KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 2462111397
E-Posta ergunkorkmaz@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası http://kisisel.sdu.edu.tr/akademik/ergunkorkmaz
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MAKİNA EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 26.6.1998
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MAKİNE EĞİTİMİ (YL) 29.8.2001
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ (DR) 31.7.2008
İLGİ ALANLARI
Enerji Verimliliği, Hidrolik Makinalar, Hidrolik-Pnömatik, Akışkanlar Mekaniği, Mukavemet, Hasar Mekaniği
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Korkmaz, E., Kurbanoğlu, C., ve Gölcü, M., Dalgıç Pompa Deney Düzeneği ve Ölçüm Sistemleri. 15. Yıl Mühendislik-Mimarlık Sempozyumu, 14-16 Kasım 2007, Isparta, Bildiriler Kitabı Cilt 1 1-9.
  • 2 Korkmaz, E., Kurbanoğlu, C., ve Gölcü, M., Dalgıç Pompalarda Kullanılan Çarklar, Kavitasyon Oluşumu ve Önleme Çareleri. VI. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu, 25-27 Mayıs 2006, Isparta, 893-904.
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 "Sürekli Ortam Hasar Mekaniği Yardımıyla Mekanik Davranışın Belirlenmesi", S.D.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Eğitimi Anabilim Dalı, Danışman: Yrd. Doç. Dr. M. Reşit USAL, Isparta, 2001.
  • Doktora Tezi
  • 1 "Farklı Kanat Çıkış Açılarında Ara Kanatçık Uzunluğunun ve Çevresel Pozisyonunun Dalgıç Pompa Performansına Etkisinin Analizi", S.D.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Makina Mühendisliği A.B.D., Danışman: Prof. Dr. Cahit KURBANOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Mustafa GÖLCÜ, Isparta, 2008.
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yürütücülüğü
  • 1 Proje No: 2867-YL-11 Proje Adı: Düşük Kanat Sayılarında Ara Kanatçık Uzunluğu ve Çevresel Pozisyonunun Derin Kuyu Pompası Performansına Etkileri Proje Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Ergün KORKMAZ Yardımcı Araştırmacı: Bülent DOĞRU, Proje Süresi: 10.08.2011 - 10.08.2013 Destekleyen Kuruluş: S.D.Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 Proje No: 1096-d-05 Proje Adı: Farklı Kanat Çıkış Açılarında Ara Kanat Uzunluğunun ve Çevresel Konumunun Dalgıç Pompa Performansına Etkisi Üzerine Bir Araştırma Proje Yöneticisi: Prof. Dr. Cahit KURBANOĞLU Projedeki Görevi: Yardımcı Araştırmacı, Proje Süresi: 06.05.2005 - 06.11.2006 Destekleyen Kuruluş: S.D.Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi
  • 2 Proje No: 104M418, Proje Adı: Farklı Kanat Sayıları ve Kanat Çıkış Açılarında Ara Kanatçık Uzunluğunun Dalgıç Pompa Performansına Etkileri, Proje Yöneticisi: Prof. Dr. Cahit KURBANOĞLU Projedeki Görevi: Yardımcı Araştırmacı, Proje Süresi: 01.07.2005 - 01.04.2008 Destekleyen Kuruluş: TÜBİTAK
  • Ulusal sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 S.D.Ü. Teknik Eğitim Fakültesi, 4.Öğrenci Sempozyumu Bilim ve Danışma Kurulu Üyeliği. 28 Mayıs 2001, Isparta.
  • 2 S.D.Ü. Teknik Eğitim Fakültesi, 3.Öğrenci Sempozyumu Bilim ve Danışma Kurulu Üyeliği. 1 Haziran 2000, Isparta.
  • 3 S.D.Ü. Teknik Eğitim Fakültesi, 2.Öğrenci Sempozyumu Bilim ve Danışma Kurulu Üyeliği. 3 Haziran 1999, Isparta.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde hakemlik
  • 1 "Wall roughness influence on the efficiency characteristics of centrifugal pump", Strojniški vestnik -Journal of Mechanical Engineering.
  • 2 "A Smart Segmented Blade System for Reducing Weight of the Wind Turbine Rotor". Energy Conversion and Management, Volume 88, Pages 535–544, December 2014, DOI: 10.1016/j.enconman.2014.08.051.
  • SCI, SSCI veya AHCI dışındaki dergilerde Makale değerlendirme/hakemlik
  • 1 ODTÜ Makina Tasarım ve İmalat Dergisi, Cilt 10, Sayı 1, Ankara, 2009.
  • 2 ODTÜ Makina Tasarım ve İmalat Dergisi, Cilt 10, Sayı 1, Ankara, 2009.
  • Merkez müdür yardımcılığı, bölüm başkan yardımcılığı, anabilim/anasanat dalı başkanlığı
  • 1 Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı
  • 2 Makina Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcılığı
  • Ulusal nitelikteki bilimsel, mesleki, sosyal, kültürel ve ekonomik kurum ve kuruluşların yönetimlerinde, kurullarında, komisyon yada komitelerinde görev