Yaşam Veren Hastaneden Üç Başarılı Operasyon Daha

“Yaşam Veren Hastane SDÜ” sloganıyla hastalara umut ışığı olan Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezinde yapılan canlı ve kadavra böbrek nakilleri ile üç kişi daha yaşama yeniden merhaba dedi.

Kadavradan yapılan böbrek nakli ile ilgili konuşan Nefroloji Uzmanı Dr. Barış Afşar, “Alıcı hastamızın iki yıllık diyaliz geçmişi bulunmaktaydı. Gerekli tetkikler sonrası alıcı adaylar içerisinden sistem tarafından uygun görülen hastamıza böbrek naklini gerçekleştirdik. Nakil sonrası diyaliz olma gereksinimi kalmayan hastamızın tedavisi ve takibi devam etmekte, inşallah yakın zaman da taburcu edeceğiz.” diye konuştu.

Yapılan böbrek nakilleri ile ilgili bilgi veren Böbrek Nakli Sorumlu Cerrahı Dr. İhsan Yıldız ise “Ekip arkadaşlarımızla beraber vericiden kapalı (laparoskopik) yöntemle aldığımız böbreği, alıcı hastamıza 3 saat süren bir operasyon ile naklettik. Babanın 20 yaşındaki oğluna, 67 yaşındaki annenin de oğluna bağışladığı hayat çok değerli, vericilerimiz taburcu oldu, alıcılarımız ise iyi durumda. Merkezimizin yeni olmasına karşılık ekibimiz, yılların vermiş olduğu birikim ve deneyimle hareket etmektedir. ‘Yaşam Veren Hastane SDÜ’ de yeni yaşamlar hayat bulmaya devam edecek’’ dedi.

Yayın Tarihi: 17.5.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın