Destan Yazan Çanakkale Şehitlerimizi Saygıyla Yad Ediyoruz

Türk ordusunun kudretini gösteren emsalsiz destan yüzyıllık destan “Çanakkale Zaferi” nin 102. Yıldönümünde Vatan topraklarını korumak için en güç şartlar altında dahi canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz ile gazilerimiz Üniversitemizde düzenlenen çeşitli programlarla anıldı.

Birlik ve beraberliğimizin sürekliliği konusundaki kararlılığımızın en büyük kanıtı, Çanakkale Zaferi ruhunun katılımcılara aktarıldığı programlarda duygulu dakikalar yaşandı.

SDÜ Türkçe Topluluğunun, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Çanakkale Şehitlerini Anma” isimli tiyatral şiir dinletisinde yurdumuzun dört bir yanından gelerek vatan toprağını korumak adına savaşarak destan yazan şehitlerimiz anıldı. Etkinlikte ayrıca Isparta Belediyesi Başkan Vekili, Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu Eski Başkanları Dr. Halit Gökalp Küçük Ve Öğretim Görevlisi Raşit Acar’ında katılımları ile gerçekleşen Devir Teslim Töreni'nde son 3 yıldır topluluk başkanlığı görevini sürdüren Mertcan ARITÜRK Bayrağı topluluğun yeni başkanı Serdar Bayındır’a devretti.

Üniversitemiz Eğirdir Meslek Yüksekokulu Topluluğu tarafından da “Çanakkale’den İnsan Manzaraları” konulu bir konferans düzenlendi. Okutman Turgut Ermumcu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Ermumcu, Balkan savaşları sonucunda umutlarını yitirmeye başlayan bir milletin Çanakkale zaferi ile tekrar yükselişe geçerek düşman kuvvetlere ders verdiğini dile getirerek bu ruhun kurtuluş savaşının kazanılmasında büyük rol oynadığını söyledi.

Stratejik Düşünce Topluluğunca gerçekleştirilen “Asım’ın Nesli Çanakkale” adlı etkinlikle de şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı.

Yayın Tarihi: 17.3.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın