Rektörümüzün “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı ile başlayan Kurtuluş Savaşı, bir milletin umutlarının yeniden canlanmasının ilk adımı olmuştur. 19 Mayıs 1919, zor şartlar altında dahi çıkış yolu bulabilen milletimizin tarihteki en güzel sayfalarından biridir. Tarih sahnesinde yeniden dirilişin 99. yıl dönümünü kutladığımız bu günü, Gazi Mustafa Kemal, "Bütün ümidim gençliktedir." sözünün muhatabı olan gençlere armağan etmiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi çeyrek asırı geçkin süredir milletimizin gençlerine nitelikli bilgi ve evrensel değerler ışığında eğitim sunan "ilham veren üniversite" olmanın gururunu ve mutluğunu yaşamaktadır. Bugün Filistin’de, Kudüs’te olduğu gibi Müslüman toplumlara uygulanan haksız ve hukuksuz uygulamaların önüne geçebilecek gençlerimiz olduğu sürece küresel dünyadaki yerimize ve geleceğe umutla bakabiliriz.

Gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletlerin gelecekte de var olabileceğini biliyoruz. Güçlü Türkiye gençlikle mümkün olacaktır. Bu kapsamda Üniversite olarak sanayiden teknolojiye, eğitimden spora varıncaya dek tüm gençlerimizi destekliyoruz. Öğrenci dostu bir üniversite modeli için gençlik odaklı çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin, gençlerimizin ve öğrencilerimizin "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nı içten dileklerimle kutluyor; gençlerimizi sevgiyle kucaklıyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü