Rektör Çarıkçı’nın “Kutlu Doğum Haftası” Mesajı

Bu yıl, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya gelişinin 1446. yılını, kutlu doğum haftası olarak; "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" çağrılı tema ile kutluyoruz.

Günümüzde dünyanın içinden geçtiği güvensizlik girdabını, coğrafyamızın karşı karşıya kaldığı güven bunalımını ortadan kaldırmak ve dünya barışı için güveni yeniden tesis etmek için, genç nesiller arasında ve toplumda yara alan güven duygusunu tedavi etmek ve inşa etmek için hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu yoldaki en büyük rehberimiz ise Peygamberimizdir. Doğruluk ve güvenilirlik erdemlerini hayatının her alanında yaşayan Peygamberimiz sadece müminlerin değil, düşmanlarının da kendisinden emin olduğu yüce bir şahsiyettir. O’nun tüm İslam coğrafyasındaki hâkimliği de güven üzerine kuruludur. Bu yüzdendir ki “Muhammed-ül Emin” adıyla anılmaktadır.

Yolumuzu aydınlatan, yüreklerimizi sevgi ve merhametle dolduran sevgili Peygamberimizin hatırasına, emanetine hep birlikte sahip çıkmak ve bunu gelecek kuşaklara en doğru şekilde aktarmak azminde ve kararlılığında, Türk ve İslam dünyasının “Kutlu Doğum Haftası”nı tebrik ediyor, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in tüm zamanlara yayılan seçkin ahlakını yaşamımıza dâhil edebildiğimiz,  güven dolu yarınlar diliyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü