Bangladeş Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi M. Allama Sıddıki SDÜ’yü Ziyaret Etti

Bangladeş Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi M. Allama Sıddiki, Süleyman Demirel Üniversitesinde bir dizi temaslarda bulundu.

-Türkiye ile Bangladeş arasında tarihi bağlar var

Konuk Büyükelçi Bangladeş ve Türkiye arasında var olan tarihi bağlara atıfta bulunarak, mevcut ikili ilişkilerin bu zeminde daha ileri seviyelere çıkarılması noktasında görüş ve temennilerini ifade etti.

-Akademik alanlarda ortak projeksiyonlar geliştirilecek

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı tarafından da paylaşılan bu niyet beyanı çerçevesinde, Bangladeş ve Türkiye arasında var olan akademik bağların daha da güçlendirilmesi doğrultusunda ikili işbirliği anlaşmaları, Erasmus+, Mevlana Değişim Programları ve diğer akademik alanlarda ortak projeksiyonlar geliştirilmesi yönünde fikir birliğine varıldı.

Görüşme sonrasında kendisine çeşitli hediyeler takdim edilen Büyükelçi’ye SDÜ’ye gerçekleştirdiği ziyarete binaen bir adet teşekkür belgesi takdim edildi.

Yayın Tarihi: 22.8.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın