KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 21116102111756
E-Posta figenyurteri@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans MARMARA ÜNİVERSİTESİ GENELEKSEL TÜRK EL SANATLARI 29.9.1987
Yüksek Lisans
Doktora
İLGİ ALANLARI
Lif Sanatı
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 III. Ulusal Türk El Dokumalarına Yaklaşım ve Sorunları Sempozyum Bildirileri, "Meslek Yüksekokulu Halıcılık-Halı ve Kilim Programları ve Uygulama Çalışmaları Üzerine Bir Araştırma"
  • 2 I. uluslararası Eşme Kilim Festivali Türkiye Kilimciliğinin Üretim ve pazarlama sorunları Sempozyumu 'Yalvaç Yukarı Tırtar Köyünd Düz Dokumacılık'
  • Ulusal toplantıda poster, sözlü sunum ve gösterim
  • 1 Özaltın, F., N., Yurteri, Z., F., 2014, Hamam Kültüründe Bakır Eşya Önerileri: Sandıklı Örneği, Marka Kent Sandıklı Sempozyumu, 15-18 Ekim 2014, Afyonkarahisar, Sandıklı.
  • 2 Özaltın, F., N., Yurteri, Z., F., 2013, Halı Tasarımında Tarihi Bir Kaynak: Psidia Antiocheia. I. Ulusal Sanat Tasarım Sempozyumu ve Sergisi.9-11 Ekim 2013, Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Konya.
  • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Türeli, E., Özaltın, F. N., Yurteri Z. F., Işık K., 2006. Desenlerle Isparta Halıları. II. Türk Bilim ve Teknoloji Tarihi Kongresi. 30-31 Ekim 2006, Isparta.
  • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
  • 1 Yurteri, Z. F., Özaltın, F. N., 2015. Pr. Dr. Turhan Yazgan Etnografya Müzesi Örneğinde Zili Dokumaların İncelenmesi, III. Uluslararası Romanya’da Türk Kültürünün İzleri Sempozyumu ve Karma Türk Sanatları Sergisi, 11 Haziran 2015, Bükreş, Romanya
  • 2 Özaltın, F. N., Yurteri, Z. F., 2012. Halıda Yalvaç Antiocheia Antik Kenti’nin Tanıtımı (Promotion of Pisidia Antiocheia Antique City in Carpet), VI. International Turkıc Culture, Art and Cultural Heritage Symposium /Art Activity, 17-18-19-20-21 Eylül 2012, Milano, İtalya.
  • Özgün sanat eserleri, tasarımlar yada yorum çalışmaları ile yurtdışında karma veya grup sanat/tasarım etkinliklerine katılmak (Festival, sergi, Proje uygulama, gösteri, dinleti, gösterim vb.)
  • 1 III. Uluslararası Romanya’da Türk Kültürünün İzleri Sempozyumu ve Karma Türk Sanatları Sergisi, 11 Haziran 2015, Bükreş, Romanya.
  • 2 IX. Uluslararası Türk Kültürü, Sanatı ve Kültürel Mirası Koruma Sempozyumu/ Sanat Etkinlileri (IX. International Turkic Culture, Art and Protection of Cultural Heritage Symposium/ Art Activity), 7-11 Eylül (September) 2015, Verona-İtalya.
VERDİĞİ DERSLER
Alan Araştırması I