Bilimin Eğlenceli Yüzü Ispartalılarla Buluşuyor

Topluma bilim sevgisi kazandırmayı amaçlayan “Isparta Bilim Şenliği Projesi”nin bu yıl ikincisi düzenleniyor. TÜBİTAK- 4007 Bilim Şenliği Destek Programı kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünce hazırlanan “II. Isparta Bilim Şenliği Projesi” TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Bilim atölyeleri, gösterileri, yarışmalar, sergiler ve tüm yaş gruplarının katılabileceği eğlenceli bilim temelli oyunlar ile topluma bilim sevgisi kazandırmayı amaçlayan bilim şenliği, 3-5 Ekim tarihleri arasında kapılarını açmayı planlıyor.

Proje, ilimizde bulunan 6-18 yaş grubundaki çocukların gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlandı. Bilim ve bilimin doğası, doğal gerçekler ile bunların nasıl fark edildiği, ölçüldüğü, değerlendirildiği ve nasıl ifade edildiği farklı bilim dallarının (doğa bilimleri, temel bilimler, sağlık bilimleri vb.) uygulamalarıyla katılımcılara aktarılacak. 85 atölye etkinliği ve birçok aktiviteyi içeren, bilim ve eğlenceyi “eğlenerek öğrenme” anlayışıyla sunan "II. Bilim Şenliği", arkeoloji, biyoloji, coğrafya, deprem, el sanatları, fizik, kimya, matematik, orman kaynakları, robotik, sağlık ve tarım gibi disiplinlerin uyumlu harmonisini katılımcılarıyla buluşturacak.

Üç gün boyunca devam edecek bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinliklerde, toplumun her kesiminden insanların bir araya gelmesi hedefleniyor.

Detaylı bilgi için: http://ispartabilimsenligi.org

4007 TUBİTAK Bilim Şenlikleri Kasım 2016 Çağrısı Desteklenmesine Karar Verilen Projeleri Görmek İçin Tıklayınız

Yayın Tarihi: 16.5.2017
Okunma Sayısı: 1903