SDÜ Standı “II. Ulusal Gül Fuarı ve Dünya Koku Festivali”nde Sizleri Bekliyor

Süleyman Demirel Üniversitesi katkılarıyla Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen “II. Ulusal Gül Fuarı ve Dünya Koku Festivali” başladı. Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezi’nde açılan festivalin ilk gününde, Musa Göçmen Senfoni Orkestrası ile SDÜ Akademik Orkestrası eşliğinde Tenor Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu, Isparta ve kahramanlık türkülerini seslendirdi.

16 Haziran’a kadar açık kalacak fuarda kurulan üniversitemiz standında; üniversitemizce basılan kitaplar, akademisyenlerin kaleme aldığı eserler, dergiler, Doğu-Batı gazetesi ve şehrin kültürel ve geleneksel dokusunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla oluşturulan “Isparta’nın Somut Olmayan Kültürel Mirası”, “Yaşayan Tarih Isparta”, “Antik Dönemden Günümüze Isparta’nın Kültürel Mirası” isimli kitaplar, SDÜ standında katılımcılarla buluşuyor.  Ayrıca Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde üretilen ürünler de halkın beğenisine sunuluyor.

Motorlu yamaç paraşütü, halk oyunları, taekwando, havai fişek gösterilerinin yer aldığı fuarda, üniversitemiz Alternatif Enerjili Araçlar Topluluğu tarafından geliştirilen “Gece Gündüz” isimli araç da tanıtılıyor.

Yayın Tarihi: 13.06.2019