"Yaşlı Bakım Teknikerleri" Paneli Gerçekleştirildi

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Yaşlı Bakım Programı, “Yaşlı Bakım Teknikerleri” konulu bir panel düzenledi.

Eğirdir’de gerçekleştirilen panele, Antalya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Eşref Edip Dikmen, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Türköz Altuğ, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Gerontologlar Derneği Başkanı Öğr. Gör. Faruk Yaşar Gürdal, Japonya’dan gelen Dr. İkuko Murakamii, Dr. Hiroshi Nakajima, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Panelin açış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Türköz Altuğ, “Yaşlılık dinamik bir süreçtir ve sürekli değişim ve hareket halindedir. Sadece bakıma muhtaç bireyler değil, sağlıklı yaşlı bireylerde profesyonel desteğe ihtiyaç duymaktadırlar. Yaşlı Bakım Programımızda bunu en iyi şekilde yapabilecek donanımlı öğrenciler yetiştirilmektedir.” dedi.

Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ise Yaşlı Bakım Teknikerliği ve Gerontolojinin bir arada çalıştığını belirterek panelin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Panel düzenleme kurulu adına açıklama yapan Öğretim Görevlisi Faruk Yaşar Gürdal panele katılan tüm panelistlere ve dinleyicilere teşekkür ederek “Eğirdir ülkemizde olduğu gibi hızlı bir şekilde yaşlanan ve yaşlılar tarafından emeklilik sonrası tercih edilen bir yer, ilçede muazzam çalışmalar yapacağız, farkındalık çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Panel kapsamında Prof. Dr. Hasan Hüseyin Başıbüyük, Doç. Dr. Gülüşan Özgün Başıbüyük, Uzm. Dr. Melih Vural, Dr. İkuko Murakamii, Dr. Hiroshi Nakajima ve Gerontolog Özlem Özgür de sunum yaparak katılımcılar ile önemli bilgiler paylaştı.

Yayın Tarihi: 20.05.2019