KİŞİSEL BİLGİLER
Telefon 2111246
E-Posta necatiulusoy@sdu.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 31.8.1983
Yüksek Lisans ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 18.3.1986
Doktora ABD /CASE WESTERN RESERVE ÜNİVERSİTY MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 19.8.1994
İLGİ ALANLARI
Nonlineer Dinamik Sistemler
  • Alanında, yurtiçinde yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 ULUSOY, N., 2010, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri, Bölüm 2 Statik, s:22-59, ISBN 978-605-4344-00-0, Hondu Kitap Kırtasiye, Isparta.
  • 2 ULUSOY, N., 2010, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri, Bölüm 3 Dinamik, s:60-87, ISBN 978-605-4344-00-0, Hondu Kitap Kırtasiye, Isparta.
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 ULUSOY, N., KILIÇ, Ö.T., SAĞLAM, H., KILIÇ,M.M.;(2009),"El aletlerinden kaynaklanan titreşimin insan sağlığına etkileri", Türkiye 2. Maden Makinaları Sempozyumu, 04-06 Kasım 2009, Zonguldak, Bildiriler kitabı s:151-165.
  • 2 Ulusoy, N., Normal Form Perturbasyon Yönteminin Bilgisayarda Mathematica ile Otomasyonu, 12. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu UMTS2005, Erciyes Üniversitesi, Kayseri, 9-11 Haziran 2005.
  • 3 Ulusoy, N., Bir Otoparametrik Sistemin Nonlineer Analizi, 12. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu UMTS2005, Erciyes Üniversitesi, Kayseri, 9-11 Haziran 2005.
  • 4 Ulusoy, N. ve Delikanlı, K., Kranksız Kompresör Tasarımı, III. Makina Tasarım ve İmalat Teknolojileri Kongresi MATİT2005, TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Konya, 16-17 Eylül 2005.
  • 5 Ulusoy, N., "Elektromanyetik Tahrikli Kranksız Kompresör Dinamiği", 11. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Ankara, 4-6 Eylül 2003.
  • 6 Ulusoy, N., "Serbest Pistonlu Stirling Motoru Dinamiği", 11. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Ankara, 4-6 Eylül 2003.
  • 7 Delikanlı, K., Ulusoy, N. ve Uzun, H. A., "Yüzeyleri Borlama ile Sertleştirilen Ç1040 Çeliğinin Abrasiv Aşınma ve Korozyona Karşı Dayanımı", II. Demir-Çelik Sempozyumu, Zonguldak, 22-24 Ekim 2003.
  • 8 Ulusoy, N., "Zorlanmış İki Serbestlik Dereceli Bir Sistemin Nonlineer Dinamiği", 10. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, Selçuk Üniversitesi, Konya, 12-14 Eylül 2001.
  • 9 Ulusoy, N., "Kranksız Pistonlu Kompresörün Nonlineer Dinamiği.", Bilim Günleri, Denizli, s. 179-185, 5-7 Mayıs 1999.
  • 10 Ulusoy, N., "Serbest Pistonlu Vuilleumier Makinası Dinamiği.", 9. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, Gaziantep Üniversitesi, S. 25-34, Gaziantep, 1999.
  • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Delikanlı, K., Ulusoy, N. Ve Uzun, H. A., "Katı Ortamda Borlama ile Yüzeyleri Sertleştirilen Ç1040 Çeliğinin Abrasiv Aşınmaya Karşı Dayanımı", 6. Uluslar arası Kırılma Konferansı, Selçuk Üniversitesi, Konya, 10-12 Eylül 2003.
  • 2 Ulusoy, N. ve McCaughan, F., "Nonlinear Analysis of Free Piston Stirling Engine/Alternator System.", 29. Intersociety Energy Conversion Engineering Conference, Monterey,California, ABD, 1994.
  • 3 Ulusoy, N. ve McCaughan, F., "Nonlinear Analysis of Free Piston Stirling Engines.", 28. Intersociety Energy Conversion Engineering Conference, Atlanta, Georgia, ABD, 1993.
  • 4 Ulusoy, N. ve McCaughan, F., "Dynamic Stability of Free Piston Stirling Engines.", 14. ASME Biennial Conference on Mechanical Vibration and Noise, Albuquerque,New Mexico, ABD, 1993.
  • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 İnce Sac Şeritlerle Prizmatik Şekilli İskeletlerin Otomatik Nokta Kaynak Prosesi Tasarımı. Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Eskişehir, 1986.
  • Doktora Tezi
  • 1 Dynamic Analysis of Free Piston Stirling Engines. Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, ABD, 1994.
  • Yönetiminde tamamlanan Yüksek Lisans Tezi
  • 1 KIZILHAN, H., “Ayak Bileği Eklemi İçin Bir Dış İskelet Robot Tasarımı ve Üretimi”, Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Isparta, 2015
  • 2 Sağlam, H., "Çalışma Hayatında Maruz Kalınan Titreşimin Ölçülmesi ve Bu Maruziyetten Kaynaklanan Titreşimin İnsan Sağlığına Etkisi",Yüksek Lisans Tezi, SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Isparta, 2011.
  • 3 Kurşuncu, B., "Sıvı Pistonlu Stirling Motoru ile Güneş Enerjili Su Pompası Tasarımı",Yüksek Lisans Tezi, SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Isparta, 2010.
  • 4 Aycan, K.O.Ö., "Gemi Hareketlerinin Bulanık Mantık Yöntemi ile Dinamik İncelenmesi", Yüksek Lisans Tezi, SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Isparta, 2003.
  • 5 Biçer, C.R.; "Bir Kranksız-Pistonlu Kompresör Tasarımı", Yüksek Lisans Tezi, SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Isparta, 2002.
  • 6 Çelik, M.O. ; "Çekme ve Eğme Bileşik Zorlamalı Bir Deney Cihazının Tasarımı ve İmalatı", Yüksek Lisans Tezi, SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Isparta, 1999.
  • 7 Kakız, M.A.; "İplik Eğirme Makinalarında İğ Bileziğin Kopçaya Alıştırılması Programının İplik Üzerine Etkisi",Yüksek Lisans Tezi, SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Isparta, 1998.
  • 8 Kırıcı, M.; "CNC Frezeleme İşlemleri İçin Kesme Parametrelerinin Optimizasyonu", Yüksek Lisans Tezi, SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Isparta, 1998.
  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
  • 1 Delikanlı, K., Bayhan, M., Güven, Ş.Y., Ulusoy, N. ve Çetin, H.; (2006), "Hafif Metal Levhaların Prizmatik Derin Çekmede Biçimlendirilebilirlik Özelliklerinin Araştırılması",S.D.Ü. Bilimsel Araştırma Projesi, Proje No: 1064YL-05, (Bitiş 02/02/2006).
  • Diğer bilimsel veya mesleki hakemli dergilerde hakemlik
  • 1 THE EFFECTS OF ANNEALING PARAMETERS ON EARING FOR ALUMINUM ALLOY, S.D.Ü. YEKARUM DERGİSİ, 2014
  • 2 Belirli Bir Sıkma Kuvveti Etkisinde Bisiklet Fren Kolu Kuvvet Analizinin Yapılması, Mühendis ve Makina, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Aylık Yayın Organı, 2003
  • Diğer dergilerde hakemlik