“Sonsuz Aydınlık İçin Bir Kıvılcım” Projesi Devam Ediyor

Isparta Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde yaşayan çocuklar, “Sonsuz Aydınlık İçin Bir Kıvılcım” isimli proje kapsamında üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ümit Işık ile bir araya geldi.

Matematik Topluluğunca Fen Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın Konferans Salonu’nda düzenlenen “Stresler Baş Etme, Sınav Kaygısı” konulu etkinlikte gençlerde strese yol açan durumlar, sınav kaygısı,  stresle baş etme yöntemleri ele alındı.

Dr. Öğretim Üyesi Ümit Işık, yaşamın iniş ve çıkışlarının olabileceğini ve her zaman güzel bir şekilde ilerlemediğini belirterek öğrencilere, “Denemekten vazgeçmeyin, vazgeçenler kaybedenlerdir” mesajını verdi. Dr. Öğretim Üyesi Işık, “Güzelliklerin ne zaman geleceğini bilemeyiz. Hedefleriniz doğrultusunda adım atın. Stressiz bir hayat yok. Stres kötü bir şey değil, bizi hedefe yöneltir. Stres ile dans edebilmeliyiz. Sınav kaygısı da stresin bir çeşidi. Sınav denildiği zaman elleri titreyen, ne olacağını düşünenler var. Biz bunu sınav kaygısı, sınanma kaygısı olarak tanımlıyoruz. Kaygılanmayan insanın hedefi yoktur, kaygı insanın verimini artırır. ” dedi.

Sınav kaygısının sınavdan önce, sınav esnasında veya sonrasında olabileceğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Işık, belirsizliği her şeyin kaygı oluşturabileceğini vurguladı. Sınava kadar yapılan çalışmaların başarıyı belirlediğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Ümit  Işık, “Kendimize sınavımız için gün içerisinde ne yaptık diye sormalıyız. Çalışmazsak sonuç belli. Emek en önemli kavramlardan biri. Belli bir hedefimiz varsa bunun için emek harcamalıyız.” diye konuştu. Dr. Öğretim Üyesi Işık, sözlerinin devamında kaygının bedensel belirtilerinin mide bulantısı, hızlı kalp atışı, kollarda karıncalanma şeklinde olabileceğinin altını çizdi.

Etkinlik sonunda öğrencilere, pilav ve tatlı ikramında bulunuldu.

Yayın Tarihi: 12.06.2019