“Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanında TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama Teknikleri” Proje Eğitimi Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanında TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama Teknikleri” isimli uygulamalı proje yazma eğitimi sona erdi.

İİBF konferans salonlarında iki gün süren ve toplam 23 katılımcıyla gerçekleşen eğitimi, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gül, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Saffet Sarıkaya ve Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Çetin Şenkul verdi.

Programın kapanış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, programın sosyal ve beşeri bilimler alanında uzmanlaşan akademisyenlerin proje hazırlama ve sunma kapasitelerinin artırılması ve proje kültürünün devam ettirilmesi amacıyla düzenlendiğini belirterek eğitimin sürdürülebilirliği hakkında bilgi verdi. Üniversite olarak bu tür faaliyetlere katkı sunmaya devam edeceklerini de ifade eden Prof. Dr. Saltan, önümüzdeki dönemde sağlık bilimleri alanında da bir eğitim düzenlenmesinin planlandığını belirtti.

Program kapsamında TÜBİTAK-ARDEB proje bileşenleri teorik/uygulamalı olarak tüm ayrıntılarıyla paylaşıldı ve örnek proje yazım uygulamaları yapıldı. Genç akademisyenlere, “TÜBİTAK projelerinin yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar”, “proje başvuru süreci ve şartları”, “projelerin değerlendirme ölçütleri” hakkında detaylı bilgiler verildi. Eğitmenler, aynı zamanda özgün konu bulma, proje hazırlama ve yönetimi, projeyi başarılı bir şekilde sonuçlandırma, projeden katma değer ve yayın üretme konularında bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Program, eğitime katılan kursiyerlere katılım sertifikalarının ve eğitmenlere teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Yayın Tarihi: 10.9.2018