İnşaat Mühendisliği Eğitiminde ABD ile Çift Diploma İmkanı

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile ABD’nin inşaat mühendisliği alanında önde gelen üniversitesi University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC) arasında çift diploma imkanını içeren bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Bu işbirliği anlaşması (SDU-UIUC 3+2 BS+MS Programı) ile başarılı olan SDÜ İnşaat Mühendisliği öğrencileri, 3. sınıftan sonraki öğrenimlerine iki yıl da UIUC’de devam edecek; böylelikle öğrenciler SDÜ’den lisans, UIUC’den de yüksek lisans diploması alarak mezun olacak.Öğrencilerimizin hem kişisel hem de mesleki açıdan kendilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat içeren programda University of Illinois at Urbana -Champaign (UIUC) öğrencileri de SDÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünde eğitim almak üzere Isparta'ya gelecek. Sürecin sonunda şartları sağlayan öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanacak.1867 yılında kurulan UIUC’de yaklaşık 100 ülkeden 41.000'den fazla öğrencisiyle farklı ve zengin bir kültürel deneyim sunan birçok lisans ve lisansüstü eğitim programı bulunmaktadır. Teorik ve uygulamalı alanda önemli araştırmaların yürütüldüğü UIUC İnşaat Mühendisliği Bölümü, U.S. News and World Report’un 2018'de yayınladığı ‘‘2018 America's Best Colleges’’ adlı araştırmasında inşaat mühendisliği lisans eğitiminde ABD’de üçüncü, yüksek lisans eğitiminde ise ABD’de ikinci sırada yer almaktadır.

Yayın Tarihi: 12.2.2018
Yayınlayan: SDÜ Basın