Süleyman Demirel Üniversitesi
KİŞİSEL BİLGİLER
Atıf Can SEYDİM
Adı Soyadı Prof. Dr. Atıf Can SEYDİM
Birimi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı
Bölüm Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı
Telefon 2462111669
E-Posta atifseydim@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 30.6.1990
Yüksek Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 17.6.1993
ABD CLEMSON UNIVERSİTY ANİMAL AND FOOD INDUSTRİES ABD CLEMSON UNIVERSİTY ANİMAL AND FOOD INDUSTRİES 2.5.1996
Doktora ABD CLEMSON UNİVERSİTY DOCTOR OF PHİLOSOPHY (GIDA BİLİMLERİ) 5.10.2001
İLGİ ALANLARI
Gıda Ambalaj Sistemleri Gıdalarda Raf Ömrünün Belirlenmesi Et Bilimi ve Teknolojisi Gıda Kimyası ve Biokimyası Yeni Gıda İşleme Sistemleri
YAYINLAR
  • Alanında, yurtiçinde yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 Ertekin Filiz, B., Seydim, A.C., 2016. Yaşamın Temel Bileşeni: Su. Fonksiyonel Beslenme. Editör: Güzel Seydim, Z.B., Sidas Medya. 105-113.
  • Alanında, yurtdışında yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 Annel K. Greene, Z. B. Güzel–Seydim, A. C.Seydim.2012.Chemical and Physical Properties of Ozone. In "Ozone in Food Processing" Editors: Colm O'Donnell,B. K. Tiwari, P. J. Cullen, Rip G. Rice.290s.
  • 2 A. K. Greene, Z. B. Güzel-Seydim, and A.C. Seydim. 2010. The Safety of Ready-to-Eat Dairy Products. In Ready-to-Eat Foods: Microbial Concerns and Control Measures. Editors: Andy Hwang, Microbial Food Safety Research Unit, Wyndmoor, Pennsylvania,; Lihan Huang, USDA-ARS, Eastern Regional Research Center, Wyndmoor, PA, US. ISBN: 9781420068627. CRC Press, Boca Raton, FL
  • Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Ece Çağdaş, Atıf Can Seydim. MOLEKÜLER HAREKETLİLİK: GIDALARIN MUHAFAZASI ve İŞLEMESİNDE YENİ BİR YAKLAŞIM. GIDA (2014) 39 (5): 307-313.
  • 2 Demet Yıldız Turgut, Atıf Can Seydim. Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen bazı nar (Punica granatum L.) çeşit ve genotiplerinin organik asit ve şeker kompozisyonu. Akademik Ziraat Dergisi 2(1):35-42.
  • 3 Okur, Ö.D., Güzel-Seydim, Z., SEYDİM, A.C., 2011. Türkiye'de üretilen bazı geleneksel peynirler, Hasad Gıda, 26(310):32-37.
  • 4 ERTEKİN-FİLİZ, B., Seydim, A.C., 2011. Gıda Ambalajlarının Güvenliği, Standard, 50 (588) 48-53.
  • 5 Gün,İ., Seydim, A.C. Güzel-Seydim, Z., 2010. Gıda Teknolojisinde Ultrasonik kesim. Gıda Teknolojisi, 14(4): 102-104.
  • 6 K.Asurer, Ö.D. Okur, A. C. Seydim, Z. Güzel-Seydim. 2009. Isparta`da Satılan Aseptik Karton Ambalajlı Sütlerin Kalite Kriterleri Üzerine Araştırma. Gıda Teknolojisi Dergisi. 13(3): 68-72.
  • 7 Gün,İ., Güzel-Seydim, Z., Seydim, A.C.. 2009. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Farklı Tipteki Peynirlerin Bazı Niteliklerine Etkisi. Gıda Dergisi, 34(5).309-316.
  • 8 Gülcan, Ü., ERTEKİN, B., Seydim, A.C., 2009. Meyve Suyu Endüstrisinde Alternatif Ambalaj Kullanımı. Gıda Teknolojisi, 13(6):48-50.
  • 9 Ertekin, B., Seydim, A.C., 2009. Bitkisel Sıvı Yağların Ambalajlanması, Standard, 48 (570) 62-67.
  • 10 Seydim, A. C. 2008. İçme Sütü Ambalajlamasında Son Gelişmeler. Packworld - Türkiye. 11(62):54-58.
  • 11 Seydim, A. C. 2008. Taze Kesilmiş, Kullanıma Hazır Meyve ve Sebzelerin Ambalajlanması. Packworld - Türkiye. 11(63):42-56.
  • 12 Kocaoğlu, E.A., Seydim, A.C. 2007. Ambalajlı hazır taze etlerin özellikleri ve teknolojisindeki gelişmeler.PackWorld-Türkiye. 57: 28-36.
  • 13 Seydim, A.C. 2007. Gıdaların Aktif ambalajlanmasındaki gelişmeler. PackWorld-Türkiye. 55: 26-34
  • 14 Seydim, A.C., 2007. Fermente Süt Ürünlerinde Ambalajlama Teknikleri. Süt Dünyası. 7 (2) 33-34.
  • 15 Seydim, A.C. 2007. Gündem: Ambalaj Hakkındaki Her şey "Gıdalarda Kalite Kaybı ve Ambalaj İlişkisi". Gıda Güvenliği Dergisi, 2:14-17.
  • 16 Seydim, A.C., Ertekin. B. 2006. Farklı ambalaj kullanımının fındık yağının depolama stabilitesi üzerine etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 10 (3): 341-345.
  • 17 Seydim, A.C, Karaaslan, M., GÜZEL-SEYDİM, Z. 2004. Sütlerde Lipid Oksidasyonunun Kontrolü Amacıyla Polimerik Filmlerden Antioksidanların Kontrollü Olarak Salınımı. Gıda Teknolojisi Dergisi.
  • 18 Longa, N.İ., GÜZEL-SEYDİM, Z., Seydim, A.C. 2004. Sokak ve UHT Sütlerde Antibiyotik Araştırılması ve Kalite Kriterlerinin Kontrolü. Gıda Teknolojisi. 8(8): 62-64.
  • 19 Velioğlu, S. ve A.C. Seydim 1992. Yeni Tatlandırıcılar. Bilim ve Teknik Dergisi. 298 (25) 37-39.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Ertekin Filiz, B. ve Seydim, A.C., 2014. Bazı Kurutulmuş Meyvelerin Antioksidan Özellikleri. Türk Tarım Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2(3):128-131.
  • Hakemli dergide yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayın
  • 1 Seydim, A. C. 2008. V. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisinin Ardından. Packworld - Türkiye. 11(61):64-65.
  • 2 Seydim, A. C. 2008. Gıda ve Ambalaj köşesi: 2008 IFT Annual Meeting and Food Expo. Packworld - Türkiye. 11(64):16-18.
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Ece Çağdaş, Atıf Can Seydim. Polimer nanokompozitlerden nano materyallerin salınım mekanizması. Uluslararası Katılımlı III. Ege Kompozit Malzemeler Sempozyumu, 5-7 Kasım, Aydın. Bildiriler kitabı sf: 2015.
  • 2 Ece Çağdaş, Atıf Can Seydim. Sıvı karıştırma yöntemiyle hazırlanmış kitosan ve siklo olefin kopolimer bazlı kompozit filmlerin su buharı geçirgenliklerinin ve optik özelliklerinin belirlenmesi. Uluslararası Katılımlı III. Ege Kompozit Malzemeler Sempozyumu, 5-7 Kasım, Aydın. Bildiriler kitabı sf: 2015.
  • 3 Şen, K., Sertkaya, H., ERTEKİN, B., Seydim, A.C., 2009. Vakum Ambalajlı Balkabağı Dilimlerinde Renk Değişim Kinetiğinin ve Toplam Renk Değişiminin Belirlenmesi (Sözlü Sunum). 6. Gıda Mühendisliği Kongresi, 6-8 Kasım 2009, Kemer-ANTALYA, s 131-135.
  • 4 Gülcan, Ü., ERTEKİN, B., Seydim, A.C., 2009. Meyve Suyu Endüstrisinde Alternatif Ambalajların Kullanımı. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi, 6-8 Kasım 2009, Kemer-ANTALYA, s 243-247.
  • 5 ERTEKİN, B., Kankaya, T., Seydim, A. C., 2009. Oluklu Mukavva Ambalaj Materyaline Uygulanan Bazı Bitkisel Ekstraktların Böceksavar Özelliğinin Araştırılması, Ambalaj 2009 Sempozyumu, 13 Kasım 2009, İzmir, s 165-168.
  • 6 Seydim, A. C., 2009. Gıda Ambalajlamada Yeni Uygulamalar (Davetli Konuşmacı) , Ambalaj 2009 Sempozyumu, 13 Kasım 2009, İzmir, s 53-57.
  • 7 Ercan, N., Durmuş, A. Seydim A.C., Kaşgöz, A. 2009. Karmaşık yapılı mono-layer ambalaj filmlerinde gaz ve su buharı geçirgenlik ölçümlerini etkileyen parametreler. Ambalaj 2009 Sempozyumu, 13 Kasım 2009, İzmir, s 241-249.
  • 8 Kankaya, T., Seydim, A.C. 2009. Gıda Ambalajlamada Nanoteknoloji Uygulamaları. Ambalaj 2009 Sempozyumu, 13 Kasım 2009, İzmir, s 275-281.
  • 9 Güzel-Seydim, Z., Seydim, A. C., Gün, İ., Budak, N., Kök-Taş, T. 2008. Gıdalarda Sülfonamit Kalıntılarının Tayini Amacıyla Sıvı Kromatografik Ayrılmalarının Optimizasyonu. Kromatografi 2008 Kongresi. Süleyman Demirel Üniversitesi. 9-11 Haziran 2008, Isparta, s 110-111.
  • 10 Ertekin B., Kocaoğlu E.A., Seydim A.C., 2007. Taze Kesilmiş Kullanıma Hazır Meyve ve Sebzelerin Ambalajlanması. GAP V. Tarım Kongresi. 17-19 Ekim 2007. Şanlıurfa. 109-118.
  • 11 Budak H.N., Kocaoğlu, E.A., Seydim A.C., 2007. Süt Ambalajlamasındaki Son Gelişmeler, 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. Sürmeli Oteli Kongre Salonu, 8-10 Kasım, Ankara. 153-158.
  • 12 Sağlam, H., Seydim, A.C., 2007. Farklı Kavurma Sıcaklık ve Ürelerinin Leblebilerin Rengi Üzerine Etkisi. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. Sürmeli Oteli Kongre Salonu, 8-10 Kasım, Ankara.145-151
  • 13 Okur Ö.D., Kocaoğlu, E.A., Seydim A.C., 2007. Akıllı Ambalajlama Teknolojisindeki Son Gelişmeler. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. Sürmeli Oteli Kongre Salonu, 8-10 Kasım, Ankara. 561-568.
  • 14 Taş, T. Seydim A.C., Özçelik, S., Güzel-Seydim, Z. 2005. Ozon Uygulamış Taze Kaşar Peynirinde Raf Ömrünün Belirlenmesi. Gıda Kongresi 2005, Ege Üniversitesi, 19-21 Nisan. s 197-201.
  • 15 Demir, N. Erbay, B. Seydim, A.C. 2005. Gıda Endüstrisinde Elektronik Burun Ve Elektronik Dil Uygulamalarındaki Yenilikler. Gıda Kongresi 2005, Ege Üniversitesi, 19-21 Nisan. s 494-498.
  • 16 Seydim, A.C. ve Karaaslan, M. 2003. Gıdaların Aktif Ambalajlanmasındaki Gelişmeler. Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı. 20-22 Ekim, Süleyman Demirel Üniversitesi-Isparta.
  • 17 Karaaslan, M. Seydim, A.C. ve Z. Güzel-Seydim. 2003. Fenolik Bileşiklerin Süt ve Süt ürünlerinde oluşumu ve duyusal kalite üzerine etkisi. SEYES 2003 Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu. 22-23 Mayıs, Ege Üniversitesi, İzmir.
  • 18 Seydim, A.C. 2002. Gıda Güvenliği Açısından Modifiye Atmosfer İle Ambalajlama. Türkiye 7. Gıda Kongresi. 22-24 Mayıs, Ankara. s 9-13.
  • 19 Korel, F., Seydim, A.C. 2002. Elektronik Dilin Gıda Kalite Kontrolünde Kullanımı. Türkiye 7. Gıda Kongresi. 22-24 Mayıs, Ankara. s 577-580.
  • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Ertekin Filiz, B., Seydim, A.C., 2016. Farklı Çekirdek Kahvelerden Farklı Demleme Yöntemleri ile Üretilen İçime Hazır Kahvelerin Kafein ve Klorojenik Asit İçerikleri, 8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Isparta, 30Mayıs-3 Haziran, 2016. s:65.
  • 2 Ataç, F., Ertekin Filiz, B., Seydim, A.C., Kök Taş, T., Güzel Seydim, Z.B., 2016. Saccaromyces cerevisiae içeriği yükseltilmiş kefir kullanılarak gerçekleştirilen hamur fermantasyonunda oluşan organik asitlerin likit kromatografik yöntemle belirlenmesi, 8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Isparta, 30 Mayıs-3 Haziran, 2016. 182 s.
  • 3 Ertekin Filiz, B., Seydim, A.C., 2015. Elma cipsinin kalite ve antioksidan özellikleri üzerine farklı ambalaj kullanımının etkisi. Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar. Denizli, 13-15 Mayıs 2015. Syf:196
  • 4 Burçin Fişekçi, A.C.Seydim. 2012. Modifiye Atmosfer Ambalajlı Lor peynirinin raf ömrünün belirlenmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi. s323.
  • 5 N. Budak, B.Ertekin-Filiz, A.C.Seydim. 2012. Dut sirkesinin antioksidant özelliklerinin belirlenmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi. Hatay. s234.
  • 6 N. Budak,T.Aktaş, S.Demir,A.C.Seydim. 2012. Karpuz sirkesinin antioksidant özelliklerinin belirlenmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi. Hatay. s245.
  • 7 N.Budak, T.Aktaş, S.Demir, A.C.Seydim. 2012. Kavun sirkesinin antioksidant özelliklerinin belirlenmesi. Türkiye 11.Gıda Kongresi. Hatay. s249.
  • 8 B.Ertekin-Filiz, N.Budak, A.C.Seydim. 2012. Vişne sirkesi üretim aşamalarında antioksidan özelliklerinin belirlenmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi. Hatay. s264.
  • 9 B.Ertekin-Filiz, T.Kankaya, M.Gölükçü, H. Tokgözlü, A.C.Seydim. 2012. Dondurulmuş nar tanelerinin antioksidan kapasitesi ve depolama stabilitesinin belirlenmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi. hatay. s505.
  • 10 Emine Aşık, A.C.Seydim.2012. Otoklavlanabilir torbada işlenmiş deniz ürünlerinde kalite değişimi. Türkiye 11. Gıda Kongresi. Hatay. s322.
  • 11 B. E.Filiz, A.C.Seydim. 2011. Gıda hazırlamada kullanılan materyallerden kaynaklanan olası riskler. 7.Gıda Mühendisliği Kongresi. Ankara. s279.
  • 12 Budak, H.N., ERTEKİN-FİLİZ, B., Güzel-Seydim, Z., Seydim, A.C. 2011. Bazı ticari meyve nektalarının antioksidan özellikleri.7. Gıda Mühendisliği Kongresi. 24-26 Kasım 2011. Ankara.
  • 13 ERTEKİN FİLİZ,B., Seydim, A.C., 2011. Gıda Hazırlamada Kullanılan Materyallerden Kaynaklanan Olası Riskler, 7. Gıda Mühendisliği Kongresi. 24-26 Kasım 2011. Ankara.
  • 14 ERTEKİN, B., Kankaya, T., Seydim, A.C., 2010. Kağıt Esaslı Gıda Ambalajlarından Migrasyon. 2. Gıda Güvenliği Kongresi, 9-10 Aralık 2010, İstanbul. Bildiri Kitabı, s:59.
  • 15 ERTEKİN, B., Kuşaklı, S., Seydim, A.C., 2010. Polietilen Tereftalat (Pet) Şişe Sularda Antimon (Sb) Migrasyonunun Belirlenmesi. 2. Gıda Güvenliği Kongresi, 9-10 Aralık 2010, İstanbul. Bildiri Kitabı, s:60.
  • 16 Okur, Ö.D., Seydim, A.C., Güzel-Seydim, Z. Modifiye Atmosfer Ambalajlamanın Geleneksel Dolaz Peyniri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi. 1st International " Traditional Foods from Adriatic to Caucasus" Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.299. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.299
  • 17 A.C. Seydim. 2009.Gıdalarda Kalite Kaybı ve Ambalaj İlişkisi. Ambalaj ve Gıda Güvenliği Çalıştayı 4 Kasım 2009. Ambalaj Sanayicileri Derneği İSTANBUL. (Davetli Konuşmacı)
  • 18 Seydim, A.C. 2009. Meyve Suyu Ambalajlamasında Alternatif Uygulamalar. 1. Gıda Güvenliği Kongresi, 4 Aralık 2009, Harbiye Askeri Müzesi-İstanbul. (Davetli Konuşmacı)
  • 19 A. Bayraktar-Sofu, E. Çubuk-Demiralay, Z. Güzel-Seydim, A.C. Seydim, T. Kök-Taş. 2008. Sülfonamitlerin ters faz kromatografi ve yapay sinir ağları yöntemi ile analizi. Ulusal Kromatografi Kongresi. 89s.
  • 20 Z. Güzel-Seydim, A. C. Seydim, İ. Gün, N. Budak, T. Kök-Taş. 2008. Gıdalarda sülfonamit kalıntılarının tayini amacıyla sıvı kromatografik ayrılmalarının optimizasyonu. Ulusal Kromatografi Kongresi, 110-111s.
  • 21 Karaaslan, M, Sarıkuş, G., Çetintaş, G., ve Seydim, A.C. 2003. Postmortem dönemde eksojen enzimlerin et endüstrisinde kullanımı. Tübitak-MAM, I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. 28 Eylül-01 Ekim, Harbiye Müzesi, İstanbul.
  • 22 GÜZEL-SEYDIM, Z.B, Orhan, H., Seydim, AC., Okur, OD., Aktürk, M. 2003. Türkiye` Deki Beslenme Alışkanlıklarının Sağlık Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. Tübitak-MAM Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. İstanbul.
  • 23 Karaaslan, M., Sarıkuş, G., Çetintaş, G., Seydim, A.C. 2003. Postmortem Dönemde Eksojen Enzimlerin Et Endüstrisinde Kullanımı. TÜBİTAK-MAM Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. 29 Eylül-1 Ekim, İstanbul. s 86.
  • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Kılınç, M., Kankaya, T., ERTEKİN, B., Seydim, A.C., 2009. Effect of Modified Atmsphere Packaging on The Microbial Qualiy of Dairy Desserts. 22-24 October 2009,International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics, Isparta-Turkey, p 407-413.
  • 2 Gün, İ., Seydim, Z. and Seydim, A.C. 2009. The Use of Ultrasonic Cutting in Food Industry. International Symposium on Engineering and Artcitectural Science of Balkan, Caucasus and Turkic Repuplics. 350- 354p. 22-24 October, Isparta/Turkey.
  • 3 Üçüncü, M. Seydim, A.C., Kızılırmak-Esmer, Ö. 2007. Gıda Sanayinde Aktif Ve Akıllı Ambalajlama. V. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, 22-24 Kasım, Tepekule Kongre Merkezi, Bayraklı-İzmir. 227.
  • 4 A. C. SEYDİM, M. KARAASLAN, G. ÇETİNTAŞ & H. SAĞLAM.2004. Novel Packaging Development for Dairy Products. Proceedings of International Dairy Symposium, Ed. Guzel-Seydim, Z., Ekinci Kitiş, Y., Seydim A.C. Süleyman Demirel University, Isparta.
  • 5 GÜZEL-SEYDIM, Z.B., A.C. Seydim, C.S. Knight, A.K. Greene 2001. Thermal Conductivity of Raw Rendered Poultry Products. Proceedings of XV European Symposium on the Quality of Poultry Meat, p 265-268.
  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Çağdaş, E., Ertekin Filiz, B., Seydim, A.C., 2016. Antioxidant Properties of Maillard Reaction Products from Glucose arginine Model System. FSD 2016 | 2nd Congress on Food Structure & Design - Akdeniz University, Antalya TURKEY. pp:99
  • 2 Ertekin Filiz, B., Çubuk Demiralay, E., Seydim, A.C. 2014. Phenolic compounds of rotary force air dried apple chips, NAFI 2014, 26-29 Mayıs 2014, Kuşadası
  • 3 Ece Çağdaş, B.Ertekin, A.C.Seydim. 2012. Recent trends in case-ready meat packaging. Advanced Non-Thermal Processing in Food Technology:Effects on Quality and Shelf Life of Food and Beverages. p 68-69.Kuşadası, Turkey.
  • 4 Korkmaz,N., Ertekin-Filiz, B., Seydim, A.C., Güzel-Seydim, Z., Determination of retained antioxidant activity in boiling waters of vegetables. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry - NAFI 2011, 26-29 May 2011, Çeşme-İZMİR, p:508.
  • 5 Ünverir, D., Budak, H.N., Sezer, S., Seydim,A.C., Güzel-Seydim, Z. 2011. Chemical and antioxidant properties of pomegranate vinegar. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry - NAFI 2011, 26-29 May 2011, Çeşme-İZMİR, p:1009.
  • 6 Gün,İ.,Şatır, G., Seydim,A.C., Seydim,Z. The determination of some properties and antioxidant capacities of mare's milk and koumiss.IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk Congress, Athens, Greece, May 16-18, 2011.
  • 7 Ertekin-Filiz, B., Seydim, A.C., Özsoy, A., Ceylan, A.S., 2011. Antioxidant properties of dehydrated fruits, International Food Congress Novel Approaches in Food Industry - NAFI 2011, 26-29 May 2011, Çeşme-İZMİR, p:942.
  • 8 D. Ünverir, N. Budak, S.Sezer,A.C.Seydim,Z.B.Guzel Seydim.2011. Antioxidant activity of pomegranate vinegar. Mitofood Conference. Bioactive Food Components, Energy Metabolism and human health. Wageningen, The Netherlands.
  • 9 Gün, İ., Seydim, A.C., Mutlu, M.M., Güzel-Seydim, Z. 2011. Some properties of goat skin as a packaging material for Tulum cheese, IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk IDF Dairy Science and Technology Week 2011, Athens, Greece, May 16-18,2011.
  • 10 Korkmaz,N., ERTEKİN-FİLİZ, B., Seydim, A.C., Güzel-Seydim, Z., Determination of retained antioxidant activity in boiling waters of vegetables. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry - NAFI 2011, 26-29 May 2011, Çeşme-İZMİR, p:508.
  • 11 ERTEKİN-FİLİZ, B., Seydim, A.C., Özsoy, A., Ceylan, A.S., 2011. Antioxidant properties of dehydrated fruits, International Food Congress Novel Approaches in Food Industry - NAFI 2011, 26-29 May 2011, Çeşme-İZMİR, p:942.
  • 12 Erdoğdu, Y., ERTEKİN-FİLİZ, B., Seydim, A.C., 2011. The Effects of Brewing Methods on Antioxidant Properties of Coffee, 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety. 12-14 October 2011, İstanbul, Turkey. Abstract book, pp:148.
  • 13 Budak, H.N. Seydim, A.C., Güzel-Seydim, Z. Farklı Yöntemlerle Üretilen Elma Sirkelerinin Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Madde İçerikleri. 1st International "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " Symposium. 15 - 17 Nisan 2010. Tekirdağ. p.1029
  • 14 Budak, H.N.,Kumbul-Doğuç, D., Savaş, M.Ç., Güzel-Seydim, Z., Seydim, A.C. 2010. Effects of apple vinegars on lipid profile in hypercholesterolemic rats. 1st International Congress on Food Technology. November 03-06, Antalya, Turkey, p162.
  • 15 Z. Guzel-Seydim A. C. SEYDIM, N. Budak.2009.Determination of antioxidant properties of foods. Mitofood Workshop Abstract Book,(oral presentation, Invited Speaker). Palma De Mallorca, İspanya
  • 16 Budak, N.H., ERTEKİN, B., Seydim, A.C. 2009. Determination of Some Quality and Antioxidant Properties of Traditional Pomegranate Sours. 3rd International congress on Food and Nutrition. 22-25 April 2009. Antalya, Turkey.
  • 17 Budak, N.H., ERTEKİN, B., Seydim, A.C. 2009. Determination of Some Quality and Antioxidant Properties of Traditional Pomegranate Sours. 3rd International congress on Food and Nutrition. 22-25 April 2009. Antalya, Turkey.
  • 18 Sarıkuş, G., Kocaoğlu, E.A., Seydim, A.C., 2007. Antimicrobial activity of whey protein based edible films incorporated with oregano, rosemary and garlic essential oils. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October. Istanbul-Turkey. 223
  • 19 Sarıkuş, G., Seydim, A.C., 2007. The production of edible films containing antimicrobials and its effect on microbial inactivation during Kasar cheese storage. 2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October. Istanbul-Turkey. 224.
  • 20 Seydim, A.C., Okur, Ö.D. 2005. The Use of Radio Frequency Identification (RFID) Technology as Smart Food Packaging. 1st International Food and Nutrition Congress. 15-18 June 2005. Istanbul, p 173.
  • 21 Koyuncu, M. A., Seydim, A.C., Dilmaçünal, T., Savran, E., Taş, T. 2005. Effects of Different Precooling Treatments with Ozonated Water on the Quality of the Sweet Cherry Fruit Cv. 0900 Ziraat. 5th International Cherry Symposium, June 6-10, 2005, Bursa -Turkey, p 98.
  • 22 Okur, Ö. D., Seydim, A.C., Guzel-Seydim, Z. 2005. Determination of Conjugated Linoleic Acid (CLA) Contents in Dairy Products. 1st International Food and Nutrition Congress. 15-18 June 2005. Istanbul, p 34.
  • 23 Güzel-Seydim, Z.B., J.T. Wyffels, A.K. Greene, A.C. Seydim 2001. Microbial Content and Distrubition in Turkish Kefir Grain. Poster presented at International Animal Agriculture and Food Science Conference at Indianapolis, IN.
  • 24 Seydim, A.C., Z. B. Güzel-Seydim, I. Y. Han, and P. L. Dawson 2001. Effect of rosemary extract, sodium lactate and film permeability on the shelf-life of vacuum packaged ground ostrich meat. International Animal Agriculture and Food Science Conference, Indianapolis, IN.
  • 25 Güzel-Seydim, Z.B., A.B. Bodine, A.K. Greene, A.C. Seydim 2000. Antimutagenic Activity of Fermented Dairy Products. Poster presented at Annual IFT Meeting Dallas, TX. 78C-12.
  • 26 Güzel-Seydim, Z.B., A.C. Seydim, F.B. Wardlaw, Jr., A.K. Greene 2000. Amino Acid Profile of Kefir, Poster presented at Annual IFT Meeting at Dallas, TX. 78C-10.
  • 27 Seydim, A. C., Z. B. Güzel-Seydim, I. Y. Han, P. L. Dawson 2000 The Effect of Packaging on the Shelf-life of Ground Ostrich Meat, Poster presented at Annual IFT Meeting at Dallas, TX. 51C-34.
  • 28 Dosti, B., A.K. Greene, Z.B. Güzel-Seydim, A.C. Seydim 2000. Effectiveness of Ozone, Heat and Chlorine for Destroying Common Dairy Spoilage Bacteria Poster presented at Annual IFT Meeting Dallas, TX. 78C-14.
  • 29 Güzel-Seydim, Z.B., A.C. Seydim, Greene, A.K. and P.L. Dawson 1998. Characterization of Flavor Components Produced During Kefir Storage. ADSA-ASAS 1998 Joint Meeting Abstracts. J. Dairy Science Vol. 81, Suppl. 1. p27.
  • 30 Güzel-Seydim, Z.B., Greene, A.K., Bodine, A.B., and A.C. Seydim 1998. The Use of Ozonated Water as a Cleaning Agent in Dairy Processing Equipment. Poster presented at Annual IFT Meeting, Atlanta, GA.
  • 31 Güzel-Seydim, Z.B., A.C. Seydim, A.K. Greene, and P.L. Dawson 1998. Characterization of Flavor Components Produced During Kefir Fermentation. Poster presented at Annual IFT Meeting, Atlanta, GA
  • 32 Seydim, A.C., Han, I.Y. and P.L. Dawson 1997. Shell Egg Breakage Rates During Simulated Transportation. Poultry Science, Abstract 46. Vol. 76 Suppl.1. p12.
