Korunan Doğal Alanların Bütüncül Planlama ve Tasarım Süreçleri Eğitimi Sona Erdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül koordinatörlüğünde geliştirilen “Korunan Doğal Alanların Bütüncül Planlama ve Tasarım Süreçleri Eğitimi” isimli projenin eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında Şarkikaraağaç ilçesi Kızıldağ Milli Parkı Mavi Sedir Otelinde verilen eğitimlere, 5 farklı üniversite ve bir resmi kurumu temsilen bilim insanları katıldı. Yasal koruma statüsüne sahip, doğal ve kültürel miras değerleri ile gelecek nesillere aktarılması zorunlu olan doğal alanlara yönelik farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen eğitimlerde, 10 uzman eğitmen tarafından 5 gün boyunca yoğun teorik ve uygulamalı ders programı uygulandı, ilgili konularda sunumlar yapıldı. 6. gün Kızıldağ Milli Park ve Beyşehir Gölü Milli Park alanlarına teknik gezi düzenlenerek yerinde gözlem ve incelemeler gerçekleştirildi. Son gün ise tüm eğitmenler ve katılımcılarla birlikte genel değerlendirmelerde bulunuldu.

Aynı zamanda Şarkikaraağaç Kaymakamı Sertaç Kırçuval ile Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, Kızıldağ Milli Park Şefi ve görevlilerinin katılımı ile Kızıldağ Milli Parkı hakkında genel değerlendirmeler yapılarak öneriler getirildi. Eğitim sonunda teşekkür ve katılım belgeleri verilmek suretiyle proje eğitimi sonlandırıldı.

EĞİTMENLER:

Prof. Dr. Atila Gül  -(SDÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü- Isparta)

Prof. Dr. Öner Demirel (Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü)

Prof. Dr. Erkan Polat -(SDÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama-Isparta)

Prof. Dr. Dr. Yılmaz Çatal -(ISUBU Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü- Isparta)

Doç. Dr. Saniye Gül Güneş -( Selçuk Üniversitesi -Turizm Fakültesi -Konya)

Doç. Dr. Murat Zengin -(Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım, Peyzaj Mimarlığı-Denizli)

Doç. Dr. Murat Akten -(SDÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü- Isparta)

Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kamil Örücü (SDÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü- Isparta)

Dr. Öğr. Üyesi Tendü Hilal Göktuğ (Adnan Menderes Ünv. Ziraat Fak. Peyzaj Mim. Böl.- Aydın)

Dr Zerrin Koşdemir (Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI Bölge Müdürlüğü- Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü- Antalya)

Bilimsel eğitim etkinliği ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız