Özlemle Anıyoruz

Başarılı ve zeki bir lider olarak dünya tarihine ismini altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Süleyman Demirel Üniversitesinde de anıldı.

Rektörlük Binası önünde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, rektör yardımcıları, dekanlar, üniversitemizin çeşitli birimlerinde görev yapan akademik- idari personel ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende, Atatürk'ün 79 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te sirenler çaldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören sona erdi.

Ayrıca anma programları kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesinde Çoksesli Koro&Akademik Oda Orkestrasınca “vatan marşı”, “vatan destanı”, “izindeyiz” gibi parçaların seslendirildiği bir müzik dinletisi sunuldu; Kreş ve Anaokulunda da SDÜ’lü minikler karanfilleri ve "Atatürk" şiiri ile Atalarını yad etti.

Yayın Tarihi: 10.11.2017