“Sektörlerin Mühendisler ve Yüksekokul Mezunlarından Beklentileri”

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından “Sektörlerin Mühendisler ve Yüksekokul Mezunlarından Beklentileri” isimli bir konferans düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansı, Volkan İtfaiye Araçları A.Ş Ar-Ge ve Mühendislik Direktörü İbrahim Göksel verdi. Tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Göksel, mezun olduklarında sektörde karşılaşacakları zorlukları ve bu zorluklar karşısında ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi verdi. Göksel, “Bir hayaliniz olmalı onun peşinde koşun” dedi.

Sektörün teknik elemanlardan yüksek performans beklediklerini dile getiren Göksel, “Girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü” gibi özelliklerin olmazsa olmazları olduğunu söyledi. Göksel katılımcılara “Girdiğiniz yere yenilik katın bir şeyleri değiştirin, doğru firmayı seçin ve o firmayı iyi tanıyın, araştırın, çaba gösterin, kendinize kolay firma değil zor firmaları seçin, firmaların kurallarını ezberleyin, görev tanımınız hakkında bilgi sahibi olun.” dedi.

İletişimin çok önemli bir nokta olduğunu söyleyen Göksel, “Firmanızın ve kendinizin hangi durumda olduğunu bilirseniz bunun için sürekli iletişim halinde olursanız ilerlemek daha kolay olacaktır.” diye konuştu. Göksel, “Firmanıza saygı duyun, firmada tutunmaya çalışın, problem çözme becerisi yüksek olan analitik düşünceye sahip, anlamak için dinleyen, dünyada yenilikleri takip eden bir birey olun çünkü firmalar bu bireyleri arıyor.” mesajını verdi.

Yayın Tarihi: 31.10.2017