"Yaşam ve Ölüm" Sergisi Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Programı Sanatta Yeterlik öğrencisi Sedat Gökçe'nin "Yaşam ve Ölüm" isimli sergisi, GSF’de açıldı.

GSF Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Nevin Güven danışmanlığında Tasarım Atölye ve Yaratıcı Atölye dersleri kapsamında Sedat Gökçe tarafından “yaşam” ve “ölüm” teması üzerine hazırlanan 20 eser yer alıyor.  Sergi, 21 Haziran tarihlerine kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacak.

Sergide bulunan resimler hakkında bilgi veren Gökçe, resimlerde en çok kuzgun/karga nesnesinin kullanıldığını belirterek “Bu canlılar ölümü anlatmaktadır. Kuzgun/karga metaforları ölümü, ruhu ve özgürlüğü anlatmaktadır. İnsani olana gönderme yapan kuzgunlar, ruhum bir gün uçup gideceğini, maddenin ölümlü olduğunu, ruhun sadece göç edeceğini ama yok olmayacağını bize anlatırlar.” diye konuştu.

Yayın Tarihi: 12.06.2019