KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 2462113986
E-Posta omerorucu@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI 22.7.1994
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ . 10.10.2002
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - 3.1.2014
İLGİ ALANLARI
  • Alanında, yurtiçinde yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 ERASLAN, N. ve ÖRÜCÜ, Ö.K., 2009. Otel İşletmelerinde Mobilya ve Oda Tasarımı (Bölüm:İç Mekanda Bitkilerin Kullanımı), Detay Yayıncılık, Ankara.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 GÜL, A., ÖRÜCÜ, Ö.K., ERASLAN, Ş., 2012., Design of the Urban Street Trees and Problems in Turkey, Formation of Urban Green Areas, 2012,1(9), s. 43-54, Klaipeda, Lithuania
  • 2 GÜL, A., ÖRÜCÜ, Ö.K., ERASLAN, Ş. 2011 Mezun peyzaj mimarlarının eğitim ve öğretimden beklentileri. SDÜ Orman Fakültesi dergisi, Cilt 12, Sayı 2, s. 131-140, Isparta
  • 3 BAYDAR, H., KAZAZ, S., ERBAŞ, S., ÖRÜCÜ, Ö.K., 2008 Soğukta muhafaza ve kurutmanın yağ gülü çiçeklerinin uçucu yağ içeriği ve bileşminine etkileri. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3(1): 42-48.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 GÜL, A. ÖRÜCÜ, Ö.K. and KARACA, Ö. 2006. An approach for Recreation Suitability Analysis to Recreation Planning in Golcuk Nature Park. Environmental Management. ISSN: 0364-152X (Paper) 1432-1009 (Online) DOI:10.1007/s00267-004-0322-4. Issue: Volume 37, Number 5, P:606 - 625. Publisher: Springer New York.(http://www.springerlink.com/content/100370/)
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 GÜL, A., TOPAY,M., ÖRÜCÜ,Ö.K., TUĞLUER, M., CBS Yardımıyla Ağaç Envanteri Modelinin Oluşturulması, IV Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumu 16-19 Ekim 2012, Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak
  • 2 CARUS, S., ÇATAL,Y., ÖRÜCÜ,Ö.K., DEMİRKOL,M.2010. Karayolu Motorlu Taşıtlarından Çıkan Gazların Bir Toros Sediri Yol Kenarı Ağaçlandırmasında Artım ve Büyümeye Etkisi, III. Ulusal Karadeniz Ormancılık Kongresi, 20-22 Mayıs 2010, s.849-855.
  • 3 GÜL, A., ÖRÜCÜ,Ö.K., KARACA,Ö., 2005. Korunan Alanlarda Rekreasyon Uygunluk Analizi ile Potansiyel Alanların Belirlenmesi (Gölcük Tabiat Parkı Örneği), Korunan Doğal Alanlar Sempozyumu Sözlü Bildiri Kitabı, SDÜ. Or. Fak. Isparta s:423-432
  • Ulusal toplantıda poster, sözlü sunum ve gösterim
  • 1 GÜL, A., TOPAY, M. KAZAZ, S., EROL, U.E., YILMAZ, S, ÖZGÜNER, H. AKTEN, M. KUŞ ŞAHİN, C. ÖRÜCÜ, Ö.K., KÜÇÜK, V., AKTEN, S., ERASLAN, Ş., Bologna Süreci ve Ülkemizdeki Peyzaj Mimarlığı Öğretimine Etkisi. Peyzaj Mimarlığı Akademik Toplantısı, SDU Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, 22 -24 Mayıs 2009 Isparta. 2009.
  • 2 ÖRÜCÜ, Ö. K., Ön lisans Eğitimi veren Peyzaj Programlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri, Peyzaj Mimarlığı Akademisyenleri Toplantısı, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, 2001, Antalya.
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Eğirdir Yöresindeki Mevcut Peyzaj Değerlerinin Turizm Açısından İrdelenmesi
  • Doktora Tezi
  • 1 Kent Ormanı Yönetim Planı, Isparta Örneği
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yürütücülüğü
  • 1 ÖRÜCÜ, Ö.K., 2002, Eğirdir Gölü ve Çevresinin Mevcut Peyzaj Değerlerinin Turizm Açısından irdelenmesi, SDÜ Araştırma Fonu 470 Nolu Proje, Isparta.
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 Kent Ağaçları Bilgi Sistemi Modeli, TUBİTAK 110Y301
  • 2 Darıdere Havzası’nın Rekreatif Karakterli Yaban Hayatı Unsurlarının ve Genel Rekreasyon Potansiyelinin Belirlenmesi, SDÜ-BAP Proje No:2615-M-10
  • 3 IDE-3: Isparta Korunan Doğal Alanlarında Doğa Eğitimi, TUBİTAK 4004, Proje No: 110B089, Eğitmen, Isparta.
  • 4 IDE 2: Isparta Korunan Doğal Alanlarında Doğa Eğitimi II, TÜBİTAK-4001, Proje No: 108B015, Eğitmen, Isparta
  • 5 Isparta- Gölcük Tabiat Parkının Rekreasyon Planlama İlkeleri S.D.Ü. Araştırma Fonu 368 Nolu Proje ,Yardımcı Araştırmacı, Isparta.
VERDİĞİ DERSLER
Bilgisayar Destekli Modelleme
Bilgisayar Destekli Tasarım
Çevre ve İmar Hukuku