"Öğrenci Buluştayı" Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Endüstri ve Kalite Topluluğu ile Endüstri Mühendisliği Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Öğrenci Buluştayları” etkinliği alanında uzman kişileri öğrencilerle bir araya getirdi.

SDÜ Mühendislik Fakültesi E-8 Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Endüstri Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Peker, endüstri mühendisliğinin disiplinler arası kesişim noktası olduğunu dile getirerek “Endüstri mühendisliği birçok parçanın bir araya gelerek oluşturduğu bir alandır. Bizim mesleğin sağladığı en büyük fayda disiplinler arası kesişim noktasında olmamız. Bu da bize bütünsel bir bakış açısı sağlıyor. Endüstri mühendisliği her şeye dışarıdan ve bütünsel bir şekilde bakabilmeyi öğretir” dedi.

Pratikte iyi uygulamalar yapabilmek için üniversite sıralarında öğrenilen her bilginin çok kıymetli olduğunu söyleyen Peker “Her gün bir önceki günden daha iyi olmalıyız. Daha güçlü ve daha cesur olmalıyız. Cesareti gönlümüze indirgememiz gerekiyor. Bir de teknik yeterliliğimizin olması gerekiyor. Bu mesleği seçtiysek bu mesleğin gelişmesi ve tanınması için birlik olmamız gerekiyor.” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik kapsamında öğrencilere “Mühendislerle İhracatı Büyütüyoruz” konulu sunumunu yapan Siberji Fresh Kurucusu Berdan Ber, “Endüstri mühendisliği felsefe mühendisliğidir. Bütün mühendisliklerin birleşimidir. En iyi mühendis de ihracat yapan mühendistir. Ben 23 yaşındayken kendi şirketimi kurdum. O zamanlar tek sermayem şu sıralarda öğrendiğim değerli bilgilerimdi. İhracat yapmak için, girişimci olmak için diplomanızı almayı beklemenize gerek yok. Önemli olan adım atmak, cesur davranmak ve harekete geçmek. “ dedi.

Buluştay kapsamında gençlerle bir araya gelen ve gençlere kurumsal girişimcilik konusunda bilgilerini aktaran Öztiryakiler A.Ş İşletme Müdürü Serdar Yaman “Girişimcilik çok değerli. Bir ülkede girişimcilik faaliyetleri ne kadar artarsa hepimizin hayat şartları o kadar yükselir. Girişimciliğin de en üst düzeyi ihracat yapan girişimcidir. Sizler ihracat yapan girişimciler olun. Girişimciliğin odağına parayı değil faydayı koyun.” diye konuştu.

Katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Yayın Tarihi: 17.5.2018