Rektörümüzün "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Mesajı

Bugün kadınlarımızın hayatın her alanında ve dünyanın her yerinde imza attığı başarılarını gururla izliyoruz. Geldiğimiz noktadan geçmişe bakıldığında kadın hakları konusunda katedilen mesafenin hiç de küçümsenmeyecek ölçüde geliştiğini, bu süreçte birçok kadınımızın çabalarıyla ve başarılarıyla topluma öncü ve örnek olduklarını da görüyoruz. Ülkemiz için kayda değer bu mücadeleler çağdaş uygarlıkla bütünleşme girişimlerini de güçlendiriyor. Bununla birlikte, kadınlarımızın dinamizminden ve üretici güçlerinden daha çok yararlanmamız gerekiyor.

İşte bu noktada cinsiyet ayrımcılığı, aile içi şiddet, istismar, eğitim hakkının ihlal edilmesi, çocuk gelinler gibi olumsuzluklar karşısında ülkemizde güçlü bir kamuoyu oluşmuştur. Bilinmelidir ki bu olumsuzluklar sadece kadınlarımızın mücadelesiyle değil, topyekûn bir eğitim hamlesi ve tüm bireylerin katkılarıyla yaşanacaktır.

Kadınlar iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyorlar. Bugün sınırlarımızı koruyan Mehmetçiğimizin annesi evladı şehit de olsa gazi de olsa büyük bir gururla bekliyor Afrin’den gelecek haberleri. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek toplum olarak o oranda güçleneceğimize inanıyorum.

İşte bu duygu ve düşüncelerle; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle cinsiyet ayrımcılığının ve kadına şiddetin sona erdiği bir dünya diliyor, Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü