Rektör Çarıkçı'nın 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 80. yıl dönümünde İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü olarak şükranla anıyoruz. Biliyoruz ki, büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, gayretleriyle anılırlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, bu şuurla, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” demiştir. Dolayısıyla, Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek  “muasır medeniyet seviyesinin üzerine” çıkmakla mümkün olacaktır.

Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, temel değerlerimizi koruyarak, kazanımlarımızı arttırarak, Türkiye’yi 2023’e doğru taşıyacak hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. Bu duruşumuzla, bu günlerde ülke ve millet olarak varlığımıza yönelik tehditlerin üstesinden gelmek için devletimiz ve halkımızla ”tek yürek” olarak yürütülen mücadeleyi de can-ı gönülden destekliyoruz.

Yeni nesillerimizin de aynı heyecan ve kararlılıkla Cumhuriyetimizin koruyucusu olacağı inancı ile ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha şükranla ve rahmetle; vatan uğruna şehit düşmüş tüm evlatlarımız ile gazilerimizi de minnetle anıyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü