Sahne Sanatları Bölümü Perdelerini “6. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali”nde Araladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, bu kez perdelerini Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarınca düzenlenen “6. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali”nde araladı.

Fo- Franca Rame’in kaleme aldığı ve işçilerin sorunlarını anlattığı bir eser olan “Japon Kuklası”nı seyircisiyle buluşturan oyuncular, muhteşem bir performans sergiledi.

İtalyan oyun yazarı, yönetmen, mim oyuncusu ve tiyatro yöneticisi Dario Fo’nun 1967 yılında kaleme aldığı tek perdelik oyun Japon Kuklası, fabrikada ağır çalışma koşullarında çalışmak zorunda bırakılan makineleşen insanların, işçilerin öyküsünü anlatır. Oyun, uyanışın, “şimdi” ve “burada olma”nın kavramsal altyapısını sunarken, bilmenin getirdiği sorumluluğu vurgulayarak iç görü gelişimindeki en kritik aşamanın toplumun bilinçlenmesi olduğunun altını çiziyor.

Yayın Tarihi: 9.11.2018