SDÜ Öğrencileri Sinerji Zirvesinde Bir Araya Geldi

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri, İletişim ve Genç Yöneticiler Kulübü tarafından düzenlenen ‘’Sinerji Zirvesi’’nde bir araya geldi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan  Akilane Stratejik Danışmanlık & Yönetim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selim Çavuş 21. yy Becerileri, kitap okumaya dair önemli bilgiler aktardı. Kitap okuma oranlarından bahsederek bu oranın istenilen seviyede olmadığına dikkat çeken Çavuş,  “Amacımız Türkiye’de %1 bile olsa okuma oranını artırmak, insanların dikkatini kitap okumaya çekmek” dedi. Bu kapsamda çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Çavuş, Ali Sami Yen stadında toplam 15 bin kişi ile kitap okuma faaliyeti gerçekleştirerek Guinness Rekorlar Kitabına girdiklerini söyledi.

Çavuş, öğrencilere “Okumayı hayatımızda bir ihtiyaç haline getirirsek hayatımızda çok şey değişir. Arkadaşlarımla birlikte Düşün Taşın adında bir dernek kurduk tek derdimiz kitap okumak ve kitap okutturmaktı. 50 hafta boyunca toplamda 400 kitabı hiç aksatmadan her hafta bir kitap okumak şartıyla bitirdik, bu sayede binlerce insana kitap okuttuk, projemizi başarıyla tamamladık. Eğer sizde diğer rakiplerinizden bir farkınız olsun istiyorsanız bu tarz projelere önem verin, yeni projeler üretin. projeniz yoksa sizde yoksunuz hafta da bir kitap okumak bile bir projedir. Benim tüm hayatım bir kitap okumakla değişti. Artık ekmek aslanın ağzında değil daha derinlerde” diyerek mesaj verdi.21. Yüzyılın en önemli kavramlarından birinin ‘’Tüketicilik’’ olduğunu söyleyen Çavuş, 21. yy’da fark yaratmanın üreterek sağlanacağını vurgulayarak sosyal girişimcilik, online itibar kavramları hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Dijital Para Sektörü hakkında sunum yapan Emre Büyüksoy ise dijital yaşamın hızla yayıldığına vurgu yaparak “Dijital yaşam hayatımızın her alanında yer almaya başladı.  Mesela bugün whatsapp Dünya’nın en büyük hava yolu şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları’ndan daha fazla kazanıyor. Bu dijital yaşamla birlikte para eskisi gibi değer ölçen bir şey değil, maliyet ölçen bir şey.”dedi.Zamanla kripto paraların kullanımın yaygınlaşacağını belirten Büyüksoy, “Dünya üzerinde 100’ün üzerinde Dijital Para ile ilgili kitap varken Ülkemizde yalnızca 1 tane var. Bu düzeni değiştirecek olan sizlersiniz. Hayallerinizin peşinden gidin, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmenin noktalarından biri de yazmaktır.” Diye konuştu.

Sinerji Zirvesi kapsamında Şeyma Eke “Duygusal Zeka”, Veysel Zaloğlu ile Yusuf Aktaş'ın  “Sosyal Medya” sunumuyla sona erdi.

Yayın Tarihi: 19.4.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın