“Tekstil Günleri” Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil Kulübü tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen “Tekstil Günleri”, Mühendislik Fakültesi E8 Konferans Salonu’nda başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tekstil Kulübü Başkanı Berk Yavuz, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sektörün önde gelen temsilcileriyle bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi ve deneyimlerin paylaşılacağı etkinliğin verimli geçmesini temenni etti.

Kulüp Akademik Danışmanı Doç. Dr. Funda Cengiz Çallıoğlu konuşmasını “Tekstil sektörünün önde gelenlerini siz değerli öğrencilerimizle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Aktarılan bilgilerin, sunumların ve paylaşımların hem yol gösterici hem motive edici olmasını umuyorum.” dedi.

Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi de “Hem sektörün yakından tanınması hem de teorik bilginin uygulamaya yansımasını görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasına öğrenci kulüplerinin faaliyetlerini önemsediklerini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak başlayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız da “Üniversite olarak sizlere mesleğinizle ilgili bütün teknik eğitimleri veriyoruz ama reel sektör nasıl, bu bilgiler reel sektörde size ne derece katkıda bulunuyor. Bu soruların cevaplarını sektörün önde gelen isimlerinden öğrenebileceğiniz bu tür etkinlere katılmanızı sizler açısından önemli buluyoruz. Kendinizi sadece mesleki teknik bilgiyle değil, entelektüel olarak da donatmanız gerekiyor." diye konuştu.

Aksa Akrilik Müşteri Hizmetleri Temsilcisi Melih Çınar, AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.S. şirketinin kuruluşundan, yaptığı çalışmalardan, ürettikleri ürünlerden, Müşteri Hizmetleri Ve Kalite İzleme Müdürlüğünün görevlerinden söz ederek tekstil mühendisliği hakkında bilgiler verdi.

Tekstilde Kariyerin ve AR-GE’nin önemini anlatan Kadife Tekstil ARGE Mühendisi Mehmet Albayrak da şunları kaydetti: “Türkiye’nin tekstil sektörü, dünya konumlandırmasında oldukça değerli ve güçlü bir profile sahip. Üretim tekniği ve ürün bilgisi küresel çevrede ilerleyen sektörde iş alternatifleri de küreselleşiyor. Bu yüzden Türkiye bu sektörde gerek ülke içinde gerekse uluslararası kanallarda çok çeşitli kariyer ve iş fırsatları sunuyor. Markalar, tasarım ofisleri ve üreticiler bu çok uluslu pazardan birçok çalışan transfer ettiği gibi Türk çalışanlar da sıkça uluslararası platformlara transfer oluyor.”

Albayrak konuşmasını iş başvuru süreçlerinde mülakatlar ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi vererek sonlandırdı.

Yayın Tarihi: 20.4.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın