Çevre Mühendisliğinin 20. Yıl Mezunları Yeni Mezunlarla Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 1997 yılı mezunları, 2017 yılı mezunlarıyla bir araya geldi.Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen Mühendislik Fakültesi E-8 Şehit Astsubay Ekrem Çelik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, 20 yıl önce aynı sıralardan mezun olan SDÜ’lüler deneyimlerini, mezun olmaya hazırlanan öğrencilerle paylaştı.

Üniversitemizin, Çevre Mühendisliği Bölümünün gelişiminden bahseden SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, 20. yıl mezunlarıyla yeni mezunların bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hızla gelişen teknolojiyi takip ederek öğrencilerini donanım sahibi bireyler olarak geleceğe hazırladıklarını ifade eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, “Mezunlarımızın iş hayatına atıldıktan sonra da üniversite ile olan bağlarını koparmamaları ve gördükleri önemli gelişmeleri paylaşmalarının çok faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

20 yıl sonra sınıf arkadaşları ile bir araya gelmenin verdiği mutluluk ve heyecanı yaşayan SDÜ’lüler, hazırladıkları “Dünden Bugüne Biz” adlı sunumları ile de diğer katılımcılara duygu dolu ve eğlenceli anlar yaşattı.  Çevre Mühendisliği Bölümü sınıfları ve laboratuvarlarını 20 yıl sonra ilk defa gören mezunlar, bugün Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin donanımlı altyapıya sahip fiziki ortamlarda eğitim öğretim gördüklerini söyledi.

Meslekte başarılı olmanın yolunu “Dürüst olmak, vatana, millete hizmet bilincine sahip olmak ve sürekli kendini geliştirmek” olarak tanımlayan SDÜ mezunları,  öğrencilere iş hayatında neler yapmaları konusunda önemli tavsiyelerde de bulundu.

Etkinliğin sonunda 1997 Çevre Mühendisliği Bölümü mezunlarına 20. yıl anısı temalı plaket, katılım belgesi ve üniversitemiz logolu hediyeler takdim edildi. Çevre Mühendisliği Bölümünde dereceye giren öğrencilere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız tarafından plaket verildi.

Yayın Tarihi: 18.5.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın