Süleyman Demirel Üniversitesi
KİŞİSEL BİLGİLER
Zeynep Banu SEYDİM
Adı Soyadı Prof. Dr. Zeynep Banu SEYDİM
Birimi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı
Telefon 2111681
E-Posta zeynepseydim@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası http://www.kefirdanem.com
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ 30.6.1991
Yüksek Lisans CLEMSON UNİVERSİTY - 10.8.1996
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ 4.2.1994
Doktora CLEMSON UNIVERSTY - 11.5.2001
İLGİ ALANLARI
Süt Teknolojisi Fonksiyonel gıdalar Gıda kimyası ve biyokimyası
YAYINLAR
  • Alanında özgün bilimsel kitap
  • 1 Fonksiyonel Beslenme
  • Alanında, yurtiçinde yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 Fonksiyonel Beslenme-Fonksiyonel Beslenmeye Giriş
  • 2 Fonksiyonel Beslenme-Gıdaların Vücutta Sindirimi ve Emilimi
  • 3 Fonksiyonel Beslenme-Hücrelerimizdeki Enerji Metabolizması
  • 4 Fonksiyonel Beslenme-Kalın Bağırsak Sağlığı:Probiyotikler ve Fonksiyonel Etkileri
  • 5 Fonksiyonel Beslenme-Yaşa ve Koşullara Göre Fonksiyonel Beslenme
  • 6 Celalettin Koçak, Zeynep B.Güzel Seydim. 2011. Kazein Kimyası ve Sütün Pıhtılaşma Mekanizması (Bölüm 4). Peynir Biliminin Temelleri. Ed. Barbaros Özer ve Adnan Hayaloğlu.
  • Alanında, yurtdışında yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 Annel K. Greene, Z. B. Güzel–Seydim, A. C.Seydim.2012.Chemical and Physical Properties of Ozone. In "Ozone in Food Processing" Editors: Colm O'Donnell,B. K. Tiwari, P. J. Cullen, Rip G. Rice.290s.
  • 2 Zeynep Güzel-Seydim, Tuğba Kök-Taş, Annel K. Greene. 2010.Kefir and Koumiss: Microbiology and Technology. Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products.Edited by Fatih Yıldız.143-163. CRC Press, Boca Raton, FL.
  • 3 Annel K. Greene, Zeynep B. Güzel-Seydim, and Atif C. Seydim. 2010. The Safety of Ready-to-Eat Dairy Products. In Ready-to-Eat Foods: Microbial Concerns and Control Measures. Editors: Andy Hwang, Microbial Food Safety Research Unit, Wyndmoor, Pennsylvania,; Lihan Huang, USDA-ARS, Eastern Regional Research Center, Wyndmoor, PA, US. ISBN: 9781420068627. CRC Press, Boca Raton, FL
  • 4 Guzel-Seydim, Z. and Ekinci,Y.F. 2007. Bacteriocins of Lactic Acid Bacteria. In: "Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria". Research Singhpost, 33-63. ISBN 978-81-308-0203-9.
  • Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Budak, N.H., Özçelik,F., Güzel-Seydim, Z.B. 2015.Antioxidant Activity and Phenolic Content of Apple Cider.Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 3(6): 356-360.
  • 2 G.Şatır, A.Okutan, T .KökTaş, Z.Güzel Seydim. 2013. Keçi sütünden üretilen kefirin duyusal özelliklerinin belirlenmesi. Gıda teknolojisi. 17(/):78-80.
  • 3 N. Özdemir, T. Kök Taş, Z.B. Güzel-Seydim. 2012. Süt Kaynaklı Mikrobiyal Zehirlenmeler ve Zehirlenmelerin Takibinin Önemi. Dünya Gıda. 2012(5):33-39.
  • 4 Ö.D.Okur, Z.B. GüzelSeydim, A.C.Seydim. 2011 Türkiye'de Üretilen Bazı Geleneksel Peynirler. Hasad Gıda. 310:32-37.
  • 5 İlhan Gün, Z.B.Güzel-Seydim. 2011. Ülkemizde Üretilen Tulum Peynirleri ve Bazı Özellikleri. Süt Dünyası. 6(31):56-59.
  • 6 Ö.D. Okur, Z.B. Güzel-Seydim. 2011. Peyniraltı Suyu Peynirleri.Süt Dünyası. 6(31):60-62.
  • 7 T.Kök Taş, Z.B. Güzel Seydim. 2011. Fermente süt ürünlerinin reolojik özellikleri. Süt Dünyası.6 (32):68-70.
  • 8 Ö.D.Okur, Z.B. Güzel Seydim.2011. Akdeniz Bölgesinde üretilen geleneksel peynirler. Hasad Gıda,27(316):16-21.
  • 9 OKUR, Ö.D., Güzel-Seydim, Z., 2011. Geleneksel Dolaz peynirinin üretim yönteminin, mikrobiyal ve uçucu aroma bileşen içerikleriyle duyusal özelliklerinin belirlenmesi. GIDA. 36(2): 83-88.
  • 10 Okur, Ö.D., Güzel-Seydim, Z., 2011. Geleneksel Dolaz peynirinde bazı karakteristik özelliklerin belirlenmesi. The Journal of Ege University Faculty of Agriculture. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Cilt: 48, Sayı: 2. 111-115.
  • 11 Bilge Ertekin, Zeynep Güzel-Seydim. 2010. Laktoz, Sitrat ve Lipit Metabolizmalarının Peynirde Lezzet Bileşenlerinin Oluşum Mekanizmasına Etkileri.Ege Universitesi Ziraat Fakültesi Dergisi.47(1):97-104
  • 12 Tuğba Kök-Taş, Zeynep Güzel-Seydim. 2010. Çeşitli Yağ İkame Maddeleri ve Probiyotik Kullanımının Ayran Kalite Kriterleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi. Gıda Dergisi. GD09013
  • 13 C. Sönmez, G. Ertaş, Ö.D.Okur, Z.Güzel-Seydim.2010. UHT Sütlerin Bazı Kalite Kriterlerinin ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi. Akademik Gıda. 8(1).
  • 14 İ. Gün, A.C: Seydim, Z. Güzel-Seydim. 2010. Gıda Teknolojisinde Ultrasonik kesim. Gıda Teknolojisi, 14(4): 102-104
  • 15 Okur,Ö, Ertekin, B., Gün, İ., Güzel-Seydim, Z.2010. Süt ve Süt Ürünlerinde Maillard Reaksiyon Oluşumu. Süt Dünyası. 6(6):60-62.
  • 16 P. Bozkurt, T. Kök Taş, Z.B. Güzel-Seydim. 2010. Geleneksel ve ticari olarak üretilen kefirlerin mikrobiyal içeriklerinin belirlenmesi.Gıda Teknolojisi. 14(7):84-88.
  • 17 N. Budak ve Z.B. Güzel-Seydim.2010. Sirke Üretimi ve Bazı Fonksiyonel Özellikleri. Gıda Teknolojisi.14(11):85-88.
  • 18 Korhan Asurer, Özge D. Okur, A. C. Seydim, Z. Güzel-Seydim. 2009. Isparta`da Satılan Aseptik Karton Ambalajlı Sütlerin Kalite Kriterleri Üzerine Araştırma. Gıda Teknolojisi Dergisi. 13(3): 68-72.
  • 19 B. Ertekin, Ö.D. Okur, Z. Güzel-Seydim. 2009. Peynirde aminoasit katabolizması ile lezzet bileşenlerinin oluşumu: Gıda Dergisi.34(1): 43-50
  • 20 İlhan Gün, Zeynep Güzel-Seydim, Atıf C. Seydim. 2009. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Farklı Tipteki Peynirlerin Bazı Niteliklerine Etkisi. Gıda Dergisi, 34(5).309-316.
  • 21 Okur, Ö. D., Güzel-Seydim, Z. 2009.Geleneksel Dolaz Peynirinin (Yörük peyniri) Üretim Karakteristikleri. Süt Dünyası. 4.22.
  • 22 N. Özdemir, T. Kök-Taş, Z. Güzel-seydim. 2009. Güllü Yoğurt Üretimini Gelişritilmesi ve Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi. Gıda Teknolojisi.13(8):60-62.
  • 23 Budak, N., Güzel-Seydim,Z. 2008. Süt ve Süt Ürünlerinde Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamaları. Süt Dünyası, 12:57-59.
  • 24 OKUR, Ö.D., Artan, E., Soyyiğit, H., Güzel Seydim, Z., 2008. Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Yoğurt Üretimi. Gıda, 33 (2): 57-67
  • 25 Gün, İ., Taş, T., Güzel-Seydim, Z. 2008. Süt Güvenliğinin Sağlanmasında Kalıntı Maddeler. Süt Dünyası. 3(15):58-60
  • 26 İlhan Gün, Zeynep Seydim, Atıf Seydim,2008. Peynir Teknolojisinde Modifiye Atmosfer Paketleme. Süt Dünyası. 3(16):60-61.
  • 27 A. Sofu, T.Kök Taş, Z.B. Güzel Seydim, F.Y. Ekinci, 2008. Isparta İlinde Ambalajsız Dondurmaların Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Dergisi, 12(3):206-210.
  • 28 Zeynep Güzel-Seydim.2007.Süt Endüstrisinde Sanitasyon Uygulamaları ve Önemi.Süt Dünyası. 6:37-39.
  • 29 Okur, Ö.D., Güzel-Seydim,Z. 2007. Kazeinin Yapısal ve Fizikokimyasal Özellikleri. Akademik Gıda.5(25):11-14.
  • 30 Okur, Ö.D., Ertekin, B., Seydim, Z., 2007. Peynir olgunlaşması süresince proteolizi etkileyen faktörler. Akademik Gıda. Mayıs-Haziran, Yıl:5 Sayı:27.
  • 31 Seydim, A.C, Karaaslan, M., GÜZEL-SEYDİM, Z. 2005. Sütlerde Lipid Oksidasyonunun Kontrolü Amacıyla Polimerik Filmlerden Antioksidanların Kontrollü Olarak Salınımı. Gıda Teknolojisi Dergisi.
  • 32 Koçak, C., Aydemir, S., Güzel-Seydim,Z. 2005. Levels of proteolysis in important types of Turkish cheeses. Gıda Dergisi.30(6):395-398.
  • 33 Koçak, C., Güzel-Seydim,Z., Sarıkuş,G.2005. AB ye Giriş Aşamasında Ülkemiz Sütçülüğün Genel Görünümü. Ziraat Dünyası. 486:395-398.
  • 34 Okur, Ö.D. ve GÜZEL-SEYDIM, Z.B., 2004. Gıdalardan Kaynaklanan Mutajen ve Karsinojen Maddeler. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 8(3).
  • 35 GÜZEL-SEYDIM, Z.B. ve Saıkuş, G. 2004. Bazı gıdaların Antimutajenik ve Antikarsinojenik Özellikleri. Akademik Gıda. 2 (9):5-8.
  • 36 Longa, N.İ., GÜZEL-SEYDİM, Z., Seydim, A.C. 2004. Sokak ve UHT Sütlerde Antibiyotik Araştırılması ve Kalite Kriterlerinin Kontrolü. Gıda Teknolojisi. 8(8): 62-64.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Uluköy, G., Metin, S., Kubilay, A., Güney, Ş., Yıldırım, P., Güzel-Seydim, Z., & Gümüş, E. (2017).The Effect of Kefir as a Dietary Supplement on Nonspecific Immune Response and Disease Resistance The Effect of Kefir as a Dietary Supplement on Nonspecific Immune Response and Disease Resistance in Juvenile Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum 1792). Journal of the World Aquaculture Society.
  • 2 E Gümüş, A Kubilay, Ş Guney, Z Guzel-Seydim, T Kok-Tas, S Metin, G Ulukoy. 2017. Effect of dietary kefir on the growth performance, feed utilization and fatty acid profile of juvenile rainbow trout, Oncorhynchus mykiss AQUACULTURE NUTRITION
  • 3 Satır, G., Güzel-Seydim Z.B. 2016. How kefir fermentation can affect milk composition? Small Ruminant Reseach. Small Ruminant Research. 134:1-7.
  • 4 Zeynep Banu Güzel-Seydim, Merve Dibekci Ece Cagdas, Atıf Can Seydim. 2016. Effect of Kefir on Fusobacterium nucleatum Potentially Causing Intestinal Cancer .Functional Foods in health and Disease. Vol 6, No 7 (2016)
  • 5 Aykin, E.,Budak,HN.,Güzel-Seydim, Z.B. 2015.Bioactive Components of Mother Vinegar.Journal of the American College of Nutrition.34(1):80-9.
  • 6 Nilgün Özdemir, Tuğba Kök Taş, Zeynep B. Güzel Seydim. 2015. Effect of Gluconacetobacter spp. on Kefir Grain and Kefir Quality.Food Science and Biotechnology.Vol.24, No.1
  • 7 Şatır, G., Güzel-Seydim,Z.B. 2015. Influence of Kefir Fermentation on the Bioactive Substances of Different Breed Goat Milks. LWT - Food Science and Technology. 63 (2): 852-858
  • 8 G. ULUKOY, A. KUBILAY, Z. GUZEL-SEYDIM, E. GUMUS, S. GUNEY T. KOK-TAS, S. METIN, O. DILER. 2015.Effect of storage temperature on beneficial microbial load in rainbow trout feed supplemented with kefir.Indian J. Fish., 62(2): 137-139.
  • 9 Budak NH, Aykin E, Seydim AC, Greene AK, Guzel-Seydim ZB. 2014. Functional properties of vinegar.Journal of Food Science. 79(5):R757-64. doi: 10.1111/1750-3841.12434.
  • 10 Kök-Taş, T., Seydim, A.C., Özer, B., Guzel-Seydim Z. 2013. Effects of different fermentation parameters on quality characteristics of kefir. Journal of Dairy Science. 96:2,780–789.
  • 11 Budak, H.N., Ertekin-Filiz,B., Seydim, A.C., Koşkan, Ö., Guzel-Seydim, Z.B. 2013. Comparison of antioxidant properties of traditional and commercial pomegranate sours. Journal of Food, Agriculture & Environment. 11(3&4 ):368-371 .
  • 12 Kök Tas, T., Ekinci,Y., Guzel-Seydim,Z.B.2011.Identification of microbial flora in kefir grains sourced from three regional universities in Turkey. Journal of International Dairy Technology.65:1:126-131.
  • 13 Okur, Ö.D., Guzel-Seydim, Z., 2010. Determination of Fatty Acid Profiles Including Conjugated Linoleic Acids in Various Dairy Products. Asian Journal of Chemistry. Vol. 24, No. 3, 1104-1106.
  • 14 Zeynep Güzel-Seydim, Tuğba Kök-Taş, Annel K. Greene, Atıf C. Seydim.2011. Functional properties of Kefir. Critical Reviews in Food Science and Nutrition.51(3):261 – 268
  • 15 Z. Guzel-Seydim, T. Kok-Tas, B. Ertekin-Filiz, and A. C. Seydim.2011. Effect of different growth conditions on biomass increase in kefir grains. Journal of Dairy Science.94(3):1239-42 doi:10.3168/jds.2010-3349
  • 16 S. Şanlı, İ. M. Palabıyık, N. Şanlı, Z. Guzel Seydim, G. Alsancak,2011. Optimization of the Experimental conditions for Macrolide Antibiotics in HPLC by using RSM and Determination of Tylosin in milk samples. Journal of Analytical Chemistry.Volume 66 (9): 838-847, DOI: 10.1134/S1061934811090152
  • 17 Budak, Nilgün; Kumbul Doğuç, Duygu; Savaş, Çağrı; Seydim, Atıf; Kök Taş, Tuğba; Çiriş, Metin; Guzel Seydim, Zeynep. 2011. Effects of Apple Cider Vinegars Produced with Different Techniques on Blood Lipids in High Cholesterol-Fed Rats. Journal of Food and Agricultural Chemistry. 59 (12): 6638–6644.DOI: 10.1021/jf104912h
  • 18 Ertekin, B., Guzel-seydim, Z.B. 2010. Effect of fat replacers on kefir quality. Journal of the Science of Food and Agriculture. Volume 90 Issue 4, Pages 543 - 548
  • 19 Tuğba Kök-Taş, Zeynep Güzel-Seydim. 2010. Effects of Fat Replacers on the Quality Criteria of Probiotic Fermented Milk. Milchwissenschaft. 65(3):284-286.
  • 20 N. Budak and Z. Guzel-Seydim. 2010. Antioxidant Activity and Phenolic Content of Wine Vinegars Produced by Two Different Techniques. Journal of the Science of Food and Agriculture.90(12):2021-2026.
  • 21 Ekinci, Y., OKUR, O., Ertekin, B., Guzel-Seydim, Z. 2008. Effects of Probiotic Bacteria and Oils on Fatty Acid Profiles of Cultured Cream. European Journal of Lipid Science and Technology. 110:3 216-224.
  • 22 Aykan,V., Sezgin, E., Guzel-Seydim, Z.B., 2008. Use of fat replacers in the production of reduced-calorie vanilla ice cream. European Journal of Lipit Science.10.1002/ejlt.200700277
  • 23 Cubuk-Demiralay, E., Ozkan, G., Guzel-Seydim,Z.(2006). Isocratic Separation of Some Food Additives by Reversed Phase Liquid Chromatography, Chromatographia, 63,91-96
  • 24 Guzel-Seydim,Z., Greene, AK.,Tas,T. 2006. Determination of Antimutagenic Properties of Some Fermented Milks Including Changes in the Total Fatty Acid Profiles including CLA. Internatinal Journal of Dairy Technology. 59(3), 209-215.
  • 25 Seydim, AC., Guzel-Seydim, Z., Acton, J.C., Dawson,P.(2006).Effects of Rosemary Extract and Sodium Lactate on Quality of Vacuum Packaged Ground Ostrich Meat. Journal of Food Science, 71(1):71-76.
  • 26 GUZEL-SEYDIM, Z., Sarıkuş, G., Okur, Ö.D. 2005. Influences of Inulin and DairyLo as Fat Replacers on the Quality of Set Type Yogurt. Milchwissenschaft. 60(1):1-5.
  • 27 GUZEL-SEYDIM, Z.B., Sezgin, E., Seydim, A.C. 2005. Influences of exopolysaccharide producing cultures on the quality of plain set type yogurt. Food Control, 16:205-209.
  • 28 Dosti, B., GUZEL-SEYDIM, Z.B., and A.K. Greene. 2005. Effectiveness of Ozone, Heat and Chlorine for Destroying Common Food Spoilage Bacteria in Synthetic Media and Biofilms. J Int Dairy Tech. J Int Dairy Tech. Vol.58(1):19-24
  • 29 GUZEL-SEYDIM, Z.B., A.C. Seydim, A.K. Greene. 2005. Turkish kefir and Kefir Grains: Microbial Enumeration and Electron Microscopic Observation. J Int Dairy Tech. Vol.58(1):25-29.
  • 30 GUZEL-SEYDIM, Z.B., Korkusuz, N., Sezgin, E. 2005. Effects of Using Glucono Delta Lactone on Set Type Plain Yogurt Quality. Milchwissenschaft. 60(2).
  • 31 GUZEL-SEYDIM, Z.B., Bever , P. and Greene, A.K. 2004. Efficacy of ozone to reduce bacterial populations in the presence of food components. Food Microbiology, 21(4):475-479.
  • 32 GUZEL-SEYDIM, Z.B., Greene, A.K., and Seydim, A.C. 2004. Use of Ozone in Food Industry. Lebensmittel-Wissenschaft, 37: 453-460.
  • 33 GUZEL-SEYDIM, Z.B., A.C. Seydim, A.K. Greene. 2003.Comparison of Amino Acid Profile of Kefir. Milchwissenschaft.58 (3):158-160.
  • 34 GUZEL-SEYDIM, Z.B., J.T. Wyffells, A.K., Greene and A.B. Bodine. 2000. Removal of Dairy Soil from Heated Stainless Steel Surfaces: Use of Ozonated Water as a Prerinse. J Dairy Sci 83:1887-1891.
  • 35 GUZEL-SEYDIM, Z.B., A.C. Seydim, and A.K., Greene. 2000. Organic acids and volatile flavor components evolved during refrigerated storage of kefir. J Dairy Sci, 83 p275-277.
  • 36 GUZEL-SEYDIM, Z.B., A.C. Seydim, A.K. Greene, A.B. Bodine. 2000. Determination of Organic Acids and Volatile Flavor Substances in Kefir during Fermentation J. Food Comp. Anal., Vol. 13, No. 1, p35-43.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayın
  • 1 T. KökTaş, N. Budak, Z.B. Güzel-Seydim. 2014 Bioactive Components of kefir. Bulletin of the International Dairy Federation. 474:11-14.
  • Hakemli dergide yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayın
  • 1 B. Ertekin ve Z. Güzel-Seydim.2009. Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Kulübü. Akademik Gıda,7(2), 36.
  • 2 Z. Güzel-Seydim. 2009.Türkiye' de Örnek Bir Uygulama: SDÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Ünsüt İşletmesi. Food Sektör, 9,96.
  • 3 Güzel-Seydim, Z. 2004. POLFOOD İzlenimleri. Gıda Teknolojisi Dergisi.
  • 4 Güzel-Seydim, Z. 2004. Uluslararası Süt sempozyumunun Ardından. Akademik Gıda. 2(9):4.
  • Diğer bilimsel dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, va'a takdimi ve özet türünden yayın
  • 1 Z. Güzel Seydim. 2013.Kefirle hayat kalitenizi arttırın. Drink. 70: 68-69.
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Danyıldız, Ö.,Bozkaya, S., Kök Taş, T., Güzel Seydim, Z.B. Kars Gravyer Peyniri. 2014. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyum Kitabı, Çukurova Üniversitesi,Adana.
  • 2 Kök, N., Sarısoy, Ş., Kök Taş, T., Güzel-Seydim, Z.B. 2013. Karadutlu ve Güllü Kefirlerin Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2-3 Ekim 2013.
  • 3 Şatır,G.,Güzel Seydim,Z. 2013.Farklı Irk Keçi Sütlerinin Bazı Kimyasal Özelliklerinde Olan Değişimler. 1. İç Anadolu Tarım ve Gıda Kongresi.02-04 Ekim 2013. Niğde.
  • 4 Kök, N., Sarısoy, Ş., Kök Taş, T., Güzel-Seydim, Z.B. 2013. Karadutlu ve Güllü Kefirlerin Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2-3 Ekim
  • 5 Budak, H.N and Güzel-Seydim, Z. 2013. Dünyadaki sirke çeşitleri ve Üretim Teknolojileri. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2-3 Ekim 2013. Niğde.
  • 6 Karabacak, M., OKUR, Ö. D., Güzel-Seydim, Z., 2009. Ozon Uygulamasının Meyve ve Sebzelerde Kullanımı Üzerine Bir Araştırma. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi. 6-8 Kasım 2009. Antalya.
  • 7 Budak, H.N., Şanlı, N.,Alsancak, G., Güzel-Seydim, Z. 2008. Balda Sülfonamit Kalıntılarının Analizlerinde LC ve LC/MS Yöntemleri,Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008. Erzurum.
  • 8 Gün, İ., Budak, N., Güzel-Seydim, Z. 2008. Isparta Ve Burdur İllerinde Üretilen Güllaçların Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma . Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008, Erzurum.
  • 9 Kök-Taş T., Güzel-Seydim Z.2007. Ozon Kullanımının Taze Meyve ve Sebzeler Üzerine Etkisi, GAP V. Tarım Kongresi, (Sözlü Sunum)17-19 Ekim 2007. Şanlıurfa. 125-132.
  • 10 Okur Ö.D., Gün İ., Güzel-Seydim Z.2007. Süt ve Süt Ürünlerinde Orijin Belirleme Yöntemleri, GAP V. Tarım Kongresi, (Sözlü Sunum)17-19 Ekim 2007. Şanlıurfa. 133-138.
  • 11 Ertekin, B., Kök-Taş T., Güzel-Seydim Z.; 2007. Avrupa Birliğinde Fonksiyonel Gıdalar Üzerine Yasal Düzenlemeler. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. 8-10 Kasım 2007. Ankara. 365-371.
  • 12 Gün İ., Okur Ö.D., Güzel-Seydim Z. 2007. Gıdaların İzotop Oranı Analizi ile Coğrafik Olarak Karakterizasyonu, 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. 8-10 Kasım 2007. Ankara. 351-356.
  • 13 Özaydın A.G., Okur Ö.D., Güzel-Seydim Z. 2007. Göller Bölgesinde Üretilen Geleneksel Süt Ürünleri, 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. 8-10 Kasım 2007. Ankara. 459-466.
  • 14 Ertekin B., Okur Ö.D., Güzel-Seydim Z.B.; 2007. Biyoteknolojik Yöntemlerle Üretilen Koagülantların Süt Endüstrisinde Kullanımı. 15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi. (Sözlü Sunum) 28-31 Ekim 2007. Antalya. 385-388.
  • 15 Kök-Taş, T., Seydim, A.C., Özçelik, S., Güzel-Seydim, Z. Ozon Uygulamasının Kaşar Peyniri Raf Ömrü Üzerine Etkisinin Belirlenmesi, 197-199,Ulusal Gıda Kongresi, 19-21 Nisan 2005, Ege Üniversitesi, Bornova, İzmir.
  • 16 OKUR, Ö.D. ve GÜZEL-SEYDIM, Z.B. 2003. Gıdalarda Akrilamid Varlığı. Gıda Mühendisleri Kongresi. Ankara.
  • 17 KARAASLAN, M., SEYDİM, A.C., GÜZEL-SEYDİM,Z. 2003. Fenolik bileşiklerin süt ve süt ürünlerinde oluşumu veduyusal kalitesi üzerine etkisi. Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu. Ege Üniversitesi, İzmir.
  • 18 GÜZEL-SEYDIM, Z.B. 2002. Sütyağının Antikarsinojenik Özellikleri. 7. Gıda Kongresi. Ankara.
  • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Güney, Ş., Metin, S., Uluköy, G., Kubilay A., Gümüş, E., Güzel-Seydim, Z., Kök-Taş, T., Diler, Ö., Yıldırım P., 2013. Kefir ilaveli Yemle Beslenen Gökkuşağı Alabalığında (Oncorhynchus mykiss)Spesifik Olmayan İmmun Sistem Parametreleri. 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu. 3-6 Eylül 2013.
  • 2 Yılmaz, T., Kök Taş, T., Güzel- Seydim, Z. 2013. Obezite Tedavisinde Destekleyici Önemli Gıda: Doğal Kefir. Obezite Sempozyumu, Antalya.
  • 3 Aykın E., Budak, H.N., Seydim, Z.B.2013. Prebiyotik olarak yeni bir fonksiyonel ürün:Sirke anası. 1.Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gidalar Kongresi, Syf:10.
  • 4 Şefik Güney, Seçil Metin, Gülşen Uluköy, Ayşegül Kubilay, Erkan Gümüş, Zeynep Güzel Seydim, Tuğba Kök Taş, Öznur Diler, Pınar YıldırımKefir ilaveli Yemle Beslenen Gökkuşağı Alabalığında (Oncorhynchus mykiss) Spesifik Olmayan İmmun Sistem Parametreleri 17.Ulusal su ürünleri sempozyumu.3-6-Eylül 2013. İSTANBUL
  • 5 Gün, İ., Güneşer, O., Karagül-Yüceer, Y., Güzel-Seydim, Z. Torun, F., Çakıcı, S. 2012. Farklı yöntemlerle üretilen çökelek peynirinin aroma aktif bileşenlerinin gaz kromatografi olfaktometri (GCO) yöntemiyle belirlenmesi, III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 10-12 Mayıs, Konya, 531 s.
  • 6 Okutan, A., Kök Taş, T., Şatır, G., Güzel-Seydim, Z.B. 2012. Keçi Sütünden Üretilen Kefirin Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu. 15-16 Kasım 2012, Denizli.
  • 7 Özdemir, N., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z.B. 2012. Asetik asit Bakterilerinin Kefir Danesinde Geliştirilmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. 10-12 Ekim 2012.
  • 8 Aykın, E., Budak, H.N., Güzel-Seydim, Z. 2012. Sirke anasının biyoaktif bileşen özelliklerinin belirlenmesi. 10-12 Ekim 2012. Hatay. p 542.
  • 9 Aykın, E., Çağdaş, E., Seydim, AC., Seydim, Z., 2012. Ozon Uygulamasının Çiğ Sütün Kimyasal Ve Mikrobiyal Kalitesi Üzerine Etkileri. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, 16-17 Ekim, Denizli, s: 71-72.
  • 10 Özdemir, N., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z.B. 2012. Asetik asit Bakterilerinin Kefir Danesinde Geliştirilmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. 10-12 Ekim 2012.
  • 11 Şatır, G., Güzel-Seydim, Z., 2011. Laktasyon Döneminde Farklı Irk Keçi Sütlerinin Bileşimindeki Değişimler. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi. 24-26 Kasım 2011. Ankara.
  • 12 Budak, H.N., Ertekin-Filiz, B., Güzel-Seydim, Z., Seydim, A.C. 2011. Bazı ticari meyve nektalarının antioksidan özellikleri.7. Gıda Mühendisliği Kongresi. 24-26 Kasım 2011. Ankara.
  • 13 Okur, Ö.D., Güzel-Seydim, Z., 2011. Gıdalarda Melamin ve Tespiti. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi. 24-26 Kasım 2011. Ankara.
  • 14 Budak, H.N., Özçelik, F., Güzel-Seydim, Z. 2010. Organic acid and Aroma Compound of grape vinegars produced with different techniques. 1st International Congress on Food Technology. November 03-06, Antalya, Turkey, p 343.
  • 15 Sofu, A., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z., Ekinci, F.Y. 2009. Süt Ürünlerinde Laktik Asit Bakterilerinin Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması, Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu (Sözlü Sunum).21-23 Mayıs 2009. Denizli. 29
  • 16 B. Ertekin, Z. Güzel-Seydim. 2009. Yağ İkame Maddelerinin Kullanımının Kefir Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Bildiriler Özet Kitabı. s.36 (Sözlü sunum). Denizli.
  • 17 Sönmez, C., Ertaş, G., Okur, Ö. D., Güzel-Seydim, Z., 2009. Aromalı Sütlerde Bazı Kalite Kriterlerinin ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. 21-23 Mayıs 2009. Denizli.
  • 18 Okur, Ö. D., Güzel-Seydim, Z., 2009. Isparta İlinde Satılan Süt ve Süt Ürünlerinin Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. 21-23 Mayıs 2009. Denizli.
  • 19 Okur, Ö. D., Ertekin, B., Güzel-Seydim, Z., 2009. Süt ve Süt Ürünlerinde Maillard Reaksiyon Ürünlerinin Oluşumu. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. 21-23 Mayıs 2009. Denizli.
  • 20 A. Bayraktar-Sofu, E. Çubuk-Demiralay, Z. Güzel-Seydim, A.C. Seydim, T. Kök-Taş. 2008. Sülfonamitlerin ters faz kromatografi ve yapay sinir ağları yöntemi ile analizi. Ulusal Kromatografi Kongresi. 89s.
  • 21 Z. Güzel-Seydim, A. C. Seydim, İ. Gün, N. Budak, T. Kök-Taş. 2008. Gıdalarda sülfonamit kalıntılarının tayini amacıyla sıvı kromatografik ayrılmalarının optimizasyonu. Ulusal Kromatografi Kongresi, 110-111s.
  • 22 Okur Ö.D., Ertekin B., Güzel-Seydim Z.; 2007. Peynir Olgunlaşması Süresince Lipoliz ve Yağ Kaynaklı Flavor Bileşikleri Oluşumu. 15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi. (Poster Sunum)28-31 Ekim 2007. Antalya. 53-54.
  • 23 GÜZEL-SEYDIM, Z.B, Orhan, H.,Seydim, AC., Okur, O.,Aktürk, M. 2003. Türkiye` Deki Beslenme Alışkanlıklarının Sağlık Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. Tübitak-MAM Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. İstanbul.
  • 24 Ö.D. Okur, GÜZEL-SEYDIM, Z.B. 2003. Gıdalarda Konjuge Linoleik Asitin Önemi. Tübitak-MAM Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. İstanbul.
  • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Z. Guzel-Seydim. 2014. Technological and Functional Properties of Kefir: Miraculous Kefir Grains. Traditional Fermented Foods: Wisdom for health and Future Kongre Kitabı, 328-358. (Güney Kore Gıda ve Tarım Bakanlığı ile KOSFOST grubu tarafından DAVETLİ KONUŞMACI olarak sözlü sunum)
  • 2 Arıcı A, Kibar Y, Gün İ, Güzel-Seydim Z. Fethiye Yöresine Özgü Pırasa ve Körmen İlaveli Köy Peynirleri. 1st International "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus" Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.254.
  • 3 Gün, İ., Gök, E., Yıldırım, S., Güzel-Seydim Z. Piyasada Satışa Sunulan Tulum Peynirlerinde Nişasta Varlığının Tespiti. 1st International "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.259
  • 4 Gün, İ., Seydim, Z. and Seydim, A.C. 2009. The Use of Ultrasonic Cutting in Food Industry. International Symposium on Engineering and Artcitectural Science of Balkan, Caucasus and Turkic Repuplics. 350- 354p. 22-24 October, Isparta/Turkey.
  • 5 Güzel-Seydim, Z. and Koçak, C. 2004. The scope of Turkish Dairy Before European Union Accession. Proceedings of International Dairy Symposium "Recent Developments in Dairy Science and Technology", pp.5-9. Ed., Guzel-Seydim,Z., Ekinci Kitiş, Y., Seydim, A.C. Isparta, Turkey.
  • 6 GÜZEL-SEYDIM, Z.B. 2002. Sütyağının Antikarsinojenik Özellikleri. 7. Gıda Kongresi. Ankara.
  • 7 GUZEL-SEYDIM, Z.B., A.C. Seydim, C.S. Knight, A.K. Greene 2001. Thermal Conductivity of Raw Rendered Poultry Products. Proceedings of XV European Symposium on the Quality of Poultry Meat, p 265-268.
  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 İlhan gün, Zeynep b. Güzel-Seydim. 2015. Effects of goat skin bag and innovating casing materials on volatile aroma compounds of Tulum cheese. Environmental Resources, Sustainable Development and Food Production.Bosnia.
  • 2 Ayşegül Kubilay, Seçil Metin, Pınar Yıldırım, Havva Nilgün Budak, Gülşen Uluköy, Erkan Gümüş, Zeynep Banu Güzel-Seydim, 2015. In vitro Antibacterial Activities of Pomegranate (Punica granatum L.) and Grape (Vitis vinifera) vinegar Against Bacterial Fish Pathogen . 17th International Conference on Diseases of Fish and Shellfish (EADP 2015), the Auditorio Alfredo Kraus, Las Palmas de Gran Canaria, Spain from September 7th to 11st, 2015
  • 3 Kök Taş, T., Budak, N., Guzel-Seydim, Z. Bioactive Components of Kefir.2013. IDF World Dairy Summit.
  • 4 Işık, A., Algın, M., Dinç, M., Kök Taş, T., Güzel Seydim, Z. Production of Natural Kefir Powder. IDF World Dairy Summit. 28 Ekim-1 Kasım 2013.
  • 5 Satir, G., Guzel-Seydim, Z. Effect of Using Various Types of Milks on Kefir Microflora. IDF World Dairy Summit. 28 Ekim-1 Kasım 2013.
  • 6 Satir, G., Guzel-Seydim, Z. Effect of Heat Treatment and Kefir Fermentation on Protein Profiles of Various Types of Milks. IDF World Dairy Summit. 28 Ekim-1 Kasım 2013.
  • 7 Satir, G., Çubuk-Demiralay, E., Guzel-Seydim, Z.,Alsancak, G. Separation of Alkylphenols by Reversed Phase Liquid Chromatography in Kefir. IDF World Dairy Summit. 28 Ekim-1 Kasım 2013.
  • 8 Burcu Bozova, Güzel Seydim.2013. Use of Kefir Powder in Set Type Yogurt Production. International Dairy Federation World Dairy Summit. Yokohama,Japonya.
  • 9 Yaşar Karaca, Burçin Fişekçi, Zeynep Güzel- Seydim. 2013. Determination of Quality Properties Butter Produced with Kefir Culture. International Dairy Federation World Dairy Summit. Yokohama, Japonya.
  • 10 Kök Taş, T., Budak, N., Guzel-Seydim, Z. Bioactive Components of Kefir. IDF World Dairy Summit. 28 Ekim-1 Kasım 2013.
  • 11 Kubilay A., Guzel-Seydim Z., Gumus E., Kok-Tas T. , Metin S., Guney S., Ulukoy G. and Diler O.2012, “Effects of Different Storage Temperatures on Microflora of Rainbow Trout Feed Supplemented with Kefir.14-15 Eylül 2012 “THE 1st INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANIMAL NUTRITION AND ENVIRONMENT Khon Kaen/Thailand’da (ANINUE 2012)
  • 12 D. Ünverir, N. Budak, S.Sezer,A.C.Seydim,Z.B.Guzel Seydim.2011. Antioxidant activity of pomegranate vinegar. Mitofood Conference. Bioactive Food Components, Energy Metabolism and human health. Wageningen, The Netherlands.
  • 13 Gün, İ., Seydim, A.C., Mutlu, M.M., Güzel-Seydim, Z. 2011. Some properties of goat skin as a packaging material for Tulum cheese, IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk IDF Dairy Science and Technology Week 2011, Athens, Greece, May 16-18
  • 14 Gün, i., Şatir, G., Seydim, A.C., Güzel- Seydim, Z. 2011. The determination of some properties and antioxidant capacities of mare's milk and koumiss, IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk IDF Dairy Science and Technology Week 2011, Athens, Greece, May 16-18,
  • 15 Gün, i., Güzel-Seydim, Z., Durlu-Özkaya, F. 2011. Some dairy products produced in Turkey using non-cow milk, IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk IDF Dairy Science and Technology Week 2011, Athens, Greece, May 16-18, 2011
  • 16 Şatır, G.and Guzel-Seydim,Z.2011.Chemical properties and total antioxidant capacities of kefir produced from different breeds of goat milk.IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk Congress, Athens, Greece.
  • 17 Ünverir, D., Budak, H.N., Sezer, S., Seydim,A.C., Güzel-Seydim, Z. 2011. Chemical and antioxidant properties of pomegranate vinegar. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry. 26-29 Mayıs 2011. Çeşme-İzmir-Türkiye. p 1009.
  • 18 Budak, H.N., Güzel-Seydim, Z. 2011. Antioxidant activity of Blackberry cultivated in Isparta. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry. 26-29 Mayıs 2011. Çeşme-İzmir-Türkiye. p 1010.
  • 19 OKUR, Ö.D., Altaş, A., Güzel-Seydim, Z., 2011. Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents in Fruit Yogurts. 4. International Congress on Food and Nutrition to gether with 3. SAFE Consortium International Congress on Food Safety. 12-14 October 2011, İstanbul, Turkey.
  • 20 OKUR, Ö.D., Kantar, M., Bulut, K., Kuşçu, A., Güzel-Seydim, Z., 2011. Determination of Quality Characteristics and Antioxidant Properties of Tomato Juices. 4. International Congress on Food and Nutrition to gether with 3. SAFE Consortium International Congress on Food Safety. 12-14 October 2011, İstanbul, Turkey.
  • 21 N. Korkmaz, B. Ertekin-Filiz, A.C.Seydim, Z.Güzel-Seydim.2011. Determination of retained antioxidant activity in boiling waters of vegetables. International Food Congress. Novel Approaches in Food Industry. May 26-29.Çesme, İzmir.
  • 22 Okur, Ö.D., Seydim, A.C., Güzel-Seydim, Z. Modifiye Atmosfer Ambalajlamanın Geleneksel Dolaz Peyniri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi. 1st International " Traditional Foods from Adriatic to Caucasus" Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.299. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.299
  • 23 Kök-Taş, T., Sofu, A., Ekinci, Y., Güzel-Seydim, Z. Polimeraz Zincir Reaksiyonu Yöntemi İle Kefir Dane Bakteri Florasının Belirlenmesi 1st International "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.329
  • 24 Bozkurt, P., Kök-Taş, T., Güzel-Seydim, Z.Geleneksel ve Tıcarı Olarak Üretılen Kefırlerın Mıkrobıyal İçerıklerının Belırlenmesi. 1st International "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.330
  • 25 Budak, H.N., Güzel-Seydim Z. Farklı Yöntemlerle Üretilen Üzüm Sirkelerinin Fenolik Bileşenleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi. 1st International "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " Symposium.. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.1028
  • 26 Budak, H.N. Seydim, A.C., Güzel-Seydim, Z. Farklı Yöntemlerle Üretilen Elma Sirkelerinin Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Madde İçerikleri. 1st International "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.1029
  • 27 Şatır, G., Güzel-Seydim, Z. Hypo-Allergenic Properties of Goat Milk. 1. Uluslar Arası "Adriyatik'ten Kafkaslar'a Geleneksel Gıdalar" Sempzoyumu. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.1092
  • 28 Budak, H.N.,Kumbul-Doğuç, D., Savaş, M.Ç., Güzel-Seydim, Z., Seydim, A.C. 2010. Effects of apple vinegars on lipid profile in hypercholesterolemic rats. 1st International Congress on Food Technology. November 03-06, Antalya, Turkey, p162.
  • 29 Budak, H.N., Özçelik, F., Güzel-Seydim, Z. 2010. Organic acid and Aroma Compound of grape vinegars produced with different techniques. 1st International Congress on Food Technology. November 03-06, Antalya, Turkey, p 343.
  • 30 Z. GUZEL-SEYDIM, A. C. SEYDIM, N. BUDAK.2009.Determination of antioxidant properties of foods. Mitofood Workshop Abstract Book,(oral presentation). Palma De Mallorca, İspanya.(Davetli konuşmacı)
  • 31 Budak, H.N., Ertekin, B., Gün, İ.,Güzel-Seydim, Z. 2009. Antioxidant Properties of Pekmez. 3rd International congress on Food and Nutrition. 22-25 April 2009. Antalya, Turkey.
  • 32 Budak, H. N., Güzel-Seydim, Z. 2009. Antioxidant properties of Uluğbey Karası wine. 3rd International congress on Food and Nutrition. 22-25 April 2009. Antalya, Turkey.
  • 33 Budak, H. N., Güzel-Seydim, Z. 2009. Determination of some quality criteria and antioxidant properties of apple cider vinegar. 3rd International congress on Food and Nutrition. 22-25 April 2009. Antalya, Turkey.
  • 34 Budak, H.N., Kök-Taş, T., Okur, Ö.D., Seydim, Z. 2009. Determination of some quality criteria and antioxidant properties of Shalgam juice. 3rd International congress on Food and Nutrition. 22-25 April 2009. Antalya, Turkey.(sözlü sunum)
  • 35 A.Sofu, T. K. Taş, Z. Güzel-Seydim and F.Y. Ekinci.2009. Production of Exopolysaccharides by Propionibacterium thoenii (jensenii) P126 and Propionibacterium jensenii B1264 in Yogurt Cultures. Proceedings of International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics. Isparta,Turkey
  • 36 A.Sofu, T. K. Taş, Z. Güzel-Seydim and F.Y. Ekinci.2009. Production of Exopolysaccharides by Dairy Propionibacteria, P. thoenii (jensenii) P126 and P. jensenii B1264. International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics. Isparta,Turkey.
  • 37 "Optimization Of The Experimental Conditions In High Performance Liquid Chromatography By Using Response Surface Methodology For Macrolide Antibiotics", Sanli S., Sanli N., Palabiyik I. M., Zeynep Güzel-Seydim, Alsancak G. Euroanalysis 2009, 6-10 sep. 2009, Innsbruck, Austria.
  • 38 Özaydın A.G., Okur Ö.D., Güzel-Seydim Z. 2007. Traditional Dairy Products Produced in the Lakes Area, 2nd International Congress on Food And Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 232.
  • 39 Okur Ö.D., Ertekin B., Güzel-Seydim Z. 2007. Improvement of Functional Properties of Cheese During Proteolysis. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 185.
  • 40 Okur Ö.D., Artan E., Soyyiğit H., Güzel-Seydim Z.; 2007. Production of Set Type Yogurt with Kefir Adjunct Culture. 2nd International Congress on Food And Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 178.
  • 41 Kök-Taş T., Güzel-Seydim Z.; 2007. Determination of Effects of Using Fat Replacers on Ayran Quality. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 142.
  • 42 Ertekin, B., Güzel-Seydim, Z. 2007. Probiotic Applications in Non-Dairy Products. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 179.
  • 43 Kök-Taş T., Güre S., Güzel-Seydim Z. 2007. Determination of Quality Parameters of Cacik with Improved Probiotic Properties. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 234.
  • 44 Kök-Taş T., Güzel-Seydim Z.; 2007. Functional Properties of Kefir. 2nd International Congress on Food And Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 183.
  • 45 Ertekin B., Ekinci F.Y., Güzel-Seydim Z. 2007. Recent Developments on Bacteriocin Applications in Foods. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 226.
  • 46 Kök-Taş T., Sofu A., Ekinci, F.Y., Güzel-Seydim, Z. 2007. Exopolysaccharides from Dairy Propionibacteria. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October 2007. Istanbul-Turkey. 142.
  • 47 Okur, Ö.D., Sarıkuş, G., Özdemir, G., Ekinci, F.Y., Güzel-Seydim, Z. Effects of Using Different Probiotic Bacteria on Conjugated Linoleic Acid (CLA) Content in Sour Cream. 1. International Food and Nutrition Congress, p.239. 15-18 June 2005. İstanbul, Turkey.
  • 48 Okur, Ö.D., Seydim, A.C., Güzel-Seydim, Z. Determination of Conjugated Linoleic Acid (CLA) contents in Dairy Products. 1. International Food and Nutrition Congress,p.34.. 15-18 June 2005. İstanbul, Turkey. (Oral presentation)
  • 49 Güzel-Seydim, Z.B. 2004. Recent Developments in Turkish Dairy Science and Technology. (Davetli Konuşmacı). "Hygiene in Milk Products and Processing" Workshop. Varşova, Polonya.
  • 50 Kocak, C., Aydemir, S. ve Güzel-Seydim, Z. 2004. Levels of Proteolysis in Important Types of Turkish Cheeses. International Dairy Federation Symposium on Cheese: Ripening, Characterization and Technology. Prague, Czech Republic.
  • 51 Okur, Ö.D.,Sarıkuş, G. and Güzel-Seydim,Z. 2004. Effects of Using Microparticulated Whey Protein on the Proteolysis of White Brined cheese during storage. Proceedings of International Dairy Symposium "Recent Developments in Dairy Science and Technology", pp.231. Ed., Guzel-Seydim,Z., Ekinci Kitiş, Y., Seydim, A.C. Isparta, Turkey.
  • 52 Sarıkuş, G., Konçi, N., Özkan, U., and Güzel-Seydim,Z. 2004. Effects of Fat Replacers and Sweeteners on the Quality of Vanillin Flavored Ice Cream. Proceedings of International Dairy Symposium "Recent Developments in Dairy Science and Technology", pp.277. Ed., Guzel-Seydim,Z., Ekinci Kitiş, Y., Seydim, A.C. Isparta, Turkey.
  • 53 Perçin, S., Şanlı,N., Alsancak, G., Güzel-Seydim,Z., Erdem, M. 2004. Use of Capillary Electrophoresis in the Analysis of Dairy Products. Proceedings of International Dairy Symposium "Recent Developments in Dairy Science and Technology", pp.278. Ed., Guzel-Seydim,Z., Ekinci Kitiş, Y., Seydim, A.C. Isparta, Turkey.
  • 54 Sarıkuş, G., Güzel-Seydim, Z., Seydim, A.C. 2003. Ozone Applications in Food Systems. International Advanced Research Workshop Agricultural Activities and Food Safety Issues. Suleyman Demirel Üniversity, Isparta, Turkey. Journal of Food, Agriculture and Environment. 1(2):362.
  • 55 Okur, O.D. ve Güzel-Seydim, Z.B. 2003. Presence and Importance of Acrylamide in Foods. International Advanced Research Workshop Agricultural Activities and Food Safety Issues. Suleyman Demirel Üniversity, Isparta, Turkey. Journal of Food, Agriculture and Environment. 1(2):362.
  • 56 GUZEL-SEYDIM, Z.B., J.T. Wyffels, A.K. Greene, A.C. Seydim 2001. Microbial Content and Distrubition in Turkish Kefir Grain. International Animal Agriculture and Food Science Conference at Indianapolis, IN.
  • 57 SEYDIM, A.C., Z. B. Güzel-Seydim, I. Y. Han, and P. L. Dawson 2001. Effect of rosemary extract, sodium lactate and film permeability on the shelf-life of vacuum packaged ground ostrich meat. International Animal Agriculture and Food Science Conference, Indianapolis, IN.
  • 58 GUZEL-SEYDIM, Z.B., A.B. Bodine, A.K. Greene, A.C. Seydim 2000. Antimutagenic Activity of Fermented Dairy Products. IFT Meeting Dallas, TX. Book of Abstracts. 78C-12. p. 177.
  • 59 GUZEL-SEYDIM, Z.B., A.C. Seydim, F.B. Wardlaw, Jr., A.K. Greene 2000. Amino Acid Profile of Kefir. Annual IFT Meeting at Dallas, TX. Book of Abstracts. 78C-10.
  • 60 SEYDIM, A. C., Z. B. Güzel-Seydim, I. Y. Han, P. L. Dawson. 2000 The Effect of Packaging on the Shelf-life of Ground Ostrich Meat. Annual IFT Meeting at Dallas, TX. Book of Abstracts. 51C-34. p. 103
  • 61 DOSTI, B., A.K. Greene, Z.B. Güzel-Seydim, A.C. Seydim. 2000. Effectiveness of Ozone, Heat and Chlorine for Destroying Common Dairy Spoilage Bacteria. Annual IFT Meeting Dallas, TX. Book of Abstracts. 78C-14. p 177-178.
  • 62 GUZEL-SEYDIM, Z.B. and E. Sezgin. 1998. Effect of Different Incubation Temperatures on Yogurt Quality. American Dairy Science Association (ADSA-ASAS) Joint Meeting Abstracts.
  • 63 GUZEL-SEYDIM, Z.B., A.C. Seydim, Greene, A.K. and P.L. Dawson. 1998. Characterization of Flavor Components Produced During Kefir Storage. ADSA-ASAS Joint Meeting Abstracts.
  • 64 GUZEL-SEYDIM, Z.B., Greene, A.K., Bodine, A.B., and A.C. Seydim. 1998. The Use of Ozonated Water as a Cleaning Agent in Dairy Processing Equipment. Annual IFT Meeting, Atlanta, GA.
  • 65 GUZEL-SEYDIM, Z.B., A.C. Seydim, A.K. Greene, and P.L. Dawson. 1998. Characterization of Flavor Components Produced During Kefir Fermentation. Annual IFT Meeting, Atlanta, GA.
  • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
  • 1 Zeynep Güzel-Seydim. 2009.Department of Food Engineering, Engineering Faculty, Suleyman Demirel University. ChromLab-Antioxidant. Reinforcement of the WBC Research Capacities for Food Quality Characterization. FP-7-Regpot- 2007-3.Regional Network on Antioxidants Characterization. Skopje, Macedonia. (Invited Speaker)
  • 2 Thermal Process Preliminary Calculations: Enumeration of Thermally Resistant Bacteria in Raw Rendering Materials (Davetli sunum),2006, Clemson, South Carolina
  • Yönetiminde tamamlanan Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Burcu Arı,2015. Ozonlama uygulamasının Elma Suyunun Biyoaktif Bileşenlerine Etkisi.
  • 2 Yaşar Karaca. 2015. PROBİYOTİK ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİLMİŞ TEREYAĞININ DEPOLAMA SÜRESİNCE KALİTE KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ.
  • 3 Yoğurt Üretiminde Doğal Kefir Tozu Kullanımı Üzerine Araştırma. Burcu Bozova, 2014, yüksek lisans tezi.
  • 4 Burcu Bozova, 3372-YL2-12, Yoğurt Üretiminde Doğal Kefir Tozu Kullanımı Üzerine Araştırma.
  • 5 Nilgün Özdemir, 2012. Asetik asit bakterilerinin kefir danesinde geliştirilmesi.
  • 6 Bilge Ertekin, 2008. Yağ Ikameleri Kullanımının Kefir Kalite Kriterleri Üzerıne Etkisi. SDU Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • 7 Özge Duygu Okur, Isparta İlinde Satılan Süt ve SÜt Ürünlerinin Kalite Düzeylerinin ve Yağ Asit Profillerinin Belirlenmesi
  • 8 Tugba Kok-Tas, Yag ikame maddeleri kullaniminin ayran kalite kriterleri uzerine etkilerinin belirlenmesi
  • 9 Elif Aykın,2013, Farklı sirkelerden üretilen sirke analarının biyoaktif bileşenlerinin belirlenmesi.
  • Yönetiminde tamamlanan Doktora Tezi
  • 1 İlhan Gün, Alernatif Kılıf Uygulamalarının Tulum peynirinin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi
  • 2 Gülçin Şatır,2011,“Kefir Fermantasyonunun Keçi Sütünün Bazı Fonksiyonel Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi”.
  • 3 Tuğba Kök-Taş, 2010. Kontrollü Atmosfer Uygulamasının Kefir Danesi Ve Kefir Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi.
  • 4 Nilgün Budak, 2010,"Elma ve Üzümden Üretilen Sirkelerin Bileşimleri ve Fonksiyonel Özellikleri Üzerine Araştırma"
  • 5 Özge Duygu Okur, 2010. "Geleneksel Dolaz Peyniri Ürün Karakteristiklerinin Belirlenmesi ve Üretim Standardizasyonu"
  • İkinci danışmanlığında tamamlanan Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Gülsen Sarıkuş,Farklı Antimikrobiyal Maddeler İçeren Yenilebilir Film Üretimi ve Kaşar Peynirinin Muhafazasında Mikrobiyal İnaktivasyona Etkisi
  • İkinci danışmanlığında tamamlanan Doktora Tezi
  • 1 Senem Şanlı. 2009. Makrolid Kalıntılarının Sütte Analizi İçin Sıvı Kromatografik Yöntemin Optimizasyonu. Kimya Anabilim Dalı.
  • Uluslararası kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 COST ACTION FA0602,Bioactive food components, mitochondrial function and health.(MITOFOOD)
  • 2 Thermal Process Preliminary Calculations: Enumeration of Thermally Resistant Bacteria in Raw Rendering Materials.
  • 3 Liquid chromatography- Mass Spectrophotometric analyses of landfil samples after a treatment with the novel patented process. Clemson University.
  • 4 Determination of fermenatative, microbiological and biochemical properties of kefir and kefir grains.Clemson University Research Experiment Station, SC-USA
  • 5 Effectiveness of Ozone, Heat and Chlorine for Destroying Common Food Spoilage Bacteria in Synthetic Media and Biofilms.Clemson University Research Experiment Station.
  • 6 Use of ozone to reduce bacterial populations in the presence of food components. South Carolina Agricultural Experiment Station, Clemson University,USA.
  • 7 The use of ozonated water as a sanitizing agent in dairy processing equipment. South Carolina Agricultural Experiment (No:4525),USA.
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yürütücülüğü
  • 1 3374-YL2-12 Ozonlama UygulamasınınElma suyunun biyoaktif bileşenlerine etkisi. 2015
  • 2 108O605, Farklı yöntemlerle üretilen elma sirkelerinin fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi (Tübitak, Bilimsel ve Teknik Araştırma Alanında Avrupa İşbirliği Programı).
  • 3 Z. Güzel Seydim, T. Kök Taş.2010-2011.KOSGEB AR-GE VE İNOVASYON PROGRAMI PROJESİ.
  • 4 Kefir Fermantasyonunun Keçi Sütünün Bazı Fonksiyonel Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, 2152-D-10, 2011
  • 5 Alternatif kılıf Uygulamalarının Tulum peynirinin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkileri, BAP 1877-D-09
  • 6 SDü- BAP, Kontrollü Atmosfer Uygulamasının Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Kefir Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
  • 7 SDÜ BAP 1558-D-07, Geleneksel Dolaz Peyniri Ürün Karakteristiklerinin Belirlenmesi ve Üretim Standardizasyonu
  • 8 Dairy Lo ve İnulin Kullanımının Kefir Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi, SDÜ-BAP412-YL-06 nolu proje
  • 9 SDU BAP YL-1041, Yag ikame maddeleri kullanilarak uretilmis ayranlarin kalite kriterlerinin incelenmesi (Proje tamamlanmistir)
  • 10 Süt Proteini Kökenli Yağ İkame Maddesi Kullanımının Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkileri, Tübitak TOGTAG-3192 nolu Proje, 2003. (Tamamlanmıştır)
  • 11 SDÜ 2003/32 nolu Alt Yapı Projesi; Gıda Kalite Kontrol Laboratuarının Kurulması ,Proje Yürütücüsü, (Proje tamamlanmıştır).
  • 12 SDÜ 592 nolu Münferit Proje. Gıda İşletmeleri Atıklarının Ozonlanarak Mikrobiyal ve Biokimyasal Özelliklerinin İyileştirilmesi (Proje tamamlanmıştır).
  • 13 SDÜ 03-YL-739. 2003 "Süt Ürünlerimizde Konjuge Olmuş Linoleik Asit Miktarlarının Belirlenmesi"
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 "Farklı Irk, Cinsiyet ve Yaştaki Hayvan Derilerinin Özelliklerinin Belirlenmesi ve Tulum Peyniri Üzerine Etkisinin İncelenmesi" TÜBİTAK-TOVAG 112O536 numaralı proje
  • 2 Kolon kanserine neden olabilen Fusobacterium nucleatuma karşı fermente süt ürünlerinin etkilerinin belirlenmesi. Tübitak 2209
  • 3 TÜBİTAK TOVAG 110O600; Elma ve Portakal Posalarından Yeni Yöntemlerle Modifiye Pektin Eldesi: Gıda ve Çevre Uygulamaları
  • 4 Gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss Walbaum 1792) Kefir ile zenginleştirilmiş yem kullanımının hastalıklara direnç, spesifik olmayan immun sistem ve büyüme parametreleri üzerine etkisinin araştırılması,1001 TÜBİTAK, No:111O326, 2011-2013. Araştırmacı.
  • 5 Peynir Altı Suyu Proteini Kökenli İçeren Bioaktif Yenilebilir Ambalaj Geliştirilmesi ve Kaşar Peyniri Ambalajı Olarak Kullanılması,Tübitak TOGTAG-3343 nolu Proje, 2004. (Yardımcı Araştırmacı).
  • 6 Isparta ve Çevresindeki Su Kaynaklarında Helicobacter pylori'nin Varlığının İncelenmesi, Tübitak İÇTAG Ç-111 nolu Proje, 2004. (Yardımcı Araştırmacı).
  • Uluslararası sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 Animal Co-Products Research and Education Center Dedication Conference Madren Center, Clemson University March 27 - 29, 2006
  • 2 International Dairy Symposium, 24-28 Mayıs 2004, Suleyman Demirel University, Department of Food Engineering, Isparta. Sempozyum Sekreteri ve koordinatörü.
  • Ulusal sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı, Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 20-22 Ekim 2003, ISPARTA.
  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar için uluslararası burs almak
  • 1 Clemson Universitesi,Research Scholarship, 1996-2000
  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar için ulusal burs almak
  • 1 Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi, 1994, Mecburi Hizmet Karşılığı YÖK Bursu
  • Yutiçinde patentlenmiş buluş
  • 1 Z. Güzel Seydim, T. Kök Taş, B. Ertekin, A.C. Seydim. 2011. http://online.tpe.gov.tr/EPATENT/servlet/PreSearchRequestManager
  • 2 N. Budak ve Z. Güzel Seydim. 2011. http://online.tpe.gov.tr/EPATENT/servlet/PreSearchRequestManager
  • Faydalı model
  • 1 Z. Güzel Seydim,T. Kök Taş, 2011. 2010-G-281629.http://online.tpe.gov.tr/EPATENT/servlet/PreSearchRequestManager
  • Alanında uluslararası bilimsel nitelikli ödül
  • 1 Best Oral Presentation Award: Kubilay A., Guzel-Seydim Z., Gumus E., Kok-Tas T. , Metin S., Guney S., Ulukoy G. and Diler O.2012, “Effects of Different Storage Temperatures on Microflora of Rainbow Trout Feed Supplemented with Kefir.14-15 Eylül 2012 “THE 1st INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANIMAL NUTRITION AND ENVIRONMENT Khon Kaen/Thailand’da
  • Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül (kongre, sempozyum ve bildiri ödülleri hariç)
  • 1 SDÜ 2011 yılı Bilim, Sanat ve Teknoloji Ödülü, Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında ikincilik.
  • 2 Z. Guzel-Seydim, T. Kok-Tas, B. Ertekin-Filiz, and A. C. Seydim.2011. Effect of different growth conditions on biomass increase in kefir grains. Journal of Dairy Science.94(3):1239-42 doi:10.3168/jds.2010-3349, Tübitak Teşvik Ödülü
  • 3 Zeynep Güzel-Seydim, Tuğba Kök-Taş, Annel K. Greene, Atıf C. Seydim.2011. Functional properties of Kefir. Critical Reviews in Food Science and Nutrition.51(3):261 – 268. Tubitak teşvik ödülü
  • 4 SDÜ 2005 yılı Bilim, Sanat ve Teknoloji, Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında üçüncülük.
  • 5 Tübitak Avrupa Birliği Projeleri Teşvik Ödülü, 2003 ."Development of Biodegradable Active Food Packaging to Provide Pathogen Free Foods of Animal Origin" Avrupa Birliği STREP projesiyle.
  • 6 Tübitak Uluslararası Yayın Teşvik Ödülleri, 2003-2008
  • 7 Tübitak Avrupa Birliği Projeleri Teşvik Ödülü, 2003 "Development of a Novel Probiotic Formula and Determination of its Effects on Human Health" Avrupa Birliği STREP proje önerisi
  • 8 Zeynep Güzel-Seydim, Tuğba Kök-Taş, Annel K. Greene, Atıf C. Seydim.2011. Functional properties of Kefir. Critical Reviews in Food Science and Nutrition.51(3):261 – 268 Tübitak Teşvik Ödülü
  • Üye olunan bilimsel kuruluş
  • 1 ADSA, 2011
  • Hakemli bilimsel veya mesleki dergilerde editörlük
  • 1 SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (2006-2008)
  • Alanında yurtiçinde yayımlanan kitap editörlüğü
  • 1 Proceedings of International Dairy Symposium "Recent Developments in Dairy Science and Technology". 2004. Editors, Güzel-Seydim, Z., Ekinci Kitiş, F, Seydim, & A.C. Suleyman Demirel University, Isparta, Turkey. 385 p.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde hakemlik
  • 1 Food Science and Biotechnology
  • 2 International Journal of Food Science and Technology
  • 3 Ozone:Science and Engineering
  • 4 Journal of Food Science
  • 5 Journal of Dairy Science
  • 6 Food Research International
  • Dekan, enstitü yada yüksekokul müdür yardımcılığı; merkez müdürlüğü yada bölüm başkanlığı
  • 1 Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı,2010- Mayıs 2012
  • 2 Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı
  • Merkez müdür yardımcılığı, bölüm başkan yardımcılığı, anabilim/anasanat dalı başkanlığı
  • 1 Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı,2010-2012
  • 2 Bölüm Başkan Yardımcısı (2004-2005)
  • Yükseköğretim üst kuruluşlarında ve bu kurum yada kuruluşlarının oluşturduğu komisyonlarda; üniversite organlarında yada Rektörlükçe kurulan komisyonlarda görev
  • 1 SDÜ ÖYP Koordinatörlüğü, 2010
  • 2 SDÜ Kantin ve Kafeterya Denetleme Kurul Üyesi
  • 3 Mühendislik Mimarlık Fakültesi Fakülte Kurul Üyeliği, 2010
  • 4 Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi, 2009
  • 5 SDÜ Ünsüt İşletmesi Akademik Danışmanı, Ocak 2009
  • 6 Gıda Kulübü, Akademik Danışmanı
  • 7 Merkez Yemekhane Denetleme Kurul üyesi, 2008-2009
  • 8 Mühendislik Mimarlık Fakültesi Yardımcı Doçent Atama Komisyon Üyesi
  • 9 Ziraat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi
  • 10 Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi, 2006-2008
  • 11 Merkez Yemekhane Yönetim Kurul Üyesi
  • Uluslararası nitelikteki; bilimsel, mesleki, sosyal, kültürel ve ekonomik kurum ve kuruluşların yönetimlerinde, kurullarında, komisyon yada komitelerinde görev
  • 1 Bioactive food components, mitochondrial function and health, Cost Action FA0602, Yönetim Kurulu Üyesi http://www.mitofood.eu/
  • 2 Animal Co-Products Research and Education Center (ACREC), SC, USA. www.clemson.edu/acrec
  • 3 Adjunct Assoc. Prof., Clemson University, 2003-devam ediyor
  • Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev yada katkı
  • 1 Tübitak TEYDEP Proje Değerlendirme Hakemliği
  • 2 Tübitak TEYDEB Proje İzleyiciliği
  • 3 Tübitak 1001 Proje Değerlendirme Hakemliği
  • AB ve Uluslararası Projelerde, proje hakemliği (external expert) görevi
  • 1 "Lactic acid bacteria in natural food consortia".2011. Estonian Science Foundation.(External Expert)
  • 2 Avrupa Birliği FP 7 Proje Değerlendirme Hakemliği (Remote and central evaluation), 2008, Bruksel.
  • Ulusal yada yerel düzeyde yazılı veya görsel basında yayın faaliyetleri
  • 1 Sütte olası kalıntı maddeleriyle ilgili bilgilendirme.Kanal 32,2012.
  • 2 "Doğal Kefir Mayası Üretimi" isimli KOSGEB Projesiyle İlgili Bilgilendirme, 2012.TRT Akdeniz Radyosu.
  • 3 Kefirin Sağlık Üzerine Etkileri. 2010. K32, Isparta
  • 4 Bitkisel yağlarda kimyasal bozulmalar, 2009, Kanal 32
  • 5 Isparta İlinde Satılan Dondurmaların Kalite Düzeyleri, 2008, Kanal 32. Isparta
  • 6 Kalsiyum Kaynağı Gıdalar. 2008, Kanal 32, Isparta.
  • 7 Gıda Güvenliğinin Önemi.2007, Kanal 32. Isparta
  • 8 Sağlıklı Beslenme, 2007. Kanal 32, Isparta.
  • 9 Gıda Hijyeninin Sağlanması için Dikkat Edilmesi Gerekli Hususlar, Kanal 32
  • 10 Kolalı içeceklerin zararları ile ilgili bilgilendirme,2012.Kanal 32
  • Uluslararası tanınmış üniversitelerde doktora sonrası çalışma
  • 1 Animal and Food Co-products Research Center, Clemson University, 2011, (3 ay YÖK bursu)
  • 2 Visiting Professor, Clemson University, South Carolina, ABD, 2008 (3ay)
  • 3 Visiting Professor, 2005 Clemson University, Clemson, South Carolina, ABD (6 ay)
  • 4 Research Specialist, Clemson University ,2001
VERDİĞİ DERSLER
Beslenme Biokimyası
Beslenme İlkeleri
Biokimya I
Biokimya II
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Fermente Süt Ürünleri
Fermente Süt Ürünleri Teknolojileri
Fonksiyonel Gıdalar
Fonksiyonel Gıdalar ve Etki Mekanizmaları
Gıda Analizleri I
Mesleki İngilizce I
Mesleki İngilizce Uygulamaları
Mezuniyet Tez Çalışması 1
Mezuniyet Tez çalışması 2
Mikrobiyal Metabolizma
Süt Teknolojisi
Yukarı çık