Lider Tırmanış Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Süleyman Demirel Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bankalığı Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen “Spor Tırmanış 1. Ayak Büyükler Lider Şampiyonası”na ev sahipliği yaptı.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Kocaeli, Malatya, Kütahya, Samsun, Mersin, Nevşehir, Isparta ve Osmaniye olmak üzere 13 ilden 60’a yakın bayan ve erkek sporcu katıldı.

Üniversitemizi temsilen 5 sporcunun da yer aldığı şampiyonada, “eleme”, “yarı final” ve “final” aşamalarında dereceye girebilmek adına kıyasıya mücadele verildi.

Erkeklerde; Bursa’dan Recep Gür, İstanbul’dan Arda Kadir Uruluer, Antalya’dan Abdullah Güngör ile Furkan Akkaya, İstanbul’dan Turgay Elbasan, Osmaniye’den Yahya Koç, Ankara’dan Nuri Aydemir, Bursa’dan Uğur İlerigelen, Nevşehir’den İsmail Öztürk, İstanbul’dan Ali Sen, Bursa’dan Abdullah Yasir, Antalya’dan Fatih Eren, İzmir’den Hakan Ertekin, Isparta’dan Abdullah Berna Sar, Bayanlarda ise Antalya’dan İpek Arslan, İstanbul’dan Lara Özak, Nevşehir’den Gülşah Selçuk, Bursa’dan Buket Akça, İstanbul’dan Müge Ertekin, Antalya’dan Begüm Işık ile Sevda Geyik, Bursa’dan Ayşe Narmanlı finale kaldı.

Puan sıralamasının ardından başarılı olan sporcular, Türkiye'yi şampiyonalarda temsil edecek.

Yayın Tarihi: 10.4.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın