Süleyman Demirel Üniversitesi
KİŞİSEL BİLGİLER
Alper KUŞÇU
Adı Soyadı Yrd. Doç. Dr. Alper KUŞÇU
Birimi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Gıda Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı
Telefon 2111624
E-Posta alperkuscu@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.11.1998
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 19.8.2002
Doktora EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 11.8.2008
İLGİ ALANLARI
YAYINLAR
  • Alanında, yurtiçinde yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 Fonksiyonel Beslenme
  • Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Kuşçu, A., Pazır, F. 2004. Gıda Endüstrisinde Ozon Uygulamaları. Gıda 2: 123-129.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Kuşçu, A., Selçuk Kuşçu, Ö. ve Pamukoğlu, Y. Isparta İli Değerlerinden Olan Elma ve Gül İşlenmesi Sonrasında Oluşan Atıkların Değerlendirilmesi ve Ekonomiye Katkısı.syf:202-209. Isparta İli Değerleri ve Değer Yaratma Potansiyeli Sempozyumları, 26 Nisan-3 Mayıs 2010, Isparta.
  • 2 Kuşçu, A.Turistik Tesislerde Tüketime Sunulan Meyve ve Sebzelerde Kimyasal Dezenfeksiyon Yöntemleri. I. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi. syf: 74-79. 27-30 Mayıs 2010, Nevşehir.
  • 3 Yoğurtçu, N., Kuşçu, A. ve Tuncer, Y. Küflü Çökelek (Sürk). 27-29 Mayıs 2009. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, syf. 714-716, Van.
  • 4 Pazır, F. ve Kuşçu, A. Organik Gıdalar ve Beslenmedeki Yeri. 06-08 Şubat 2008. 6. Sağlık Halk Kongresi, syf. 103-110, İzmir.
  • 5 Kuşçu, A. and Pazır, F. Organik ve konvansiyonel gıdaların besin ögeleri ve çeşitli kalite kriterlerindeki farklılıklar. 17-19 Ekim 2007. GAP V. Tarım Kongresi, syf. 155-163, Şanlıurfa.
  • 6 Kuşçu, A. and Pazır, F. Gıda işlemede Elektrolize Yükseltgen Su uygulaması, 9. Gıda Kongresi, 23-25 Mayıs 2006, Sayfa: 61-64. Bolu.
  • 7 Çam M, Hışıl Y, Kuşçu A. 2006. Gilaburu (Viburnum Opulus L.) Meyve Pulpu ve Çekirdeği Yağ Asidi Bileşiminin Gaz Kromatografisi ile Belirlenmesi. 28-30 Haziran 2006, Özet Kitabı, Sayfa: 9. VI. Ulusal Kromatografi Kongresi Dokuz Eylül Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü, İzmir.
  • 8 Kuşçu, Ö.S., Kuşçu, A. Peyniraltı Suyunun Biyoteknolojik Değerlendirilmesi. 22-23 Mayıs 2003 Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler SempozyumuBildiriler Kitabı, Sayfa: 229-234, Bornova-İzmir.
  • 9 Kuşçu, A., Sağdıç, O., Küçüköner, E., Özçelik, S. Karotenoidlerin Bazı Özellikleri ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi. 22-24 Mayıs 2002 Türkiye 7. Gıda Kongresi Bildiriler Kitabı, Sayfa: 647-656, Ankara.
  • 10 Sağdıç, O., Şimşek, B., Kuşçu, A. Gıda Endüstrisinde Biyofilmin Önemi. 22-24 Mayıs 2002 Türkiye 7. Gıda Kongresi Bildiriler Kitabı, Sayfa: 551-560, Ankara.
  • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Kuşçu, A., Pazır, F. Mineral and Heavy Metal Composition of Fresh and Processed (Pulped) Organic and Conventional Sweet Red Pepper (Capsicum annuum L.). 22-24 October 2009. International Symposium on Engineering and Architectural Science of Balkan, Caucasus and Turkic Republics, p. 338-342, Isparta, Turkey.
  • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
  • 1 Kuşçu, A. and Pazır, F. Determination of some parameters in conventional and organic growing sweet red pepper (Capsicum annuum L.). 24-26 October 2007. 2nd International Congress on Food and Nutrition, p. 221.İstanbul
  • 2 Kuşçu, A., Çam, M., Pazır, F. and Hışıl, Y. Health benefits of citrus and apple pectins. 24-26 October 2007. 2nd International Congress on Food and Nutrition, p. 166. İstanbul.
  • Diğer dergilerde hakemlik
  • 1 Püskürtmeli kurucutu ile mikroenkapsüle edilmiş nane (mentha piperita ve mentha spicata) esansiyel yağının salınım profili
  • SCI, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergilerde Makale değerlendirme/hakemlik
  • 1 Physicochemical, antioxidant, hydration and emulsifying properties of persimmon fibre: effect of drying technology and particle size
VERDİĞİ DERSLER
Yukarı çık