  • 33 Seydim, A.C.,Han, I.Y. and P.L. Dawson 1996. Styrene Migration From Packaging Material into Food Simulants.Abstract presented at SAAS &SRS- IFT meeting, Greenboro,NC. Vol. 33, D-4.
  • Yönetiminde tamamlanan Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Çetin, R.Ü., 2015. “Modifiye Atmosferde Ambalajlanan Taze Kesilmiş Bal Kabağı Dilimlerinde Kalite Değişiminin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi” Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2 Fişekci, B., 2013. Lor Peynirinin Raf Ömrü Üzerine Modifiye Atmosfer Paketlemenin ve CO2 Uygulamasının Etkilerinin Belirlenmesi Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • 3 Yıldız Turgut, D., 2011. Akdeniz Bölgesinde yetiştirilen bazı nar (Punica granatum) çeşitlerinin fenolik bileşenleri ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • 4 Sarıkuş, G, 2006. "Farklı Antimikrobiyal Maddeler İçeren Yenilebilir Film Üretimi ve Kaşar Peynirinin Muhafazasında Mikrobiyal İnaktivasyona Etkisi", Süleyman Demirel Üniversitesi.
  • 5 Sağlam, H. 2006. "Farklı Kavurma Sıcaklık ve Sürelerinin Leblebilerin Kalitesi Üzerine Etkisinin İncelenmesi", Süleyman Demirel Üniversitesi.
  • 6 Çetintaş, G, 2005. "Fındık Yağı İşleme Aşamalarında Meydana Gelen Değişimler", Süleyman Demirel Üniversitesi.
  • Yönetiminde tamamlanan Doktora Tezi
  • 1 Ertekin Filiz, B., 2015. “Elma Cipsinin Bazı Kalite ve Antioksidan Özelliklerine Kurutma, Ambalajlama ve Depolamanın Etkisi” Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • Uluslararası kuruluşlarca desteklenen proje yürütücülüğü
  • 1 Rohm and Haas- SDU Projesi. 2004. Effects of using MCP during apple storage.
  • Uluslararası kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 Cost Action FA0602,Bioactive food components, mitochondrial function and health.(MITOFOOD)
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yürütücülüğü
  • 1 Modifiye Atmosferde Ambalajlanan Taze Kesilmiş Bal Kabağı Dilimlerinde Kalite Değişiminin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi. SDÜ BAP, 3380-YL2-12
  • 2 Elma Cipsinin Bazı Kalite ve Antioksidan Özelliklerine Kurutma, Ambalajlama ve Depolamanın Etkisi. SDÜ BAP, 2963-D-11.
  • 3 Lor Peynirinin Raf Ömrü Üzerine Modifiye Atmosfer Paketlemenin ve CO2 Uygulamasının Etkilerinin Belirlenmesi. SDÜ BAP, 2723-YL-11
  • 4 Modifiye Atmosferde Ambalajlanan Kaymağın Raf Ömrünün Belirlenmesi SDÜ BAP, 2506-M-10
  • 5 Akdeniz Bölgesinde yetiştirilen bazı nar (Punica granatum) çeşitlerinin fenolik bileşenleri ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi. SDÜ BAP, 2220-YL-10
  • 6 Farklı poliolefin / kil nanokompozit malzemeler ile üretilen ambalajların diyet bisküvilerin raf ömrüne etkisinin belirlenmesi. SDÜ BAP. Yüksek Lisans Projesi.
  • 7 Tübitak TOGTAG-3343 Projesi. 2004. "Peynir Altı Suyu Proteini Kökenli İçeren Bioaktif Yenilebilir Ambalaj Geliştirilmesi ve Kaşar Peyniri Ambalajı Olarak Kullanılması" (Yürütücü).
  • 8 Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi. Araştırma Proje No: SDÜ-639
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 108O605, Farklı yöntemlerle üretilen elma sirkelerinin fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi (Tübitak, Bilimsel ve Teknik Araştırma Alanında Avrupa İşbirliği Programı).
  • 2 Tübitak İÇTAG- Projesi. 2004. "Isparta ve Çevresindeki Su Kaynaklarında Helicobacter pylori'nin Varlığının İncelenmesi" (Yardımcı Araştırmacı)
  • 3 Süt Proteini Kökenli Yağ İkame Maddesi Kullanımının Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkileri. Tübitak TOGTAG-3192 nolu Proje, 2003.
  • Uluslararası sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 International Dairy Symposium, 24-28 Mayıs 2004, Suleyman Demirel University, Department of Food Engineering, Isparta.
  • Ulusal sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak
  • 1 Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı, Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 20-22 Ekim 2003, ISPARTA.
  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar için uluslararası burs almak
  • 1 FA0602 Short Term Scientific Mission . Institute for Agricultural and Fisheries Research- Unit Technology and Food and Ghent University .
  • 2 Visiting Professor, Clemson University, South Carolina, ABD, 2008 (3ay)
  • 3 Clemson University, Research Scholarship
  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar için ulusal burs almak
  • 1 Yüksek Öğrenim Kurumu Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora Bursu
  • Alanı ile ilgili olarak panel, konferans, seminer, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde konuşmacı yada panelist olarak görev yapmak
  • 1 A.C. Seydim. 2009.Gıdalarda Kalite Kaybı ve Ambalaj İlişkisi. Ambalaj ve Gıda Güvenliği Çalıştayı 4 Kasım 2009. Ambalaj Sanayicileri Derneği, İSTANBUL. (Davetli Konuşmacı)
  • 2 Adli Gıda Mikrobiyolojisi, Adli Tıp Sempozyumu ,2004, Isparta.
  • Alanında uluslararası bilimsel nitelikli ödül
  • 1 Gama Sigma Delta Honor Society, Recognition of Highest Scholarship (Nisan, 1996)
  • Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül (kongre, sempozyum ve bildiri ödülleri hariç)
  • 1 Tübitak Avrupa Birliği Projeleri Teşvik Ödülü, 2003 (Co-ordinator). "Development of Biodegradable Active Food Packaging to Provide Pathogen Free Foods of Animal Origin" Avrupa Birliği STREP projesiyle.
  • Üye olunan bilimsel kuruluş
  • 1 Instutute of Food Technology
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde editörlük
  • 1 Food Packaging and Shelf Life
  • 2 Food Packaging and Shelf Life
  • Alanında yurtiçinde yayımlanan kitap editörlüğü
  • 1 Proceedings of International Dairy Symposium "Recent Developments in Dairy Science and Technology". 2004. Editors, Güzel-Seydim, Z., Ekinci Kitiş, F, & Seydim, A.C. Suleyman Demirel University, Isparta, Turkey. p.385.
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde hakemlik
  • 1 Journal of the Science of Food and Agriculture
  • 2 Journal of Dairy Science
  • 3 Innovative Food Science and Emerging Technologies
  • 4 Food Packaging and Shelf Life
  • 5 Packaging Technology and Science
  • 6 International Journal of Food Science & Technology
  • Rektör yardımcılığı, dekanlık, enstitü yada yüksekokul müdürlüğü
  • 1 Mühendislik Fakültesi Dekanlığı
  • 2 SDU Yabanci Diller Yüksek Okulu Müdürlügü
  • 3 Gelendost Meslek Yüksek Okulu Müdürü
  • Dekan, enstitü yada yüksekokul müdür yardımcılığı; merkez müdürlüğü yada bölüm başkanlığı
  • 1 Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı
  • Yükseköğretim üst kuruluşlarında ve bu kurum yada kuruluşlarının oluşturduğu komisyonlarda; üniversite organlarında yada Rektörlükçe kurulan komisyonlarda görev
  • 1 Merkezi Derslikler Koordinatörü
  • 2 Yönetim Kurulu üyesi, Merkez Yemekhane
  • Uluslararası nitelikteki; bilimsel, mesleki, sosyal, kültürel ve ekonomik kurum ve kuruluşların yönetimlerinde, kurullarında, komisyon yada komitelerinde görev
  • 1 Bioactive food components, mitochondrial function and health, Cost Action FA0602, Yönetim Kurulu Üyesi http://www.mitofood.eu/
  • 2 Adjunct Assoc. Prof., Department of Packaging Science. Clemson University
  • 3 Adjunct Assoc. Prof., Animal and Veterinary Sciences.Clemson University, Clemson,SC.
  • Ulusal nitelikteki bilimsel, mesleki, sosyal, kültürel ve ekonomik kurum ve kuruluşların yönetimlerinde, kurullarında, komisyon yada komitelerinde görev
  • 1 Ambalaj Sanayicileri Derneği
  • 2 SETBİR Bilim Kurulu Üyesi
  • Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev yada katkı
  • 1 Tübitak TEYDEP Proje Değerlendirme Hakemliği.
  • 2 1001 Tübitak Proje Değerlendirme Hakemlikleri
  • 3 MAKSAN (Coca-Cola) A.Ş., Muradiye/Manisa, Firma Gözlemcisi
  • 4 AÇIKEL Gıda San.Ltd., Ankara, Üretim ve Kalite Kontrol Sorumlusu
  • Uluslararası tanınmış üniversitelerde doktora sonrası çalışma
  • 1 Misafir Öğretim Üyesi, Clemson University, South Carolina-USA Haziran 2005-Ocak 2006
VERDİĞİ DERSLER
Et Teknolojisi
Gıda Ambalaj Sistemleri
Gıda Kimyası
Gıdalarda Raf Ömrü Belirlenmesi
Gıdalarda Renk Maddeleri
Introduction to Food Engineering
Yukarı çık