Süleyman Demirel Üniversitesi

“Gıda Kariyer Zirvesi” Sona Erdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Topluluğu, “Dünya Çiftçiler Günü” kapsamında “Gıda Kariyer Zirvesi” düzenledi. Mühendislik Fakültesi E-8 Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zübeyde Öner yaptı. Öner, gıda sektörü ve kadının iş dünyasındaki yerine değindiği konuşmasında etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Sektör temsilcileri ile öğrencilerin bir araya gelen etkinlikte; Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı, bal sektöründe doğru bilinen yanlışlar hakkında katılımcıları bilgilendiren Damarlı, Türkiye’nin en büyük bal ambalajlama konumunda olan firmanın dünyanın en mucizevi besini olan balın doğallığı ve saflığını korumak, onu kaliteli yaşamın vazgeçilmez bir unsuru haline getirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Harun Raşit Uysal da “Gıdalar Hakkında Bir şeyler” başlığı altında sunum gerçekleştirdi. Kutu sütün bırakılması gerektiğini vurgulayan Uysal, “Sütü mandıradan alsanız bile kaynatıyorsunuz, birçok özelliğini kaybediyor o süt, aslında bizim geleneğimizde de süt içmek yoktur. Yoğurt, peynir yenir” dedi.

“Türkiye tarımla tarım da kooperatifleşmeyle kalkınır” diyen Tire Süt Kooperatif Başkanı ve İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük ise kooperatifçiliğin ülkemiz açısından çok önemli olduğunu söyleyerek “Dünya barışını sağlamak ve açlığı önlemek için kooperatifleşmek zorundayız” dedi ve Türkiye’nin tarımsal durum analizini aktardı.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu İlknur Menlik de gıdanın ve gıda mühendisliğinin öneminden bahsetti.

Yayın Tarihi: 16.5.2018
Okunma Sayısı: 293
Yayınlayan: Kurumsal İletişim Merkezi
Yukarı çık