Kent ve Kamu Politikaları Kentsel Dönüşüm Perspektifinde Değerlendirildi

100/2000 YÖK Doktora Programı kapsamında düzenlenen “Kent ve Kamu Politikaları Perspektifinde Kentsel Dönüşüm” konulu panel, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Pervin Şenol’un üstlendiği panelde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Gümüşoğlu, “125 Yıllık Yerel Yönetimden Mahalleye Birgi’de Kentsel Değişim”, Doç. Dr. Cem Ergun “Kamu Politikası Perspektifinden Kentsel Dönüşüm Süreçlerinin Bir Çözümlemesi” konulu sunum yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Pervin Şenol dönüşüm kavramı ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Dönüşüm çok boyutlu bir kavram. Biz planlama olarak baktığımızda mekânsal bir dönüşüm gibi algılıyoruz. Aslında toplumsal bir yapı, ekonomik bir analiz, tarihsel bir doku var.” dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Gümüşoğlu, Birgi hakkında bilgiler verdi. Birgi’nin Batı Anadolu’da 13. Yüzyılda etkili bir yer olduğunu belirten Prof. Dr. Gümüşkaya, “İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı bir mahalle olan Birgi, zengin bir tarihi ve kültürel birikimi olan bir yerleşke. Birgi’nin tarihinin çok zengin olmasının sebebi ise camileri, medreseleri, hamamları ve özgün mimarisidir. Bu nedenle “Dünya Kültür Mirası” listesinde yer alıyor.” dedi.

Kamu politikası perspektifinde kentsel dönüşüm süreçlerinin çözümlenmesi konusuna değinen Doç. Dr. Cem Ergun, kentlerdeki kamu politikası uygulamaları ile ilgili olarak “Sosyal devletin kentlerde kırlara göre daha iyi bir politikası var ve kentlerde yerleşik hayata geçildiğinden beri kırsal yerleşimlere bir eşitsizlik bulunuyor.” ifadelerine yer verdi.

Yayın Tarihi: 20.05.2019