Nükleer Enerjinin Önemi SDÜ'de Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğrenci Birliğince düzenlenen “Akkuyu Nükleer Enerji” konulu konferans Mühendislik Fakültesi Şehit Astsubay Ekrem Çelik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş Mersin Bilgilendirme Merkezi Başkanı Eyyub Lütfi Sarıcı ile Bilgilendirme Merkezi Uzmanı Burcu Düztaş’ın öğrencilerle bir araya geldiği etkinlikte, nükleer enerji hakkında bilgi verildi. İlerleyen zamanlarda nükleer santralde elektiriğin üretilmeye başlayacağını dile getiren Sarıcı, nükleer enerjinin ülkemiz açısında önemini değerlendirdi.

Konu ile ilgili öğrencilere kısa filmler izleten Sarıcı, bilgilendirme merkezi, nükleer enerji santralinin yapı ve sistemleri, radyoaktif atıkların yönetimi konusunda aydınlatıcı bilgiler sundu. “Elektrik ve sanayi eşittir kalkınma” diyen Sarıcı, kullandığımız elektriğin büyük bölümünün ithal olduğunu söyledi ve nükleer santralinde felsefenin güvenlik olduğunu çevre konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini ve çevrenin zarar görmemesi için gereken tüm önlemlerin alındığını belirtti. Etkinliğin sonunda Eyyub Lütfi Sarıcı ve Burcu Düztaş öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yayın Tarihi: 22.11.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın