Eğitim Fakültesi Öğretmenlerin Gününü Kutladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Stratejik Düşünce Topluluğu ile Tiyatro Topluluğu “24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında bir kutlama programı düzenlendi. Hafız İbrahim Demiralay Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. SDÜ Kreş ve Anaokulunun “Neşeli Balıklar” ile “Parlayan Yıldızlar” sınıfı, seslendirdikleri “Bana Bir Masal Anlat Baba” ve “Sev Kardeşim” şarkılarıyla programa renk kattı.

Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında şunları kaydetti: “Öncelikle sizlerin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Kutsal olarak gördüğüm öğretmenlik mesleğinin bir ferdi olmaktan ve öğretmen yetiştiren bir kurumun mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Fakülteler elbette kıymetlidir. Ancak öğretmen yetiştirmenin daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Farkında olsun olmasın herkesin hayatında öğretmenlerin izleri bulunur. Devletleri ve medeniyetleri yapan ve yıkan öğretmendir. O yüzden Sokrates’in tarif ettiği gibi ‘Dünyada her şeye kıymet biçilebilir ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez’ Başöğretmenimiz M. Kemal Atatürk de ‘Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin sonuçları ancak irfan ordusuna bağlıdır’ demektedir. Dün olduğu gibi bugün de irfan ordularına ihtiyacımız var. Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması ancak eğitim ile mümkündür. Bugün ülkemizde bilim, teknoloji, kültür, sanat ve ekonomi alanlarında bir gelişme yaşanacaksa bunu sağlayacak olanlar öncelikli olarak öğretmenlerdir. Çok kıymetli öğretmenlerim, bilmelisiniz ki sizler ülkenin vazgeçilmez bir unsurusunuz. Gelecek nesiller sizlerin eseri olacaktır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Yarınlarımızı inşa edecek olan sizlersiniz. Ben inanıyorum ki size verilen emekleri boşa çıkarmayacak çok başarılı öğretmenler olacaksınız. İnancınızla, çabalarınızla karşılaşacağınız engelleri ve zorlukları aşacaksınız. Atatürk’ün de belirttiği gibi yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.”

“Yeryüzünün bütün uluslarının en büyük dileği daha mutlu daha aydın bir geleceğe kavuşmak değil midir? Atatürk bu evrensel özlemi 10. Yıl Nutkunda şöyle dile getirdi “Türklüğün unutulmuş büyük medeni niteliği ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.” diyen Tiyatro Topluluğu Başkanı Olcay Kale ise ulusların bu büyük vasfa ulaşabilmelerinin eğitim ve öğretimden geçtiğini söyledi.

Etkinlik kapsamında öğretmen olmayı çok istemesine rağmen öğretmen olamayan Eğitim Fakültesinin değerli üyelerinden biri olan Teknisyen Tahir Uluçay öğretmenliğin değeri hakkında yaptığı konuşmasında “İnsanoğlu dünyaya geldiği andan itibaren yaşam mücadelesi başlar. Çocuk ilk olarak evde ailesinden eğitim alır. Annesi, babası çocuğun ilk öğretmenidir.  Çocuk okul çağına geldiği andan itibaren de en büyük sorumluluğu değerli öğretmenleri alır. Öğretmenler bizim için çok değerli. Ben öğretmenlerimizi bir muma benzetiyorum. Etrafını aydınlatırken kendisi her an eriyen ve küle dönen bir muma. Öğretmen öğrencisine ışık saçarken kendisi adım adım yok olur. Bu nedenle öğretmenlerimizin kıymetini bilelim. Onlar geleceğin neferleridir.” diyerek öğretmenliğin değerini vurguladı.

Program kapsamında okunan şiirler ve söylenen türkülerle 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Tiyatro Topluluğu üyelerinin oynadığı “ Öğretmenler Odası” adlı skeç de renkli anlara ev sahipliği yaptı.

Yayın Tarihi: 24.11.2017