Rektör Çarıkçı’nın “Kurban Bayramı” Mesajı

Kurban, yardımlaşmak ve muhtaçla paylaşmaktır. Toplumsal birlikteliğin daha derinden yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı Kurban Bayramları da umutları canlandırır, hepimizi kaynaştırır ve bütünleştirir. Milletimizi güçlü kılan zengin medeniyetimizin, geleneğimizin, köklü kültürümüzün ve manevi değerlerimizin bu toprağın insanlarına kazandırdığı dayanışma ruhu ise bizim en büyük enerji kaynağımızdır.

Dünya milletleri arasında bizi farklı kılan bu özelliklerimiz, toplumsal yaşamımızın simgeleşen günlerinden olan bayramlarımızda daha güçlü hissedilmekte ve geleceğe yansımaktadır. Bu gücümüzün zaafa uğramasına, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına aziz milletimiz hiçbir zaman müsaade etmeyecektir.

Ülkemizin daha güçlü ve üreten bir ekonomiye kavuşması ve her alanda daha da güçlenmesi için de Süleyman Demirel Üniversitesi her zaman olduğu gibi en hızlı koşusunu yapmaya devam edecektir. Süleyman Demirel Üniversitesi, yetişmiş insan gücü, genç nüfusu, geçmişten gelen köklü birikimi ve akademik donanımı ile ülke kalkınmasına hizmet etmeyi sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı'nın, çatışma kültürünün yaygınlaştırılmaya çalışıldığı dünyamızda evrensel barışa, esenliğe, huzura, değişim, gelişim ve büyümeye vesile olmasını diliyor; tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü