“Dünya Çevre Günü” Kutlandı

Isparta Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce Gölcük Tabiat Parkı’nda düzenlenen programla “Dünya Çevre Günü” kutlandı.

Bu kapsamda gerçekleştirilen programa, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkemizin havasını, suyunu ve toprağını korumak için mücadele edilmesi gerektiğini, ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamada yenilebilir enerji kaynaklarına daha fazla yönlenmesi gerektiğini vurguladı. Borca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasından başlamak üzere tüm kamu kurumlarında karbon ayak izi hesaplamalarının yapılması gerektiğini belirterek, “Karbon ayak izi azaltımı için yerli üretim desteklenmeli, ulaşım yönetimi olarak toplu taşıma ve bisiklet kullanımı tercih edilmeli, bina ısı yalıtımlarının yapılarak enerji verimliliğin artırılmalı.” dedi.

Borca sözlerini atıkların yeniden kullanılması, yaşantımızdan plastik tüketiminin azaltılması ile sıfır atık prensibinin hayata geçirilmesi için çalışmalara devam edildiğini ifade ederek sonlandırdı.

Vali Ömer Seymenoğlu doğayı koruma konusunda duyarlılık oluşturmak ve sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada çocukların ve gençlerin çevre bilinciyle yetiştiğini, güzelliklerin farkında olduğunu ifade etti. Isparta’nın dört bir yanının doğa harikalarıyla kaplı olduğunu ve gençlerin bu güzelliklerin farkında olmalarının, onları koruyarak gelecek nesillere aktarmada önemli bir rol oynadığını aktaran Vali Seymenoğlu, “Çevremizdeki güzelliklerin farkında olduğumuz sürece çevremizi ve güzellikleri koruruz diye düşünüyorum. Burada da görüyoruz okullarımız, kurumlarımız geri dönüşüme ilişkin sıfır atık projelerine ilişkin başarılı çalışmalar yapmışlar. Çalışmalara katılan herkese teşekkür ediyorum. Bununla da çevre bilincinin arttığını görüyorum. Bundan sonra bu bilincin artarak devam edeceğine eminim.” dedi.

Konuşmaların ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerine, çevre duyarlılığı ve sıfır atık projelerine verdikleri destekten dolayı Vali Seymenoğlu tarafından plaket verildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda düzenlenen sıfır atık eğitimine destek veren Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerine ve ülkemiz genelinde düzenlenen Sıfır Atık yarışmasında dereceye giren Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerine ve akademisyenlerine hediyeleri ve teşekkür belgeleri İl Müdürü Abdullah Borca tarafından takdim edildi.

Çevre günü etkinliği kapsamında öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi ve mini konser sunuldu. Ayrıca SDÜ anaokulu öğrencilerinin, öğretmenleri eşliğinde atık malzemelerden tasarladığı kıyafetler de görücüye çıktı. Programda ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla hediye edilen bisikletler Vali Seymenoğlu ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere teslim edildi.

Program kamu kurum ve kuruluşları, halk eğitim kursiyerleri ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin sıfır atık çalışmalarının ve atık malzemelerden elde edilen eserlerinin sergilendiği stantların gezilmesiyle son buldu.

Yayın Tarihi: 11.06.2019