“Sağlık Çalışanlarının Etik ve Yasal Sorumlulukları” Ele Alındı

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Genç Sağlıkçılar Topluluğu tarafından “Sağlık Çalışanlarının Etik ve Yasal Sorumlulukları” konulu bir konferans düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, sağlık, etik ve yasal sorumluluklar hakkında bilgiler vererek etkinliğin verimli geçmesini diledi.

Tabur, “Paramediklerin önemli bir misyonu bulunmakta ve gün geçtikçe toplumda etki değeri artmaktadır. Bu meslek grubunun yetki ve sorumlulukları yüksek öğretim eğitim sürecinde verilmektedir. Ancak yazılı ve görsel medyada son zamanlarda artan şiddet haberleriyle karşılaşmaktayız. Bu tür problemlerin önlenmesi için yasal sorumlulukların iyi bilinmesi gerekir. Bu bilgilendirmeyle kazanacağınız bilgi ve tecrübelerinin meslek hayatınızda kolaylıklar sağlayacağını umut etmekteyim.” dedi.

SDÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Yıldız da “Tıpta etik ilkelerin içselleştirilmesi konusunda beceri”, “tıpta etik ilkelerin yasal dayanakları konusunda bilgi”, “paramediklerin sorumlulukları konusunda ve adli olguya yaklaşımı konusunda beceri”, “paramediklerin malpraktis iddialarına karşı savunma ve bilgi sahibi olmak” konularına değindi.

Yıldız, öğrencilere sıkıntı yaşamamaları için hastaya ve yetkililere müdahalenin amacı ve niteliği hakkında bilgi vermeleri gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 17.5.2018