Rektör Çarıkçı’nın Kadir Gecesi Mesajı

Kadir gecesi, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve İslam aleminde özel bir yeri olan manevi ve uhrevi bir gecedir. Sabır ayı olan Ramazan’ın son üçte birlik döneminde yaşanan bu gecede Allah’ın manası sabredenin gönlüne iner. Nasıl ki en zifiri karanlık gecenin son dönemecinde yaşanır, sonra şafak söker ve ortalık aydınlanırsa, işte Kadir gecesi de bizi aydınlığa kavuşturan Allah’ın bütün gecelerinden daha özel bir gecedir.

İşte böylesine mübarek bir gecede, Müslüman âlemi olarak gönlümüzü kirden, pastan arındırmak, nefislerimizden kurtulmak için çabalamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle,  Kur’an-ı Kerim’de, bin aydan daha hayırlı denen Kadir gecesinin milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz eder; mübarek Kadir gecenizi tebrik ederim.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü