Hacı Bektaş Veli Sempozyumu (Nevşehir, 17-18 Ağustos 2009) Bildiriler, ss. 305-318.
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Ünlüsoy, Kamile, "İslam Düşünce Tarihinde Vesayet Problemi (Hicri I.ve II. Asırlar)", SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Isparta, 2005.
  • Doktora Tezi
  • 1 Ünlüsoy, Kamile, "Tarihi Şahsiyeti ve Anadolu İnanç Kültüründeki Tasavvuruyla Hz. Ali (XIII.-XVI. Yüzyıllar)", SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Isparta, 18.01.2012.
  • Yönetiminde tamamlanan Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Ferhan Çiftçi, "Filibeli Ahmed Hilmi'nin Din Anlayışı", S.D.Ü. Sos. Bil. Ens. Isparta 2015
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 Süleyman Demirel Ü. Bilimsel Araştırma Projesi, No:BAP 1690-D-08, "Tarihi Şahsiyeti ve Anadolu İnanç Kültüründeki Tasavvuruyla Hz. Ali (XIII.-XVI. Yüzyıllar) Proje Yöneticisi: Prof. Dr. M. Saffet SARIKAYA, 2012.
  • 2 Sempozyum Projesi (TÜBİTAK Destekli) "I.Uluslarası Bektaşilik ve Alevilik Sempozyumu", 1 Şubat-15 Ekim 2005, Düzenleme Tarihi 28-30 Eylül 2005 Proje yardımcısı
  • Uluslararası sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 Uluslararası Kınalızâde Ailesi Sempozyumu, 30 Mayıs-02 Haziran 2012, Isparta.
  • 2 Uluslararası Türk Dünyasında Din Anlayışları Sempozyumu, Düzenleme Kurulu üyeliği, 4-6 Kasım 2010, Isparta.
  • 3 Uluslarararsı Davraz Kongresi, 24-27 Eylül 2009, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta
  • Ulusal sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 "Günümüz Aleviliğinde Eğitim Çalıştayı", Isparta 29-30 Mayıs 2009.
  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar için ulusal burs almak
  • 1 Tubitak, 2219 Post-Doktora Araştırma Bursu, The University of Edinburgh, Scotland 2016.
  • Alanı ile ilgili olarak panel, konferans, seminer, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde konuşmacı yada panelist olarak görev yapmak
  • 1 Ünlüsoy, Kamile, "İslam'da Birlik ve Beraberlik", KYK Akademi,Isparta Gülcihan Yurt Müd., Isparta 16.12.2015.
  • SCI, SSCI veya AHCI dışındaki dergilerde Makale değerlendirme/hakemlik
VERDİĞİ DERSLER