"Gizemli Çocuklar Doğada" Projesi Sona Erdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunca yürütülen 2017 I. Dönem TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okullarınca desteklenen “Gizemli Çocuklar Doğada” projesi sona erdi.

Projenin kapanış toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp ile projenin uzmanları Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, Öğr. Gör. Sinan Tarkan Aslan, Öğr. Gör. Muhammet Bener, proje sağlık uzmanı Öğr. Gör. Asuman Kocakaya, proje rehberi Fatma Aslan, proje ekibinde yer alan eğitimciler ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri, Otistik çocuklar ile ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp, toplantıda yaptığı konuşmasında, proje kapsamında aileler ve çocuklarla tanışmaktan, onlarla güzel vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur ise otistik çocuklar ve aileleri ile birlikte çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini dile getirerek “Ben ve diğer hocalarımız ailelere verdiğimiz eğitimlerle onların hayatlarını kolaylaştırmak için birikimlerimizi paylaştık. ‘pozitif psikoloji ve pozitif düşünce’ hepimizin ihtiyacı olan ‘ilk yardım eğitimi’, ‘hareket eğitimi’, gibi konularda eğitimler gerçekleştirdik. 10 gün boyunca doğa ve yakın çevre illere geziler düzenledik. Bu kapsamda, ilk olarak Gölcük Tabiat Parkına, SDÜ Botanik Parkına, Pamukkale’ ye, Kaklık Mağarasına, Akdağ Milli Parkına, Burdur Gölüne, Salda Gölüne, Yarışlı Gölüne, Antalya Hayvanat Bahçesine, Düden Şelalesine, Kurşunlu Şelalesine, Kovada Gölü ve Yazılı Kanyona gidildi. Burada bulunan bitki örtüsünü yerinde gören öğrencilerimiz ve aileleri, bu çevrede yaşayan yaban hayvanlarının maketlerini de yakından görme fırsatı yakaladı. Yapılan piknik, doğa yürüyüşü ve oynanan oyunlarla verimli bir gezi etkinliği yapılmış oldu.” dedi. Tabur, konuşmasını projenin başarıyla tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sonlandırdı.

“Bir toplumun başarılı olması için mutlu olması yeterlidir” diyerek sözlerine başlayan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan ise “Her şeyin çözümü mutlulukta. Mutlu olan her insan her şeyi yapar, mutlu olur ve bizim için, toplumumuz için, ülkemiz için bir gelecek oluşur. Bu açıdan bu tür projeler çok önemli. İnsanları küçük dokunuşlarla mutlu edebiliyorsunuz. Eğirdir SHMYO’ya böyle bir projeye imza attığı için, kendisini toplumda kötü hisseden otistik çocuklarımızın ailelerine ve çocuklarımıza kendilerini nasıl iyi hissettirebilecekleri yönünden yol gösteren bir projeyi  başarıyla tamamladıkları için teşekkür ediyorum ve sizlerle gurur duyuyoruz.” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise “Böyle anlamlı bir projeye imza atan Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu ve proje ekibini gönülden kutluyor, böyle güzel ve faydalı projelerin devam etmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından plaket ve katılım belgeleri verildi.

Yayın Tarihi: 17.7.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın